Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2015

Για ακόμη μια φορά το ΠΓ Αγ. Αναργύρων θα συμμετάσχει στην ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2015, η οποία φέτος θα διεξαχθεί στο διάστημα 10 έως 18 Οκτωβρίου 2015. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ξεκίνησε το 2013 και έκτοτε περισσότερα από 150.000 άτομα από 36 χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, έχουν συμμετάσχει σε πάνω από 4.200 εκδηλώσεις.

Οι μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων, στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επαφή με τον προγραμματισμο Η/Υ μέσα από εισαγωγικές αλλά, ταυτόχρονα, δημιουργικές προγραμματιστικές δραστηριότητες. Ο προγραμματισμός εξάλλου τείνει να γίνει πλέον βασική δεξιότητα σε πάρα πολλά επαγγέλματα (π.χ. επαγγέλματα μηχανικού) ενώ, πέρα από τα καθαρά χρηστικό του κομμάτι, αναπτύσσει την αναλυτική σκέψη, τη λογική, τη δημιουργικότητα και την ικανόητα επίλυσης προβλημάτων.

Την εποπτεία των δραστηριοτήτων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού έχουν οι δύο καθηγητές πληροφορικής του σχολείου μας, η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου και ο κ. Δημήτρης Σκυριανόγλου.

Η σχετική καταχώρηση του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης είναι εδώ, αναλυτικές πληροφορίες και αρκετό ενημερωτικό και διδακτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού υπάρχουν εδώ και εδώ ενώ ένα ενδιαφέρον σχετικό βίντεο είναι διαθέσιμο εδώ.