Συμμετοχή των μαθητών του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στην τελική φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

Η τελική φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής διεξήχθη το Σάββατο 20 Μαρτίου 2014 στις εγκαταστάσεις του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. Εκ μέρους τους Π.Π.Γ. Αγίων Αναργύρων συμμετείχαν τέσσερις μαθητές (από τους συνολικά επτά που είχαν αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής από τις προκριματικές φάσεις, δείτε τη σχετική αναφορά εδώ) οι οποίοι, αν και δεν κατάφεραν να διακριθούν, εντούτοις αποκόμισαν πολύ χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον. Οι τέσσερις μαθητές που συμμετείχαν ήταν:

1. Βιδάλης Ευάγγελος (Α2)

2. Βλαχοδημητρόπουλος Ιωάννης (Α2)

3. Παναγιωτίδης Ιωάννης (Β2)

4. Παπαθεοχάρης Ματθαίος (Α1)

Σε όλα τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους αλλά -κυρίως- και για την καλή τους διάθεση και το ενδιαφέρον τους να ασχοληθούν με ένα αντικείμενο καινούριο για αυτούς και αρκετά απαιτητικό όπως ο προγραμματισμός και η επίλυση προβλημάτων μέσω Η/Υ. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό ότι τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την επιστήμη της Πληροφορικής όχι απλά από την πλευρά του χρήση ή του καταναλωτή τεχνολογικών προϊόντων αλλά από την πλευρά του προγραμματιστή και του δημιουργού λογισμικού εξερευνώντας, παράλληλα, νέες προσεγγίσεις στην επίλυση προβλημάτων.

Η συμμετοχή των μαθητών του ΠΠΓ Αγίων Αναργύρων στον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής ήταν μέρος των δραστηριοτήτων του ομίλου: ?Προγραμματισμός ? Η αληθινή Πλευρά της Πληροφορικής?, με υπεύθυνο τον καθηγητή πληροφορικής κ. Δημήτρη Σκυριανόγλου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής είναι διαθέσιμες από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού εδώ.