Δηλώσεις προτιμήσεων ομίλων σχολικού έτους 2018-2019

Οι μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων καλούνται μέχρι και την Παρασκευή 12/10/2018 να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους για τους ομίλους που θα λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα η οποία είναι διαθέσιμη εδώ.

Οι όμιλοι που θα λειτουργήσουν για το σχολικό έτος 2018-2019 είναι οι εξής:

1. Ζωγραφίζοντας τη Μουσική Μ. Μιχαηλίδου (Τρίτη):

Σκοπός του Ομίλου είναι να βρεθούν τα κοινά σημεία –όροι, έννοιες- ανάμεσα στις δύο τέχνες, Μουσική και Ζωγραφική ώστε οι μαθητές να δημιουργήσουν τις δικές τους εικαστικές συνθέσεις μέσα από τη μουσική ακρόαση.

2. Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) στην Υπηρεσία της Εκπαίδευσης (STEM). Β. Κωστόπουλος:

Υλοποίηση σεναρίων STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) με απώτερους στόχους να ωθήσει τους μαθητές σε κατοπινή επαγγελματική σταδιοδρομία που σχετίζεται με τεχνολογίες UMI. Συνεργασία με την  ερευνητική ομάδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με ΙΤΥΕ Διόφαντος που υλοποιεί το έργο UMI-Sci-Ed στο πλαίσιο του προγράμματος Η2020.

3. Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί: Τρόπος προσωπικής έκφρασης και γνωριμίας με τη λαϊκή παράδοση. Δ. Σκυριανόγλου (Δευτέρα):

Στόχοι του ομίλου είναι η εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών, η γνωριμία με τη λαϊκή παράδοση (ήθη, έθιμα), η γνωριμία με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και παρουσίαση του παραδοσιακού χορού ως μέσο  έκφρασης συναισθημάτων. Βασικός στόχος είναι οι μαθητές να δουν στο χορό ένα μέσο προσωπικής έκφρασης συναισθημάτων και όχι απλά ως μια συντονισμένη εκτέλεση κινήσεων. Να χορεύουν πρωτίστως για τον εαυτό τους και μετά για τους υπόλοιπους.

4. Erasmus+ Math Club Χ.  Μουρατίδης – Β. Κωστόπουλος σε συνεργασία με τους υπόλοιπους καθηγητές (Τρίτη):

Στο πλαίσιο συμμετοχής του ΠΓ Αγίων Αναργύρων σε διετές πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα τα Μαθηματικά και σε συνεργασία με σχολεία από Γαλλία, Ιταλία, Εσθονία και Τουρκία θα ασχοληθούμε με τη σχέση και εφαρμογή των Μαθηματικών με την Τέχνη, τον Αθλητισμό, τα Αγγλικά, τη Μουσική, την Ιστορία και άλλες επιστήμες με σκοπό να δούμε την αξία αυτών και με ωραίο  τρόπο να γίνουν πιο κατανοητά, προσιτά και αγαπητά στους μαθητές.

5. Όμιλος Ανταλλαγής με Γερμανία:

Ο όμιλος ανταλλαγής με Γερμανία λειτουργεί επί πολλά χρόνια στο ΠΓ. Αγ. Αναργύρων με αντικείμενο την ανταλλαγή εκπαιδευτικών επισκέψεων των μαθητών του σχολείου με σχολεία της Γερμανίας. Το τρέχον σχολικό έτος στον όμιλο θα συμεμτάσχουν οι μαθητές που κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά φιλοξένησαν Γερμανούς μαθητές.