Ο παρολυμπιονίκης Ευθύμιος Καλαράς στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Kalaras1

 

Στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων βρέθηκε την Τετάρτη 2/3/2022 ο παρολυμπιονίκης κ. Ευθύμιος Καλαράς. Ο κ. Καλαράς, ο οποίος είναι παρολυμποινικης στη δισκοβολία και έχει πλήθος διακρίσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (μεταξύ άλλων είναι και ο μόνος Έλληνας αθλητής που έχει αγωνιστεί σε θερινή και χειμερινή Ολυμπιάδα!) μίλησε σε μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας για τις εμπειρίες του στους παρολυμπιακούς αγώνες, τις δυσκολίες και τις θυσίες που απαιτεί ο πρωταθλητισμός ενώ φυσικά τους μίλησε και για τους ανθρώπους με σωματικές αναπηρίες, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν δίνοντας, ταυτόχρονα, το δικό του πολύ σημαντικό μήνυμα, ότι οποιαδήποτε δυσκολία δεν πρέπει να μας κάμπτει και να μας αποθαρρύνει. Η ζωή συνεχίζεται και η θέληση να ξεπεράσει κανείς τις δυσκολίες που θα του παρουσιαστούν είναι ο βασικός παράγοντας για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να προχωρήσουμε. Ο ίδιος αποτελεί παράδειγμα αυτής της στάσης, καθώς η αναπηρία του μετά από τροχαίο ατύχημα, κάθε άλλο παρά έχει σταθεί εμπόδιο στις επιθυμίες και τις επιδιώξεις του.

 

Kalaras2

 

Μετά την ομιλία ο κ. Καλαράς απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και κατόπιν έδωσε συνέντευξη στις μαθήτριες Μάγια Αράπη (Γ2), Ελένη Κιούση (Γ2) και Άρτεμις Γώγου (Α2) οι οποίες είχαν την ιδέα και υλοποίησαν την πρόσκληση προς τον κ. Κάλαρα.

Η συνέντευξη του κ. Καλαρά δόθηκε στο πλαίσιο του Ομίλου Μαθητικού Ραδιοφώνου που λειτουργεί φέτος στο ΠΓ Αγίων Αναργύρων με υπεύθυνο τον καθηγητής πληροφορκής κ. Δημήτρη Σκυριανόγλου ο οποίος είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.