Βιωματικό Εργαστήριο: "Εφηβεία, δυσκολίες και προκλήσεις" στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Δευτέρα 20/1/2020, 5:30 μ.μ.)

 BiomatikoErgastiri2020

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, το ΠΓ Αγίων Αναργύρων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΠΓ Αγ. Αναργύρων και το Κέντρο Κοινότητας οργανώνουν βιωματικό εργαστήρι με θέμα:

"Εφηβεία, δυσκολίες και προκλήσεις"

Το εργαστήρι θα διεξαχθή με την καθοδήγηση της ψυχολόγου Αγγελικής Οικονομοπούλου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στις 5:30 μ.μ. στο χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων (Ν. Πλαστήρα και Αγ. Αναργύρων).

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες:  Κέντρο Κοινότητας, Ι. Μέρλα & Λ. Δημοκρατίας, Άγ. Ανάργυροι, Τηλ.  Επικοινωνίας:  2132039935

Βίντεο με δράσεις του ΠΓ Αγ. Αναργύρων κατά το σχολικό έτος 2018-2019

Δείτε ένα βίντεο στο οποίο καταγράφονται και παρουσιάζονται οι διάφορες δράσεις που υλοποιήθηκαν στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

 …

Διαβάστε περισσότερα:

Βίντεο με δράσεις του ΠΓ Αγ. Αναργύρων κατά το σχολικό έτος 2017-2018

Δείτε ένα βίντεο στο οποίο καταγράφονται και παρουσιάζονται οι διάφορες δράσεις που υλοποιήθηκαν στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

 …

Διαβάστε περισσότερα:

Ανάρτηση πινακίδας του ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Ανάρτηση πινακίδας του ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Μια μεγάλη και καλαίσθητη πινακίδα με το όνομα και το λογότυπου του ΠΓ Αγ. Αναργύρων κοσμεί την πρόσοψη του κτιρίου του σχολείου επί της οδού Λ. Κατσώνη (προς την εθνική οδό).

Η πινακίδα, διαστάσεων 3x3 μέτρα, είναι μια χορηγία της Politis Group προς το ΠΓ Αγ. Αναργύρων.…

Διαβάστε περισσότερα:

Σεμινάριο Α' Βοηθειών στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Τετάρτη 15/5/2019, 5.00 μ.μ.)

Σεμινάριο Α' Βοηθειών την Τετάρτη 15/5/2019 και ώρα 5:00 μ.μ. στο χώρο του σχολείου από την ομάδα εθελοντών ιατρών "First Aid Athens" διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Πειραματικού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων.
 
Το σεμινάριο είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή καθόσον μπορούν να το παρακολουθήσουν μέχρι 50 άτομα. Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και μαθητές, καθώς θα τους προσφέρει ποικίλες γνώσεις και θα μπορέσουν μετά από αυτό, εφόσον απαιτηθεί, να προσφέρουν Α' Βοήθειες.
 
Το μάθημα αφορά επείγουσες καταστάσεις (μερικές εξ αυτών άμεσα απειλητικές για τη ζωή του παιδιού αλλά και κατ’ επέκταση του ενήλικα).
 
Θα αποσαφηνιστεί ο ρόλος του μη ιατρού και της άμεσης βοήθειας που μπορεί να παράσχει σε τέτοιες καταστάσεις. Επίσης θα καταρριφθούν αστικοί μύθοι σχετικά με την αντιμετώπιση τους. Το μάθημα είναι διαδραστικό και απαιτεί τη συμμετοχή των παρευρισκομένων (θα γίνει προβολή βίντεο και εκπαίδευση του προσωπικού σε πρόπλασμα).

Ενότητες:
- Καρδιοαναπνευστική ανακοπή - Αναζωογόνηση
- Επιληπτική κρίση
- Σοβαρή Αιμορραγία
- Αναπνευστική απόφραξη - Πνιγμονή
- Λιποθυμικό επεισόδιο
- Σοβαρή αλλεργική αντίδραση - Αναφυλαξία

Τo μάθημα έχει διάρκεια 3,5 ωρών, είναι δωρεάν και δεν αποτελεί πιστοποίηση Βασικής Υποστήριξης Ζωής.…

Διαβάστε περισσότερα: