Αγώνας μπάσκετ ενάντια στη σχολική βία μεταξύ του ΠΓ Αγ. Αναργύρων και του 1ου Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων

BasketPGAA-1oGAA-2022

Τη Δευτέρα 23/5/2022,  κατά τη διάρκεια της 3ης και 4ης ώρας του ωρολογίου προγράμματος, διεξήχθη αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ του Πρότυπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων και του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, με το οποίο συστεγαζόμαστε.

Το παιχνίδι εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται και σκοπό έχουν την καταπολέμηση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Όπως είναι γνωστό από τη διεθνή αλλά και την ελληνική βιβλιογραφία που αφορά σε θέματα σχολικού εκφοβισμού και σχολικής βίας, η φοίτηση μαθητών σε σχολεία τα οποία συστεγάζονται είναι επιβαρυντικός παράγοντας για την εμφάνιση των παραπάνω φαινομένων. Συνεπώς απαιτούνται δράσεις οι οποίες θα αμβλύνουν τις όποιες διαφορές και αντιθέσεις μεταξύ των μαθητών των σχολείων και θα οδηγήσουν σε μια αρμονική συνύπαρξη και κατάκτηση των κοινών εκπαιδευτικών στόχων.

Οι μαθητές, πριν την έναρξη τού αγώνα, ενημερώθηκαν για τα παραπάνω και κλήθηκαν με τη συμπεριφορά τους, να περάσουν ένα μήνυμα στους θεατές-συμμαθητές τους, οι οποίοι παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Ολοι οι αθλητές, (μαθητές και μαθήτριες), ανταποκρίθηκαν με το καλύτερο τρόπο στους στόχους οι οποίοι είχαν τεθεί, με αποτέλεσμα να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι το οποίο ευχαριστήθηκαν όλοι, συμμετέχοντες και μη.

Στο τέλος του παιχνιδιού οι αθλητές αντάλλαξαν ευχές και συγχαρητήρια , ενώ από όλους ζητήθηκε, δράσεις  μεταξύ των δύο σχολείων σαν και τη σημερινή, να έχουν συνέχεια και σε άλλα αθλήματα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το 1ο Γυμνάσιο επικράτησε με σκόρ 42-36, ενώ το παιχνίδι διεξήχθη υπό την εποπτεία και ευθύνη των καθηγητών φυσικής αγωγής των δύο σχολείων Αγγελικής Κούκη και Νίκωνα Κοτσόβολη.

Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

Τουρνουά Μπάσκετ στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Μετά το τουρνουά βόλλευ ολοκληρώθηκε και το τουρνουά μπάσκετ του ΠΓ Αγίων Αναργύρων για το σχολικό έτος 2021-2022 στο οποίο συμμετείχαν αντιπροσωπευτικές ομάδες από  όλα τα τμήματα. Στον τελικό προκρίθηκαν οι ομάδες των τμημάτων Β1 και Β2 και μετά από έναν  πολύ όμορφο σε θέαμα αγώνα το τίτλο κατέκτησε η ομάδα του Β1. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

Τουρνουά Βόλλεϋ στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Τουρνουά Βόλλεϋ στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων

 

Ολοκληρώθηκε την 1η Απριλίου 2022 με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά Βόλλευ το οποίο διεξήχθη στο σχολείο μας από τις αρχές Μαρτίου.…

Διαβάστε περισσότερα:

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων: Γονείς και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο από την (ISC)2 (8/2/2022)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων: Γονείς και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο από την (ISC)2 (8/2/2022)

Με τη συμμετοχή πολλών γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων διοργανώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 8/2/2022, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022, ενημέρωση από το ελληνικό παράρτημα του (ISC)2 (International Information System Security Certification Consortium) με θέμα τους κινδύνους του Διαδικτύου και τη στάση που πρέπει να τηρούν οι γονείς των εφήβων ώστε να προστατέψουν τα παιδιά τους.

ο κ. Παναγιώτης Σούλος και ο κ. Αργύρης Μακρυγεώργου εξήγησαν στους γονείς και κηδεμόνες τους πιθανούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο αλλά και από την υπερβολική χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών και παρουσίασαν τρόπους προστασίας και προφύλαξης ενώ απάντησαν και σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.…

Διαβάστε περισσότερα:

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 - Γονείς και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Ενημέρωση από το ΠΓ Αγ. Αναργύρων και τον ISC2 (Τρίτη 8/2/2022, 7 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης)

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 - Γονείς και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Ενημέρωση από το ΠΓ Αγ. Αναργύρων και τον ISC2 (Τρίτη 8/2/2022, 7 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης)

Η 2η Τρίτη του Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Με αυτή την αφορμήτο ΠΓ Αγίων Αναργύρων, σε συνεργασία με τo Ελληνικό Παράρτημα του (ISC)2, διοργανώνει την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 στις 7 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης ενημέρωση με θέμα: "Γονείς και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο"

Ο (ISC)2 (International Information System Security Certification Consortium) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ασχολείται με την επιμόρφωση και την πιστοποίηση επαγγελματιών σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Η παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη του Ελληνικού Παραρτήματος του (ISC)2 τον κ. Παναγιώτη Σούλο και τον κ. Αργύρη Μακρυγεώργου, θα εστιάσει στη στάση και τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν οι γονείς των εφήβων ώστε να προστατέψουν τα παιδιά τους από τους πιθανούς κινδύνους του Διαδικτύου.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Teams (ο σύνδεσμος θα αποσταλεί με e-mail στους μαθητές και γονείς του ΠΓ Αγ. Αναργύρων, όσοι άλλοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το σχολείο). Η παρακολούθηση της ενημέρωσης μπορεί να γίνει είτε με χρήση της εφαρμογής Teams είτε μέσω φυλλομετρητή (κατά προτίμηση του Edge).…

Διαβάστε περισσότερα: