Εκδηλώσεις για γονείς-κηδεμόνες του ΠΓ Αγ. Αναργύρων: «Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα» (Τετάρτη 20/3/2024, 7.00 μ.μ.) και «Σχολείο και γονείς: μια δύσκολη σχέση;» (Τετάρτη 27/3/2024, 7.00 μ.μ.)

Στο πλαίσιο της Δράσης «συνεργάζεσθαι - Η ανάπτυξη του εφήβου κοινό μέλημα σχολείου και οικογένειας», το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων έχει προγραμματίσει δύο εκδηλώσεις – ομιλίες για τον Μάρτιο 2024 με πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία.

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, στις 19.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, θα υποδεχτούμε την Δρ. Άννα Σιγανού, η οποία υπόσχεται να μας αποκαλύψει:

«Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα»

Την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, στις 19.00, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Γ΄ Αθήνας Αλεξάνδρα Μελίστα θα βρεθεί στον χώρο του σχολείου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, για να συζητήσει με τους γονείς-κηδεμόνες με θέμα:

«Σχολείο και γονείς: μια δύσκολη σχέση;»

Στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δράσεις με σκοπό την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Οι σύμβουλοι σχολικής ζωής του Πρότυπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, Δάφνη Πετροπούλου και Αθανάσιος Δήμος, σε συνεργασία με τους συμβούλους σχολικής ζωής του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, σχεδίασαν και υλοποίησαν μια ενημερωτική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών με στόχο την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 10/11/2023 στην αίθουσα πολλαπλών επιλογών των δύο συστεγαζόμενων σχολείων. Σ’ αυτή τη δράση, στην οποία έλαβαν μέρος τα 15μελή συμβούλια των μαθητών των δύο σχολείων, μαζί με τους συμβούλους σχολικής ζωής, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες γνωριμίας και σύσφιγξης των σχέσεων των μαθητών των δύο σχολείων, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησής τους  στο θέμα της Σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Ο ρόλος των γονέων στη διατροφή των εφήβων - ομιλία της Δράσης "συνεργάζεσθαι" στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Δευτέρα 12/2/2024, 6.30 μ.μ.)

Στο πλαίσιο της Δράσης «συνεργάζεσθαι - Η ανάπτυξη του εφήβου κοινό μέλημα σχολείου και οικογένειας», το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων έχει προγραμματίσει δύο εκδηλώσεις – ομιλίες για το φλέγον ζήτημα της εφηβικής διατροφής.

Την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024, ο Δρ. Γρηγόρης Ρίσβας βρέθηκε στον χώρο του σχολείου και μίλησε σε γονείς – κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς με θέμα  «Διατροφή στην εφηβεία: προκλήσεις και πιθανές λύσεις».…

Διαβάστε περισσότερα:

Διατροφή στην εφηβεία: προκλήσεις και πιθανές λύσεις - ομιλία της Δράσης "συνεργάζεσθαι" στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Τετάρτη 31/1/2024, 7.00 μ.μ.)

Στο πλαίσιο της Δράσης «συνεργάζεσθαι - Η ανάπτυξη του εφήβου κοινό μέλημα σχολείου και οικογένειας», το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων διοργανώνει, κατά το σχολικό έτος 2023-2024, σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου με θεματολογία που αφορά την εφηβική ηλικία, τις ανάγκες και τα προβλήματά της.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή, έχουν υλοποιηθεί δύο συναντήσεις με θέματα «Αθλητισμός και εφηβεία» (18 Δεκεμβρίου 2023) και «Ενδοσχολικός εκφοβισμός» (15 Ιανουαρίου 2024). Η συμμετοχή σας και, κυρίως, η διάθεση και τα ερωτήματα των συμμετεχόντων υπήρξαν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για τη συνέχιση της Δράσης.…

Διαβάστε περισσότερα:

Σχολικός εκφοβισμός - ομιλία της Δράσης "συνεργάζεσθαι" στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Παρασκευή 19/1/2024, 7.00 μ.μ.)

Σας προσκαλούμε στη δεύτερη ομιλία της Δράσης «συνεργάζεσθαι - Η ανάπτυξη του εφήβου κοινό μέλημα σχολείου και οικογένειας» για γονείς-κηδεμόνες του Προτύπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων με τίτλο:

«Σχολικός εκφοβισμός»
και εισηγήτρια την Ελένη Μανούκα
Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας, ΤΕΙ Αθήνας…

Διαβάστε περισσότερα: