Αξιόλογη εμφάνιση για τις σκακιστικές ομάδες του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών 2021

Chess-Knight

Αξιόλoγη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι σκακιστικές ομάδες του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 1ο Διδαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών για το 2021 που πραγματοποιήθηκε τελικά το διήμερο 27-28/3 (ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για το διήμερο 13-14/3 όμως σοβαρά προβλήματα της πλατφόρμας που φιλοξένησε του αγώνες οδήγησε στην αναβολή τους).

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών με σταθερή συμμετοχή στις μαθητικές σκακιστικές διοργανώσεις, συμμετείχε με δύο ομάδες, μία αποτελούμενη από μαθητές με περισσότερη σκακιστική εμπειρία και μία από μαθητές με αγάπη για το σκάκι που ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Η Α’ ομάδα πήγε αρκετά καλά. Κατέλαβε αήττητη (!!) την 12η θέση σε 32 ομάδες έχοντας 6 ισοπαλίες (2-2!) και μία νίκη στον τελευταίο γύρο. Σύνολο 8 βαθμοί σε 7 αγώνες. Άξια ειδικής μνείας η εξαιρετική απόδοση του Σπύρου Μουρελάτου (Α1), ο οποίος πέτυχε απόλυτο σκορ 7/7 (7 νίκες σε 7 αγώνες), ενώ πολύ καλό αποτέλεσμα πέτυχε και η Άννα Πήλιουρα (Β1) με σκορ 5,5/7. Με την Α' ομάδα αγωνίστηκαν επίσης οι Γιάννης Χρήστου (Β2), Νίκος Σοφικίτης (Α2) και Παναγιώτης Τσακαρδάνος (Α2) ενώ, λόγω της αναβολής των αγώνων, δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ο Νίκος Μητρόπουλος (Α2) ο οποίος είχε δηλωθεί στην ομάδα.

Η Β' ομάδα επίσης πάλεψε όλους τους γύρους και τελικά τερμάτισε στη 31η θέση. Με την ομάδα συμμετείχαν οι Βασιλική Βάλβη (Γ1), Νίκος Γαμπιεράκης (Γ2), Κατερίνα Γιαννούλη (Γ2) και Βασίλης Κυριακόπουλος (Β1), ενώ, λόγω της αναβολής των αγώνων, δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, αν και είχαν δηλωθεί, οι Βασίλης Κλίτσας (Β1) και Συμεών Καραγιάννης (Β1).

Πέρα πάντως από τα αποτελέσματα, τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλη όρεξη. Παρά τα προβλήματα και την αναβολή των αγώνων το διήμερο 13-14/3 όλοι οι μαθητές (ακόμη και όσοι δεν μπόρεσαν τελικά να συμμετάσχουν) έδειξαν εξαιρετική διάθεση και κυρίως συνέπεια.

Υπεύθυνος για την οργάνωση και συμμετοχή των ομάδων στη διοργάνωση ήταν ο πληροφορικός του σχολείου κ. Δημήτρης Σκυριανόγλου.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα των μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων για το 2020

Δείτε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων για το 2020 σε ένα πολύ ωραίο βίντεο εδώ.

Το βίντεο επιμελήθηκε ο μαθητής του Γ1 Γιώργος Δεσποτόπουλος σε συνεργασία με τη θεολόγο του σχολείου κ. Τασούλα Παπατρέχα.

Δελτίο Τύπου - Ηλεκτρονική ψηφοφορία στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων για την ανάδειξη του 15μελούς συμβουλίου

Μπορούν οι βασικές αρχές της ψηφοφορίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων – αμεσότητα, μυστικότητα, καθολικότητα – να διασφαλιστούν την περίοδο των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία Covid-19;

Ένα ενδιαφέρον εκλογικό πείραμα με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, κατά τη διάρκεια των εκλογών για την ανάδειξη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου. Οι μαθητές-εκλογείς, χρησιμοποιώντας μοναδικούς-τυχαίους κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους έπαιρναν από την εφορευτική επιτροπή την ώρα της ψηφοφορίας, συνδέονταν με ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου βρισκόταν το ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των υποψηφίων και εκεί σημείωναν την επιλογή τους. Η διαδικασία διεξήχθη στο Εργαστήριο Πληροφορικής χωρίς προβλήματα και ολοκληρώθηκε με την άμεση εξαγωγή των τελικών αποτελεσμάτων.…

Διαβάστε περισσότερα:

Βιωματικό Εργαστήριο: "Εφηβεία, δυσκολίες και προκλήσεις" στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Δευτέρα 20/1/2020, 5:30 μ.μ.)

Βιωματικό Εργαστήριο:

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, το ΠΓ Αγίων Αναργύρων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΠΓ Αγ. Αναργύρων και το Κέντρο Κοινότητας οργανώνουν βιωματικό εργαστήρι με θέμα:

"Εφηβεία, δυσκολίες και προκλήσεις"

Το εργαστήρι θα διεξαχθή με την καθοδήγηση της ψυχολόγου Αγγελικής Οικονομοπούλου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στις 5:30 μ.μ. στο χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων (Ν. Πλαστήρα και Αγ. Αναργύρων).…

Διαβάστε περισσότερα:

Βίντεο με δράσεις του ΠΓ Αγ. Αναργύρων κατά το σχολικό έτος 2018-2019

Δείτε ένα βίντεο στο οποίο καταγράφονται και παρουσιάζονται οι διάφορες δράσεις που υλοποιήθηκαν στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

 …

Διαβάστε περισσότερα: