Οι μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Space Camp στη Σμύρνη της Τουρκίας

Την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά και να βιώσουν προσωπικά την εκπαίδευση που λαμβάνουν οι αστροναύτες είχαν οι μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο Space Camp στη Σμύρνη της Τουρκίας το διάστημα 30 Ιουνίου με 6 Ιουλίου 2016. Όπως ανέφεραν όλοι οι μαθητές, η συμμετοχή τους στο Space Camp ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, η οποία έγινε εφικτή χάρη στις υποτροφίες, τις οποίες προσέφερε η "Βαλκανική Αμφικτυονία", αλλά και χάρη στην πρωτοβουλία της προέδρου της Αμφικτυονίας κ. Ελένης Μαντρατζή και του χορηγού κ. Νικόλαου Ζευκιλή.

Δείτε αναφορά για τη συμμετοχή των μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Space Camp 2016 εδώ.

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην Ισπανία (13-17/4/2016)

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων κατά το σχολικό έτος 2015-16 πραγματοποίησε πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη από 13/4 μέχρι 17/4 στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη και το Τολέδο κατόπιν πρόσκλησης από το Μουσείο Πράδο και στο πλαίσιο του Ομίλου με τίτλο: «Στα βήματα του El Greco: Από την Ελλάδα στην Ισπανία» με υπεύθυνες τις καθηγήτριες: Παπατρέχα Τασούλα (Θεολόγο) και Μιχαηλίδου Ματίνα (Μουσικό) και του Ομίλου με τίτλο: «Επίλυση Προβλημάτων - Λήψη Αποφάσεων» με υπεύθυνο τον Χρήστο Μουρατίδη Χρήστο (Μαθηματικό). Mαζί με τον Νίκωνα Κοτσόβολη (Γυμναστή) συνόδευσαν σαράντα εννέα μαθητές/τριες του σχολείου μας. Συνοδοί καθηγητές και μαθητές επισκέφτηκαν το Μνημείο Debod, τον Σταθμό Atocha, το στάδιο S. Bernabeu, το Πάρκο Ρετίρο, τη συνοικία  Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα (την κομψότερη συνοικία της πόλης), την ατμοσφαιρική Πλάθα ντε Οριέντε με θέα το παλάτι και περιπλανήθηκαν στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν επίσης και η ξενάγηση στο μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, στη Μαδρίτη των Αψβούργων.

Η επίσκεψη στο Μουσείο Πράδο αποκάλυψε στους επισκέπτες ένα μικρό πλούτο της σημαντικότερης Πινακοθήκης στον κόσμο. Τα πάνω από 10.000 έργα που ανήκουν στη συλλογή του, προσφέρουν ένα μοναδικό και ανεπανάλληπτο ταξίδι στο χρόνο και στο χρώμα. Στις αίθουσές του φιλοξενούνται τα αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάσκεθ, Γκόγια, τα οποίο στέκονται δίπλα σε άλλους εξίσου σημαντικούς ζωγράφους, όπως για παράδειγμα ο Ιερώνυμος Μπος. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μία βόλτα στα στενά δρομάκια της καρδιάς της Μαδρίτης, καθώς και στο περίφημο Barrio de la letras, μία από τις πιο μποέμ συνοικίες όλης της Ευρώπης, όπου έζησαν και δημιούργησαν πολλοί από τους σπουδαιότερους ζωγράφους και λογοτέχνες της Ισπανίας.…

Διαβάστε περισσότερα:

Εκπαιδευτική ανταλλαγή με το γαλλικό σχολείο College Louise Michel

Στη Γαλλία βρέθηκαν μαθητές του το ΠΓ Αγ. Αναργύρων το διάστημα 26 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2016. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικής ανταλλαγής με το γαλλικό σχολείο College Louise Michel. Μεταξύ άλλων οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το κάστρο Chantilly και να πραγματοποιήσουν εκδρομές στη Lille και στη Βόρεια Θάλασσα.