Εκδρομές του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στο εξωτερικό έως το σχολικό έτος 2013-2014

Κατά τα σχολικά προηγούμενα σχολικά έτη, μέχρι και τη σχολική χρονιά 2013-2014, το ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων πραγματοποίησε τις εξής εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό:

2013-2014:

  • Εκπαιδευτική εκδρομή στη Γαλλία (πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών)
  • Εκπαιδευτική εκδρομή στη Μάλτα (πρόγραμμα "Τέχνη και Θρησκεία)

2012-2013:

  • Εκπαιδευτική εκδρομή στη Γερμανία(πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών)
  • Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

2011-2012:

  • Εκπαιδευτική εκδρομή στη Γαλλία (πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών)

 

Το ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Μάλτα (4-7/4/2014)

Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων κατά το σχολικό έτος 2013-2014 πραγματοποίησε τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Μάλτα από  4/4/2014 μέχρι 7/4/2014 στο πλαίσιο σχολικής δραστηριότητας του προγράμματος «Η Τέχνη στη Θρησκεία», με υπεύθυνες τις καθηγήτριες: Τασούλα Παπατρέχα (Θεολόγο) και Ματίνα Μιχαηλίδου (Μουσικό), οι οποίες μαζί με τους καθηγητές: Χρήστο Μουρατίδη (Μαθηματικό) και Δημήτρη Σκυριανόγλου (Πληροφορικό) συνόδευσαν πενήντα έναν μαθητές/τριες του σχολείου μας. Συνοδοί καθηγητές και μαθητές επισκέφτηκαν την περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, τη Βαλέττα, όπου ειδικά το τμήμα της παλιάς πόλης, στο οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας και απεριόριστης ομορφιάς. Πρόκειται για μία μοναδική καστρούπολη, της οποίας τα στενά γραφικά σοκάκια μας παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή! Από τους κήπους Μπαράκα οι επισκέπτες του σχολείου μας θαύμασαν την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942.

Ξεναγήθηκαν στο γεωγραφικό κέντρο της Μάλτας και επισκέφτηκαν τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Μόστα με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί. Κατόπιν μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Τα Αλί, όπου επισκέφτηκαν το φημισμένο εργοστάσιο παραγωγής φυσητού γυαλιού καθώς και το εργαστήριο αργυροχρυσοχοίας. Στη συνέχεια, στο λόφο Ραμπάτ, οι επισκέπτες του σχολείου μας περιπλανήθηκαν στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια της σιωπηλής πολιτείας Mdina, η οποία είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού.…

Διαβάστε περισσότερα: