Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία γιατί είναι απαραίτητα; - Υλικό από το μάθημα Οικιακής Οικονομίας Α' Γυμνασίου

Τα μέταλλα δίνουν στερεότητα και αντοχή στον σκελετό, χρησιμοποιούνται σαν συστατικά οργανικών ενώσεων, ρυθμίζουν την ισορροπία υγρών στο σώμα και παίρνουν μέρος σε πολλές διεργασίες του μεταβολισμού.

Η λήψη μετάλλων, έχει ως κύρια αποτελέσματα την ρύθμιση του οργανικού ισοζυγίου σε νερό, την ομαλότερη διακίνηση των θρεπτικών συστατικών, την σχετική διατήρηση της φυσιολογικής οξύτητας του αίματος, και την καλύτερη λειτουργία εξωκρινών κι ενδοκρινών αδένων.

Περισσότερες πληροφορίες για την σημασία τους παρέχονται από τους μαθητές της Α' Γυμνασίου- καθώς ερευνήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας- στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://padlet.com/dbalaska68/ihmq5aejr4v5

Την επίβλεψη των εργασιών είχε η καθηγήτρια οικιακής οικονομίας του σχολείου κ. Δήμητρα Μπαλάσκα.

Η σπουδαιότητα των βιταμινών για τον οργανισμό μας: Υλικό από το μάθημα Οικιακής Οικονομίας Α' Γυμνασίου

Οι βιταμίνες είναι οργανικές ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα σε μικρές ποσότητες και η λήψη τους μέσω της διατροφής είναι απαραίτητη λόγω του ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τις συνθέσει.

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του οργανισμού. Μερικές από αυτές είναι απαραίτητες για τη μετατροπή των θρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια) σε ενέργεια.…

Διαβάστε περισσότερα:

Τρέφομαι με ασφάλεια - Διατροφοεξαρτώμενες ασθένειες: Υλικό από το μάθημα Οικιακής Οικονομίας Α' Γυμνασίου

Κάποια από τα χαρακτηριστικά της σημερινής εποχής είναι οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και η υπερφαγία, δηλαδή η αυξημένη πρόσληψη τροφής, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε παχυσαρκία και διάφορες ασθένειες  (τις λεγόμενες «διατροφοεξαρτώμενες ασθένειες»).

Οι μαθητές της Α' Γυμνασίου του ΠΓ Αγ. Αναργύρων το σχολικό έτος 2016-2017, στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας παρουσίασαν τις διατροφοεξαρτώμενες ασθένειες, τους κινδύνους που προκαλούν αλλά και τη σημασία του πρωινού γεύματος για την πρόληψη αυτών των ασθενειών και για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Την επίβλεψη της δραστηριότητας είχε η καθηγήτρια οικιακής οικονομιάς του σχολείου κ. Δήμητρα Μπαλάσκα.…

Διαβάστε περισσότερα: