Δραστηριότητες Ομίλου Χημείας - "Ο μικρός ερευνητής-Πειράματα Χημείας"

Το σχολικό έτος 2015-2016 λειτούργησε στο σχολείο μας για πρώτη φορά Όμιλος Χημείας με τίτλο «Ο μικρός ερευνητής-Πειράματα Χημείας» με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Μαριάννα Δρόσου ΠΕ12.08 υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών.

OmilosXimeias2015b

Με τη λειτουργία του ομίλου υποστηρίζεται με βιωματικό τρόπο ο εργαστηριακός χαρακτήρας της Χημείας παράλληλα και με τον θεωρητικό, δεδομένου ότι το μάθημα στο Γυμνάσιο είναι μονόωρο και τα όρια για διεξαγωγή εργαστηριακών ασκήσεων, πέραν των ολίγων που προβλέπονται, είναι πολύ στενά.

Στον όμιλο συμμετείχαν 16 μαθητές που παρακολούθησαν τις συναντήσεις του ομίλου στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας ανελλιπώς και με μεγάλο ενθουσιασμό όπως δείχνουν και οι σχετικές φωτογραφίες.

Πρώτη δοκιμή του ΥΔΡΟΡΟΜΠΟΤ από τον Όμιλο Ρομποτικής του ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν την πρώτη δοκιμή του ΥΔΡΟΡΟΜΠΟΤ που πραγματοποίησε ο Όμιλος Ρομποτικής του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στις 8/3/2016 στις εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ στην Ανάβυσσο. Το ΥΔΡΟΡΟΜΠΟΤ κατασκευάστηκε από τους μαθητές του σχολείου μας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Ρομποτικής υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου καθηγητή του κ.  Σπύρου Μεσσήνη.

Τα βίντεο από τη δοκιμή είναι διαθέσιμα στους ακόλουθους συνδέσμους:…

Διαβάστε περισσότερα:

Επιτυχημένη συμμετοχή των μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην Α' Φάση του 28ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

Για ακόμη μια χρονιά η συμμετοχή των μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην Α' Φάση του ετήσιου (28ου) Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31/1/2016. Πιο συγκεκριμένα οι παρακάτω οκτώ (8) μαθητές έλυσαν με επιτυχία το θέμα της Α' φάσης και απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στη Β' Φάση του διαγωνισμού, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 20/3/2016:

1. Γιάννης Δάλλης (Β2)…

Διαβάστε περισσότερα:

Όμιλοι Σχολικού Έτους 2015-2016

Στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων λειτουργούν για το σχολικό έτος 2015-2016 οι εξής όμιλοι:

 …

Διαβάστε περισσότερα:

Δηλώσεις προτιμήσεων ομίλων σχολικού έτους 2015-2016

Οι μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων καλούνται μέχρι και την Κυριακή 11/10/2015 να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους για τους ομίλους που θα λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2015-2016 συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα η οποία είναι διαθέσιμη εδώ.

Οι όμιλοι που θα λειτουργήσουν για το σχολικό έτος 2015-2016 είναι οι εξής:…

Διαβάστε περισσότερα: