Επιμορφωτικές συναντήσεις του ΠΓ Αγ. Αναργύρων με το ΚΕΘΕΑ

KETHEA 19-01-2018

Επιμορφωτική συνάντηση με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων - ΚΕΘΕΑ είχαν οι εκπαιδευτικοί του ΠΓ Αγ. Αναργύρων την Παρασκευή 19/1/2018. Μετά το πέρας των μαθημάτων οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με τις δύο επιμορφώτριες, την κ. Κωνσταντίνα Υφαντή, Υπεύθυνη του Τμήματος Πρωτογενούς Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ και την κ. Κατερίνα Βασίλογλου, Στέλεχος του τμήματος Πρωτογενούς Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ πάνω σε θέματα που αφορούν τις εξαρτήσεις, ιδιαίτερα στην εφηβική ηλικία.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί του συστεγαζόμενου 1ου Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων αλλά και η σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης και μέλος του ΕΠΕΣ του ΠΓ Αγ. Αναργύρων κ. Χριστίνα Παπαζήση, έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου εν όψει της θεματικής εβδομάδας (κατά την οποία οι εξαρτήσεις είναι ένα από τα θέματα που θα θιγούν) αλλά και των δράσεων της ομάδας πρόληψης (ΟΔΠ) του ΠΓ. Αγ. Αναργύρων (με υπεύθυνους τους κ. Χρήστο Μουρατίδη και την κ. Εύα Ανδρουτσοπούλου) και ήταν η πρώτη από τη σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 31/1/2018.

 

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Βραδιά του Ερευνητή 2017

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Βραδιά του Ερευνητή 2017

Μεγάλη και ενθουσιώδης ήταν και φέτος η συμμετοχή των μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο θεσμό της Βραδιάς Ερευνητή 2017, που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κόσμου την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017. Παρουσιάστηκαν κατασκευές, εργασίες και πειράματα.

 …

Διαβάστε περισσότερα:

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SELFIE

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SELFIE έχει ως στόχο να βοηθήσει τις σχολικές μονάδες να αποτυπώσουν και να αποτιμήσουν τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική και όχι μόνο διαδικασία. Σύμφωνα με τους δημιουργούς το SELFIE:
 
Το SELFIE είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο αυτοαξιολόγησης το οποίο αναπτύσσεται για να βοηθήσει τα σχολεία στην Ευρώπη να αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες για καινοτόμο και αποτελεσματική μάθηση. Το εργαλείο βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμαστική φάση και θα ολοκληρωθεί και θα διατεθεί στα σχολεία σε ολόκληρη την Ευρώπη από τις αρχές του 2018. Με το SELFIE θα έχετε μία απεικόνιση για το πού βρίσκεται το σχολείο σας ως προς τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών, σύμφωνα με τις απόψεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των στελεχών των σχολείων. Αυτή η διαδικασία αυτοαξιολόγησης μπορεί να βοηθήσει στην έναρξη διαλόγου ανάμεσα στα στελέχη του σχολείου τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με θέμα τη βελτίωση σε κάποιες περιοχές. Το SELFIE δίνει επίσης τη δυνατότητα στο σχολείο να παρακολουθεί την πρόοδό του με την πάροδο του χρόνου.
 
Μέσω μιας σειράς ερωτήσεων για εκπαιδευτικούς, στελέχη σχολείων και μαθητές, το SELFIE αποτιμά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι ψηφιακές τεχνολογίες για τη διδασκαλία και τη μάθηση στο σχολείο σας. Δεν αποτιμά και δεν συγκρίνει τις γνώσεις ή τις δεξιότητες των στελεχών των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
 
Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων έχει επιλεγεί για να συμμετάσχει στην πιλοτική φάση του προγράμματος, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 29/9 έως 11/10/2017. Συντονιστής του προγράμματος εκ μέρους του σχολείου είναι ο καθηγητής πληροφορικής κ. Δημήτρης Σκυριανόγλου. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα SELFIE είναι διαθέσιμες εδώ (στη σελίδα που θα ανοίξει επιλέξτε σαν γλώσσα τα ελληνικά, πάνω δεξιά).

Επίσκεψη του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΑΤΕΙ Πειραιά

Το τμήμα Β1 του ΠΓ Αγ. Αναργύρων, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής, επισκέφθηκε στις 31/1/2017 το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΑΤΕΙ Πειραιά. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια (κινητής τηλεφωνίας, ρομποτικής, ακουστικής, μετρήσεων ποιότητας κεραιών) και ενημερώθηκαν από τους καθηγητές για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του τμήματος αλλά και για τις επαγγελματικές προοπτικές που δίνει το πτυχίο του τμήματος. Υπεύθυνοι της επίσκεψης ήταν οι καθηγητές πληροφορικής Δ. Σκυριανόγλου και Μ. Παναγιωτοπούλου ενώ την επίσκεψη οργάνωσε ο πρόεδρος του ΕΠΕΣ και καθηγητής του ΑΤΕΙ Πειραιά κ. Διονύσιος Γιαννακόπουλος.

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην δράση Mind the Lab του Μετρό της Αθήνας (Παρασκευή, 3/2/2017)

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην δράση Mind the Lab του Μετρό της Αθήνας (Παρασκευή, 3/2/2017)

Στη δράση Mind the Lab που διοργανώνει το Μετρό της Αθήνας θα συμμετάσχει φέτος το ΠΓ Αγ. Αναργύρων. Στο Mind the Lab Επιστημονικές Ανακαλύψεις, Αναδυόμενες Τεχνολογίες, Μηχανολογικά Επιτεύγματα και Μαθηματικές Εφαρμογές παρουσιάζονται στο Μετρό της Αθήνας, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017. Στόχος του Mind the Lab είναι να δώσει τη δυνατότητα στους φορείς που συμμετέχουν να να επικοινωνήσουν την Επιστήμη, την Τεχνολογία, την Μηχανική και τα Μαθηματικά στο ευρύ κοινό.

Οι δραστηριότητες του Mind the Lab θα λάβουν χώρα σε διάφορους σταθμούς του Μετρό. Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων θα βρίσκεται στο σταθμό του Αγ. Δημητρίου στις 3.00 μ.μ. και θα παρουσιάσει πειράματα με θέμα το νερό, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+: Science through Experiment in Europe αλλά και το πείραμα μέτρησης της περιφέρειας της γης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος e-twinning "Ερατοσθένης 2016-2017"…

Διαβάστε περισσότερα: