Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην δράση Mind the Lab του Μετρό της Αθήνας (Παρασκευή, 3/2/2017)

Στη δράση Mind the Lab που διοργανώνει το Μετρό της Αθήνας θα συμμετάσχει φέτος το ΠΓ Αγ. Αναργύρων. Στο Mind the Lab Επιστημονικές Ανακαλύψεις, Αναδυόμενες Τεχνολογίες, Μηχανολογικά Επιτεύγματα και Μαθηματικές Εφαρμογές παρουσιάζονται στο Μετρό της Αθήνας, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017. Στόχος του Mind the Lab είναι να δώσει τη δυνατότητα στους φορείς που συμμετέχουν να να επικοινωνήσουν την Επιστήμη, την Τεχνολογία, την Μηχανική και τα Μαθηματικά στο ευρύ κοινό.

Mind the Lab

Οι δραστηριότητες του Mind the Lab θα λάβουν χώρα σε διάφορους σταθμούς του Μετρό. Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων θα βρίσκεται στο σταθμό του Αγ. Δημητρίου στις 3.00 μ.μ. και θα παρουσιάσει πειράματα με θέμα το νερό, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+: Science through Experiment in Europe αλλά και το πείραμα μέτρησης της περιφέρειας της γης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος e-twinning "Ερατοσθένης 2016-2017"

Αναλυτικές πληροφορίες για το Mind the Lab εδώ, πληροφορίες για τις δράσεις που θα παρουσιάσει το ΠΓ Αγ. Αναργύρων εδώ, δελτίο τύπου για τις εκδηλώσεις εδώ.

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στη Βραδιά Ερευνητή 2016 (Παρασκευή 30/9/2016, 6.00 μ.μ., ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος)

 

Για ακόμη μια φορά το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην ετήσια Βραδιά του Ερευνητή, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη. Έτσι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 6.00 μ.μ. μέχρι τις 12.00 μ.μ. οι μαθητές του ΠΓ. Αγ. Αναργύρων θα βρίσκονται στο χώρο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην Αγία Παρασκευή (Πατρ. Γρηγορίου Ε' & Νεαπόλεως 27) και συγκεκριμένα στο περίπτερο της ΕΛΜΕ Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, για να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στο πλαίσιο του προγράμματος e-twinning "Ερατοσθένης 2015" και του ομίλου Ρομποτικής-Υδρορομπότ που λειτούργησαν στο σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Στη Βραδιά του Ερευνητή, η οποία διοργανώνεται φέτος για 11η χρονιά, 1.500.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκες πόλεις (6 από αυτές στην Ελλάδα) συμμετέχουν σε ένα θεσμό που έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη, την κοινωνία και το ευρυ κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Βραδιά του Ερευνητή 2016 είναι διαθέσιμες εδώ και εδώ, ενώ ένα διαφημιστικό σποτ της ΕΡΤ για την εκδήλωση είναι διαθέσιμο εδώ.

Πιστοποιητικό συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2015 για το ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Πιστοποιητικό συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2015 για το ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Πιστοποιητικό για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2015 έλαβε το ΠΓ Αγ. Αναργύρων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα διεξήχθη για 2η χρονιά φέτος στο διάστημα 10-18 Οκτωβρίου 2015. Στόχος της είναι, μέσα από παιγνιώδεις και δημιουργικές δραστηριότητες, να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τον προγραμματισμό Η/Υ.…

Διαβάστε περισσότερα:

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2015

Για ακόμη μια φορά το ΠΓ Αγ. Αναργύρων θα συμμετάσχει στην ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2015, η οποία φέτος θα διεξαχθεί στο διάστημα 10 έως 18 Οκτωβρίου 2015. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού ξεκίνησε το 2013 και έκτοτε περισσότερα από 150.000 άτομα από 36 χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, έχουν συμμετάσχει σε πάνω από 4.200 εκδηλώσεις.

Οι μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων, στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επαφή με τον προγραμματισμο Η/Υ μέσα από εισαγωγικές αλλά, ταυτόχρονα, δημιουργικές προγραμματιστικές δραστηριότητες. Ο προγραμματισμός εξάλλου τείνει να γίνει πλέον βασική δεξιότητα σε πάρα πολλά επαγγέλματα (π.χ. επαγγέλματα μηχανικού) ενώ, πέρα από τα καθαρά χρηστικό του κομμάτι, αναπτύσσει την αναλυτική σκέψη, τη λογική, τη δημιουργικότητα και την ικανόητα επίλυσης προβλημάτων.…

Διαβάστε περισσότερα:

Συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη "Βραδιά του Ερευνητή" 2015

Συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη

Την Παρασκευή 25/09/2015 το σχολείο μας έλαβε μέρος στην εκδήλωση της Βραδιάς Ερευνητή στο στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στο περίπτερο των Πειραματικών Σχολείων μαζί με άλλα επτά Πειραματικά Σχολεία. Η συμμετοχή υλοποιήθηκε από μια ομάδα τριάντα μαθητών/τριών της Β' και Γ' τάξης, οι οποίοι από τις 16.30 μέχρι τις 23.30 η ώρα, εναλλασσόμενοι σε βάρδιες, παρουσίασαν στο κοινό κατασκευές που υλοποίησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη. Οι μαθητές μας ενεπλάκησαν στην όλη διαδικασία με μεγάλη προθυμία, ενθουσιασμό και υπευθυνότητα και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.  Οι επισκέπτες όλων των ηλικιών έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση των κατασκευών από τα παιδιά και απεκόμισαν, κατά γενική ομολογία, τις καλύτερες εντυπώσεις από την διάθεση των παιδιών να επικοινωνήσουν μαζί τους, να εξηγήσουν τη λειτουργία των κατασκευών και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.  Ήταν μια δράση του σχολείου που αγκαλιάστηκε από τους μαθητές/τριες μας, όπως φάνηκε και από την επιθυμία τους να συμμετέχουν και του χρόνου στην ανάλογη εκδήλωση.

Η όλη διαδικασία οργανώθηκε υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Τεχνολογίας του σχολείου μας κ. Δρόσου Μαριάννας με την ένθερμη υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου μας κ. Χρήστου Μουρατίδη.…

Διαβάστε περισσότερα: