Εξ αποστάσεως επαφή εκπαιδευτικών και μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, ανταποκρινόμενο στις έκτακτες συνθήκες και ακολουθώντας τις σχετικές υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας, οργανώνει την εξ αποστάσεως επαφή εκπαιδευτικών και μαθητών στο πλαίσιο της διδακτικής πράξης. Στόχος του σχολείου είναι η διατήρηση της επαφής των μαθητών και μαθητριών με τη μαθησιακή διαδικασία με τρόπο εύκολα προσβάσιμο σε όλους. Αξιοποιώντας την πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Τάξης (Η-Τάξη), με την οποία οι μαθητές είναι ήδη εξοικειωμένοι, καθηγητές θα αναρτούν φύλλα εργασίας, ασκήσεις και άλλο εκπαιδευτικό υλικό «ανοιχτό» στους μαθητές, οι οποίοι θα μπορούν να το επεξεργαστούν και να το επιστρέψουν στους διδάσκοντες για ανατροφοδότηση.

Στην ιστοσελίδα του σχολείου θα αναρτηθούν σύντομα αναλυτικές οδηγίες. 

Η σελίδα της Η-Τάξης του ΠΓ Αγ. Αναργύρων βρίσκεται εδώ.

Γνωρίζοντας τους λαούς της Ευρώπης, οικοδομώντας την ευρωπαϊκή ενότητα: προσεγγίσεις από το ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών που εφαρμόζεται στην Ελλάδα η διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς των μαθητών πρέπει να συνδυάζεται με την καλλιέργεια της ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη. Το Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, ήδη από την ίδρυσή του στις αρχές της δεκαετίας του 1980, δημιούργησε γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγών με σχολεία του εξωτερικού. Στη δεκαετία του 2010, κατά τη διάρκεια της πολύπλευρης κρίσης που έπληξε την ελληνική κοινωνία, η ανάγκη εξωστρέφειας έγινε επιτακτικότερη, αλλά και η ικανοποίησή της δυσκολότερη. Για αυτό οι επαφές που αρχικά στηρίζονταν στην πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και περιορίζονταν στη συνεργασία με τη Γαλλία και τη Γερμανία, οργανώθηκαν συστηματικότερα  την τελευταία τετραετία με την ένταξη κάποιων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, με τον πολλαπλασιασμό των δράσεων που σχετίζονται θεματικά με την Ευρώπη στο ωρολόγιο πρόγραμμα και με τη λειτουργία Ομίλων Αριστείας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Ο στόχος της επαφής των μαθητών του σχολείου με τους λαούς της Ευρώπης, τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκεται:…

Διαβάστε περισσότερα:

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στο διαγωνισμό Bebras 2019 (18-29/11/2019)

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στο διαγωνισμό Bebras 2019 (18-29/11/2019)

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στον ετήσιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras.

Ο διαγωνισμός Bebras® (προφέρεται «Μπέμπρας» και σημαίνει «Κάστορας» στα Λιθουανικά) ξεκίνησε το 2003 ως ιδέα της Καθηγήτριας Valentina Dagiene του University of Vilnius της Λιθουανίας και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006.…

Διαβάστε περισσότερα:

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2019

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2019

Ακόμη μία φορά το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στη ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, η οποία οργανώνεται φέτος για 7η χρονιά και η οποία διεξάγεται το διάστημα 5 έως 20 Οκτωβρίου 2019. Στόχος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Κώδικα είναι, μέσω παιγνιωδών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το 2018 συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού πάνω από το 10% των σχολείων σε όλη την ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ συμμετείχαν συνολικά 2,7 εκατομμύρια άτομα σε περίπου 44.000 εκδηλώσεις. Προκειμένου να φιλοξενηθεί ακόμα μεγαλύτερο κοινό το 2019, έχουν γίνει σημαντικές επικαιροποιήσεις στον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού παρέχοντας πιο ολοκληρωμένα εργαλεία, πληροφορίες, καθώς και εκπαιδευτικούς καιδιδακτικούς πόρους στις 29 γλώσσες που είναι διαθέσιμες επί του παρόντος στον δικτυακό τόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες για το 2019 και μελλοντικά, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους τοπικούς πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">info@CodeWeek.eu.

Δείτε πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικά στο ΠΓ Αγίων Αναργύρων εδώ.

Δείτε γενικές πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικά εδώ και ένα αναλυτικό δελτίο τύπου εδώ.

 

Διαβάστε περισσότερα:

Δελτίο Τύπου: Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Βραδιά Ερευνητή 2019

Δελτίο Τύπου: Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Βραδιά Ερευνητή 2019

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στη «Βραδιά του Ερευνητή 2019», με δικό του περίπτερο και τρεις παρουσιάσεις την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η συμμετοχή των μαθητών έγινε υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των καθηγητών: Χρήστου Γεωργίου και Μουρατίδη Χρήστου.

1η Παρουσίαση: Ηλεκτροστατικές Αλληλεπιδράσεις

Οι μαθητές του ΠΓΑΑ παρουσίασαν φαινόμενα ηλεκτροστατικών αλληλεπιδράσεων, όπως:…

Διαβάστε περισσότερα: