Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Τετάρτη 24/1/2024)

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 το σχολείο μας επισκέφθηκε κλιμάκιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ) σε προγραμματισμένη δράση με τίτλο:

«Αθλούμαι-Οραματίζομαι και Στοχεύω ψηλά ακούγοντας την ψυχή μου», θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στην ιδιαιτερότητα της κώφωσης και να προβάλει τις αθλητικές δυνατότητες και επιτυχίες των κωφών αθλητών και αθλητριών της.

Σύνθημα της συγκεκριμένης δράσης σύμφωνα με την ΕΟΑΚ είναι: «Η δική μας Φωνή είναι η Δύναμή της Ψυχής και της Θέλησης». Στόχος είναι, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού, η ένταξη του διαφορετικού μέσα στην κοινότητα του σχολείου.

 

EOAK-2024-2

 

Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης δράσης το οποίο διεξήχθη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας και παρακολούθησαν τα δύο τμήματα της Γ' τάξης είχε ως εξής:

  • Ενημέρωση των μαθητών για την Κώφωση.
  • Γνωριμία με το έργο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών και τις επιτυχίες των αθλητών σε Ευρωπαϊκούς Παγκόσμιους, Ολυμπιακούς αγώνες.
  • Προβολή παρουσίασης των δράσεων της ΕΟΑΚ.
  • Ομιλία αθλητών και προπονητών αθλημάτωντης ΕΟΑΚ  και συζήτηση με τους μαθητές.
  • Παρουσίαση του αγωνίσματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και αγώνα επίδειξης αλλά και τη δυνατότητα σε πολλούς μαθητές να παίξουν με τον αθλητή πρωταθλητή της ΕΟΑΚ.

 

EOAK-2024-1

 

Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης υπήρχε διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα των Κωφών-Βαρήκοων ατόμων

Από τη πλευρά της ΕΟΑΚ στο σχολείο μας παραβρέθηκαν οι:

Σοφία Δουλιάκου τεχνική σύμβουλος αθλημάτων ΕΟΑΚ

Προκόπης Καραγιάννης τεχνικός σύμβουλος Ποδοσφαίρου ΕΟΑΚ

Χρήστος Βατσακλής ομοσπονδιακός προπονητής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κωφών

Βασιλική Δημοπούλου τεχνική σύμβουλος στίβου ΕΟΑΚ και διερμηνέας ΕΝΓ στο πρόγραμμα αθλούμαι οραματίζομαι στοχεύω ψηλά ακούγοντας τη ψυχή μου.

Ευανθία Παλαχούρα αθλήτρια καλαθοσφαίρισης κωφών γυναικών με συμμετοχή σε ΟΑ Κωφών καθώς και σε Παγκόσμια και Ευρωπαικά Πρωταθλήματα.

Αλέξανδρος Τατασόπουλος βαρηκοος αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι οι μαθητές του σχολείου μας βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα τη συγκεκριμένη επίσκεψη-παρουσίαση, συμμετείχαν σε όλες τις συζητήσεις και τις δράσεις που προτάθηκαν από τους υπεύθυνους της ΕΟΑΚ και ζήτησαν τη διεξαγωγή αντιστοίχων δράσεων στο μέλλον έτσι ώστε να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και τελικά να ενεργοποιηθούν και οι ίδιοιεπιτυγχάνοντας έτσι όχι μόνο την αποδοχή της διαφορετικότητας αλλά και την ένταξη της μέσα στη σχολική κοινότητα.

Υπεύθυνος της οργάνωσης και της διεξαγωγής της δράσης από τη πλευρά του σχολείου μας ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Νίκων Κοτσόβολης.

Δράση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber bullying) στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Στις 21/12/2023 επισκέφθηκαν το Προτυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργυρων οι επισκεπτριες ψυχικής υγείας του Κέντρου Ψυχικης Υγειας του Δημου Αγιων Αναργυρων  κ. Μπαλάσκα και κ. Γιαννιού, κατοπιν προσκλησεως απο την εκπαιδευτικό Αγγλικων του σχολείου κ. Μάρθα Πέτρου. Το τμήμα στο οποίο έγινε η δράση ήταν το Γ2 και το θέμα της ενημέρωσης ήταν τα αίτια και οι επιπτώσεις του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyber bullying), αλλά και του εκφοβισμού σε φυσικό χώρο. Οι μαθητές συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια που τους προβληματισμούς, παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με το θέμα και εξέφρασαν τις απόψεις τους για τον εκφοβισμό.

 …

Διαβάστε περισσότερα:

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην Ώρα του Κώδικα 2023 (5/9-17/12/2023)

Το ΠΓ Αγίων Αναργύρων συμμετέχει και φέτος στις ετήσιες εκδηλώσεις της Ώρας του Κώδικα 2023 (Hour of Code),οι οποίες διεξαχθούν το διάστημα 5/9 έως 17/12/2023. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η Επιστήμη της Πληροφορικής και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον προγραμματισμό Η/Υ μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες με στόχο να έρθουν σε επαφή με τις βασικές προγραμματιστικές έννοιες και τεχνικές.

Σκοπός της πρωτοβουλίας της Ώρας του Κώδικα είναι να φέρει τους μαθητές όλου του κόσμου σε επαφή με το αντικείμενο του προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικά δημιουργικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό εργαλείο με εφαρμογή πρακτικά σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.…

Διαβάστε περισσότερα:

Εργαστήριο Vorfahrt mit Deutsch του Goethe Institut στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Την Παρασκευή 10/11/2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ2 Γερμανικών είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο εργαστήριο του Goethe Institut “Vorfahrt mit Deutsch”. Το εργαστήριο έλαβε χώρα στο χώρο του σχολείου μας, όπου υποδεχτήκαμε την κ. Μαρία Γκόντου, Multiplikatorin του Goethe Institut. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η διάδοση της Γερμανικής Γλώσσας και η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω εργαστηρίων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τις «Πινακίδες της δικαιοσύνης» - Verkehrsschilder der Gerechtigkeit - συζήτησαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στη συνέχεια δημιούργησαν σχετικά κολάζ, όπου αποτύπωσαν τις σκέψεις και τις ιδέες τους, δουλεύοντας σε ομάδες και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

 …

Διαβάστε περισσότερα:

Πρωινό στο σχολείο για τους μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/11/2023 στο σχολείο μας από τους μαθητές του Γ2 δράση που αφορούσε στην οργάνωση πρωινού στο σχολείο. Οι μαθητές του τμήματος αφού την χθεσινή ημέρα ενημερώθηκαν αναλυτικά για θέματα σχετικά με διατροφή και άσκηση και πώς αυτά επηρεάζουν τη σωματική τους ανάπτυξη κατά τη κρίσιμη περίοδο της εφηβείας κλήθηκαν να χωριστούν σε ομάδες και να οργανώσουν το δικό τους πρωινό (γεύμα του οποίου η αξία αναγνωρίζεται ευρέως σήμερα) μέσα στην τάξη.…

Διαβάστε περισσότερα: