Εργαστήριο Vorfahrt mit Deutsch του Goethe Institut στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Την Παρασκευή 10/11/2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ2 Γερμανικών είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο εργαστήριο του Goethe Institut “Vorfahrt mit Deutsch”. Το εργαστήριο έλαβε χώρα στο χώρο του σχολείου μας, όπου υποδεχτήκαμε την κ. Μαρία Γκόντου, Multiplikatorin του Goethe Institut. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η διάδοση της Γερμανικής Γλώσσας και η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω εργαστηρίων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τις «Πινακίδες της δικαιοσύνης» - Verkehrsschilder der Gerechtigkeit - συζήτησαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στη συνέχεια δημιούργησαν σχετικά κολάζ, όπου αποτύπωσαν τις σκέψεις και τις ιδέες τους, δουλεύοντας σε ομάδες και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

 

VorfahrtMitDeutsch2023-1
 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κ. Γκόντου για το πολύ ενδιαφέρον, δημιουργικό και ευχάριστο εργαστήριο και φυσικά το Goethe Institut που με τα προγράμματα που προσφέρει εμπλουτίζει σε βάθος το μάθημα των Γερμανικών στα ελληνικά σχολεία.

Τις επόμενες εβδομάδες χρησιμοποιήθηκαν το υλικό και οι γνώσεις που μας πρόσφερε η κυρία Γκόντου και το Goethe Institut στο μάθημα Γερμανικών των τμημάτων Β1 και Β2. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν με τη σειρά τους την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και να δημιουργήσουν αντίστοιχες αφίσες – κολάζ.


VorfahrtMitDeutsch2023-2 

Υπεύθυνη για τη συμμετοχή του σχολείου μας στη συγκεκριμένη δράση ήταν η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Δήμητρα Ζουριδάκη.