Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Space Camp 2018 στη Σμύρνη

SpaceCamp2018

Με  πολύ  μεγάλη  επιτυχία  συμμετείχε το Πειραματικό Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων με δύο αποστολές δώδεκα μαθητών η κάθε μία στο πρόγραμμα Διαστημικής Εκπαίδευσης Space Camp, που έλαβε χώρα στη Σμύρνη της Τουρκίας, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2018 η πρώτη και 12 έως 18 Αυγούστου η δεύτερη. Η επίσκεψη οργανώθηκε και φέτος στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας του ΠΓ Αγ. Αναργύρων με τη Βαλκανική Αμφικτιονία.

Οι εικοσιτέσσερις αριστούχοι μαθητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα, με τη συνοδεία των κ. Βασιλείου Κωστόπουλου, Μαθηματικού και της κας Παπατρέχα  Τασούλας, Θεολόγου, της κας Μιχαηλίδου Ματίνας Μουσικού και του Κου Μουρατίδη Χρήστου, Μαθηματικού Διευθυντή του  Πειραματικού  Γυμνασίου  Αγ.  Αναργύρων καθώς και  το συντονισμό της Δρος. Ελένης Γ. Μαντρατζή, προέδρου της Βαλκανικής Αμφικτιονίας και δικηγόρου, εντυπωσίασαν με το υψηλό μαθητικό κι επιστημονικό επίπεδό τους, αλλά και με την αστείρευτη και ακόρεστη διάθεσή τους για μάθηση, εκπαίδευση και συνεργασία με τους ομότιμους τους απ’ όλον τον κόσμο.

Ο κ. Kωστόπουλος μαζί με την ομάδα των μαθητών του παρουσίασε και εκτέλεσε το πείραμα του Ερατοσθένη για την μέτρηση της περιφέρειας της γης στους μαθητές όλων των χωρών που συμμετείχαν στο Camp κάνοντας μέτρηση στο μέσον του θεάτρου της Εφέσου. Επίσης ο κ. Μουρατίδης με την ομάδα των μαθητών του παρουσίασε πειράματα αστρονομίας και άλλα από το πρόγραμμα Erasmus+  στο οποίο το Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων ήταν εταίρος τα τελευταία  δύο χρόνια με εξαιρετική επιτυχία.

Κατά την αποχαιρετιστήρια βραδιά, σε γιορτινή ατμόσφαιρα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Τουρκίας και της Ελλάδας και αντήλλαξαν δώρα, μοιράζοντας σε όλους, παιδιά και εκπαιδευτές, αναμνηστικά ενθύμια και οπτικοακουστικό υλικό προβολής της Ελλάδας και της παρουσίασης των παιδιών, με βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές μόνοι τους και θέμα «Ελλάδα, ο πολιτισμός της», όπως επίσης και μία ωραία χορογραφία με μουσική και τραγούδι.

Θερμές ευχαριστίες για την εξαιρετική διοργάνωση και φιλοξενία, τον άψογο συντονισμό των αποστολών και τη συμβολή του στη σύσφιξη των σχέσεων των Νέων Ελλάδας και Τουρκίας, απευθύνει το ΠΓ Αγ. Αναργύρων και η Βαλκανική Αμφικτιονία στον κ. Tolga Yildirim, διευθυντή  του  Space  Camp  Turkey,  καθώς  και  την κ. Mevlude  Karadag, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Operations Educational Development Manager, για την όλη οργάνωση και συνεργασία.

Δείτε αναφορές και φωτογραφίες από την επίσκεψη του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Space Camp 2018 εδώ και εδώ.

Πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Βαλκανικής Αμφικτιονίας εδώ.