Erasmus +: Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στα Κανάρια Νησιά

Kanaria2022-2

Στις 30 Οκτωβρίου 2022 και μέχρι στις 6 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία του σχολείου μας, αποτελούμενη από τους εκπαιδευτικούς Μουρατίδη Χρήστο, Κωστόπουλο Βασίλη, Κοτσόβολη Νίκωνα και τους μαθητές Τσιλιβάκο Δημήτρη, Ατσάλη Σταύρο,  Σακελαρίου Στέλιο και Σάμπο Ναντίμ, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, «Science through Experiments in Europe 2», πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη νήσο Τενερίφη των Κανάριων νησιών.

Στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων  και σχολεία από την Τουρκία, την Κροατία , την Ουγγαρία , τη Ρουμανία  και την Ισπανία,  που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν και η οικοδέσποινα χώρα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν σε μια σειρά από αξιοθέατα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την πρωτεύουσα Santa Cruz με τον περίφημο Βοτανικό κήπο και την Όπερα, το τουριστικό θέρετρο La Laguna, το Δημαρχείο του Δήμου Tacoronte, όπου και έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο, ο οποίος είχε οργανώσει και σχετική τελετή  υποδοχής, την παραλία Terecitos, όπου και κολύμπησαν, το ηφαίστειο  El Teide (δείτε δύο βίντεο από την επίσκεψη εδώ και εδώ), αλλά και την παραλία Los Cristianos, όπου είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μίνι κρουαζιέρα και να δουν από κοντά φάλαινες, δελφίνια να κολυμπήσουν και να θαυμάσουν τις περίφημες μαύρες παραλίες στο νότιο μέρος του νησιού.    

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, τα μέλη της αποστολής του σχολείου μας, αντάλλαξαν  απόψεις με τους εκπροσώπους των άλλων χωρών πάνω σε μια σειρά θεμάτων και αντικειμένων. Ειδικότερα, δόθηκε η ευκαιρία, να ενημερωθούν σχετικά με θέματα πολιτισμού,  να μάθουν για τον σύγχρονο τρόπο ζωής στις άλλες χώρες  και να πάρουν πληροφορίες για μια σειρά εκπαιδευτικών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Kanaria2022-1

Οι εκπρόσωποι κάθε χώρας παρουσίασαν το σχολείο τους, αλλά και τη χώρα τους γεγονός το οποίο έδωσε την ευκαιρία για  διεξοδικές  συζητήσεις οι οποίες οδήγησαν στην εμβάθυνση των σχέσεων των μελών των αντιπροσωπειών. Οι μαθητές πήραν μέρος στη διεξαγωγή μιας σειράς πειραμάτων τα οποία έγιναν στο χώρο του σχολείου και έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να δουλέψουν μαζί και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους σε σχετική εκδήλωση που οργανώθηκε την τελευταία μέρα παραμονής στο σχολείο. Να επισημάνουμε εδώ ότι η φιλοξενία των μαθητών  στα σπίτια των ισπανών συμμαθητών τους τούς έδωσε την ευκαιρία να μοιραστούν πολλές όμορφες στιγμές και να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες.

Ολοκληρώνοντας πρέπει να αναφέρουμε  ότι τον μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους (2022) το σχολείο μας ήταν το πρώτο που  φιλοξένησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών, ενώ η επόμενη επίσκεψη είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο Μάρτιο του 2023  στην Ουγγαρία, ακολουθεί Κροατία και τέλος Τουρκία.

Αναλυτκή αναφορά από την επίσκεψη στα Κανάρια Νησιά με περισσότερες φωτογραφίες είναι διαθέσιμη εδώ.

Παρουσίαση των προγραμμάτων Erasmus+ του ΠΓ Αγ. Αναργύρων σε ημερίδα της ΔΔΕ Γ' Αθήνας

Στην ημερίδα Erasmus Day με θέμα τη διάχυση ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας την Παραασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 συμμετείχε το ΠΓ Αγίων Αναργύρων.

Ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Γιώργος Χρήστου παρουσίασε τα προγράμματα Erasmus+ που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια στο ΠΓ Αγίων Αναργύρων καθώς και τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τις δραστηριότητες τους.…

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας E-Twinning στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων για τη συμμετοχή του στο έργο: #SkillLabs Astronomy for Kids!

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning απονεμήθηκε στο ΠΓ Αγίων Αναργύρων για τη συμμετοχή του στο έργο: "#SkillLabs Astronomy for Kids!" κατά το σχολικό έτος 2021-2022. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν και στον υπεύθυνο καθηγητή κ. Γεώργιο Χρήστου.

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στο πρόγραμμα eTwinning "Σχολικός εκφοβισμός στα χρόνια της εφηβείας και της σχολικής ζωής"

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στο πρόγραμμα eTwinning

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων ίδρυσε τη σχολική χρονιά 2021-2022 το eTwinning έργο "Σχολικός εκφοβισμός στα χρόνια της εφηβείας και της σχολικής ζωής". Εταίροι και πολύτιμοι συνεργάτες στο έργο υπήρξαν το 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, το Γυμνάσιο Σάμης Κεφαλλονιάς και το Γυμνάσιο Κοπανού Ημαθίας. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων ήταν η καθηγήτρια Δήμητρα Ζουριδάκη και ο καθηγητής Ευάγγελος Λυτσιούλης.

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συνδυάζοντας τους θεματικούς άξονες Ζω Καλύτερα / Ευ-Ζην και Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη / Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ οι μαθητές ασχολήθηκαν με τον σχολικό εκφοβισμό, όπως αυτός εκδηλώνεται στα χρόνια της εφηβείας και στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν σχετικές εμπειρίες, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίησή τους και την προαγωγή και ενίσχυση των αξιών της δικαιοσύνης, της ισότητας, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ίσης μεταχείρισης των ανθρώπων. Έγραψαν ποιήματα, διηγήματα, στίχους, τους οποίους και μελοποίησαν, έφτιαξαν αφίσες, λευκώματα, βίντεο, ζωγράφισαν και εξωτερίκευσαν με όλους αυτούς τους τρόπους τις βαθύτερες σκέψεις τους πάνω στο θέμα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μέσω ερωτηματολογίων καταγράφηκαν οι απόψεις των μαθητών στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού και στο τέλος του προγράμματος και μέσω ερωτηματολογίου αξιολογήθηκε το έργο.…

Διαβάστε περισσότερα:

Επίσκεψη εταίρων προγράμματος Science through Experiment in Europe 2 (3-10/4/2022)

Επίσκεψη εταίρων προγράμματος Science through Experiment in Europe 2 (3-10/4/2022)

Την περίοδο 3 Απριλίου έως και 10 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των εταίρων του προγράμματος στην χώρα μας. Συγκεκριμένα 21 μαθητές και 13 καθηγητές από 5 χώρες Ρουμανία, Ισπανία, Κροατία, Ουγγαρία και Τουρκία ήρθαν στην Ελλάδα. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από Έλληνες μαθητές και οι καθηγητές έμειναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Την εβδομάδα αυτή είχαν ένα πλούσιο σε δραστηριότητες και επισκέψεις πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν και οι μαθητές που φιλοξενούσαν αυτούς.

Συγκεκριμένα 2-3 Απριλίου είχαμε τις αφίξεις και υποδοχή αυτών στο αεροδρόμιο των Αθηνών.…

Διαβάστε περισσότερα: