Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στο πρόγραμμα eTwinning "Σχολικός εκφοβισμός στα χρόνια της εφηβείας και της σχολικής ζωής"

eTwinning-AntiBulling

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων ίδρυσε τη σχολική χρονιά 2021-2022 το eTwinning έργο "Σχολικός εκφοβισμός στα χρόνια της εφηβείας και της σχολικής ζωής". Εταίροι και πολύτιμοι συνεργάτες στο έργο υπήρξαν το 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, το Γυμνάσιο Σάμης Κεφαλλονιάς και το Γυμνάσιο Κοπανού Ημαθίας. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων ήταν η καθηγήτρια Δήμητρα Ζουριδάκη και ο καθηγητής Ευάγγελος Λυτσιούλης.

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συνδυάζοντας τους θεματικούς άξονες Ζω Καλύτερα / Ευ-Ζην και Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη / Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ οι μαθητές ασχολήθηκαν με τον σχολικό εκφοβισμό, όπως αυτός εκδηλώνεται στα χρόνια της εφηβείας και στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν σχετικές εμπειρίες, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίησή τους και την προαγωγή και ενίσχυση των αξιών της δικαιοσύνης, της ισότητας, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ίσης μεταχείρισης των ανθρώπων. Έγραψαν ποιήματα, διηγήματα, στίχους, τους οποίους και μελοποίησαν, έφτιαξαν αφίσες, λευκώματα, βίντεο, ζωγράφισαν και εξωτερίκευσαν με όλους αυτούς τους τρόπους τις βαθύτερες σκέψεις τους πάνω στο θέμα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μέσω ερωτηματολογίων καταγράφηκαν οι απόψεις των μαθητών στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού και στο τέλος του προγράμματος και μέσω ερωτηματολογίου αξιολογήθηκε το έργο.

Στο πλαίσιο επίσης των δράσεων του σχολείου μας για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε στις 23/3/2022 εκπαιδευτική επίσκεψη στον κινηματογράφο Αθήναιον για την προβολή της διαδραστικής ταινίας "Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό" του εκπαιδευτικού οργανισμού Φωτόγραμμα. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια μαζί με άλλο Γυμνάσιο της Αττικής και κατάφεραν να διακριθούν, καταλαμβάνοντας τις τρεις πρώτες θέσεις. Συνοδοί καθηγητές στην εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν οι καθηγητές Αθανάσιος Δήμος, Δήμητρα Ζουριδάκη και Νίκων Κοτσόβολης.
 
Στους ακόλουθους συνδέσμους μπορείτε να δείτε κάποια από τα έργα των μαθητών (εδώ, εδώ και εδώ) καθώς και τα αποτελέσματα αξιολόγησης του έργου από τους μαθητές (εδώ).

 

Επίσκεψη εταίρων προγράμματος Science through Experiment in Europe 2 (3-10/4/2022)

Επίσκεψη εταίρων προγράμματος Science through Experiment in Europe 2 (3-10/4/2022)

Την περίοδο 3 Απριλίου έως και 10 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των εταίρων του προγράμματος στην χώρα μας. Συγκεκριμένα 21 μαθητές και 13 καθηγητές από 5 χώρες Ρουμανία, Ισπανία, Κροατία, Ουγγαρία και Τουρκία ήρθαν στην Ελλάδα. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από Έλληνες μαθητές και οι καθηγητές έμειναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Την εβδομάδα αυτή είχαν ένα πλούσιο σε δραστηριότητες και επισκέψεις πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν και οι μαθητές που φιλοξενούσαν αυτούς.

Συγκεκριμένα 2-3 Απριλίου είχαμε τις αφίξεις και υποδοχή αυτών στο αεροδρόμιο των Αθηνών.…

Διαβάστε περισσότερα:

Επίσκεψη του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Ρουμανία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+: Science through Experiments in Europe 2

Επίσκεψη του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Ρουμανία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+: Science through Experiments in Europe 2

Την 1 Μαΐου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+: Science through Experiments in Europe 2, αντιπροσωπεία του Πρότυπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων μας πραγματοποίησε 6 ήμερη επίσκεψη στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στη πόλη Ramnicu Valcea. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν 2 καθηγητές και 4 μαθητές.

Στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετέχουν, εκτός από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, και σχολεία από την Τουρκία, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Ισπανία και τη Ρουμανία που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν και η οικοδέσποινα χώρα.…

Διαβάστε περισσότερα:

Robogirls - Ημέρα Σταδιοδρομίας στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων: Ενδυνάμωση των γυναικών στις θετικές επιστήμες

Robogirls - Ημέρα Σταδιοδρομίας στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων: Ενδυνάμωση των γυναικών στις θετικές επιστήμες

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Robogirls: Ενδυνάμωση των κοριτσιών σε θέματα STEAM αξιοποιώντας τη ρομποτική και την συγγραφή κώδικα", στο οποίο συμμετέχει το ΠΓ Αγίων Αναργύρων, διοργανώνεται την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 διαδικτυακή ημέρα σταδιοδρομίας. Στα παιδιά θα μιλήσουν η κ. Σοφία Αλμπάνη και η κ. Ουρανία Τσιλομήτρου, δύο Ελληνίδες με αξιοσημείωτες σπουδές και σταδιοδρομία, αναπτύσσοντας το θέμα "Ενδυνάμωση των γυναικών στις θετικές επιστήμες".

Καλούνται όσοι μαθητές και γονείς επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, να συνδεθούν στις 14:30 στον παρακάτω σύνδεσμο:…

Διαβάστε περισσότερα:

Erasmus+ 2021-2022: Συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο πρόγραμμα "Robogirls"

Erasmus+ 2021-2022: Συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο πρόγραμμα

 

Στο πρόγραμμα "RoboGirls: empowering girls in STEAM through robotics and coding", το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2021-2022, συμμετέχει το ΠΓ Αγίων Αναργύρων. Βασική επιδίωξη του έργου είναι να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των κοριτσιών στην ψηφιακή τεχνολογία ώστε να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην ψηφιακή εποχή και να συμβάλλει στον περιορισμό του χάσματος των φύλων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από πέντε ευρωπαϊκές χώρες: Κροατία, Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιρλανδία. Ακολουθεί το ενημερωτικό σημείωμα του προγράμματος:…

Διαβάστε περισσότερα: