Διάκριση μαθήτριας του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στον 14ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του ΜΟ Πετρούπολης

Τρεις μαθητές του ομίλου ρητορικής του ΠΓ Αγ. Αναργύρων, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δήμο Αθανάσιο, συμμετείχαν στον 14ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης, υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ:

(α) Η Όλγα Τζεδάκη με το διήγημα «Χριστουγεννιάτικη έκπληξη»,
(β) Ο Ζαχαρίας Παπαλουκάς με το διήγημα «Η ονειρεμένη πολιτεία», και
(γ) Η Ελένη Κιούση με το ποίημα «Αγάπη».

Όλες οι δημιουργίες των μαθητών ήταν εξαιρετικές.

Η Όλγα Τζεδάκη απέσπασε τον 3ο έπαινο στην κατηγορία του διηγήματος. Το αρχικό κείμενο του διηγήματος είχε δημιουργηθεί τη σχολική χρονιά 2020-2021 στο μάθημα της Ιλιάδας, που διδάχθηκε από την κ. Δάφνη Πετροπούλου.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

Διακρίσεις μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στους ΣΤ΄ Αγώνες Ρητορικής Τέχνης-Ρήσεις & Αντι-ρήσεις 2022

Την Κυριακή 8 Μαΐου, ο Όμιλος Ρητορικής, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Αθανάσιου Δήμου, συμμετείχε στους ΣΤ΄ Αγώνες Ρητορικής Τέχνης (Ρήσεις & Αντι-ρήσεις 2022), που διεξήχθησαν στο 5ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου. Οι μαθητές του σχολείου μαςκατάφεραν να εντυπωσιάσουν με τον λόγο, τη φαντασία, το ήθος και την ευγλωττία τους.

Ειδικότερα:…

Διαβάστε περισσότερα:

Συμμετοχή του Προτύπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων στο διαγωνισμό AWS GetIT

Το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και στην Ελλάδα ο διαγωνισμός της Amazon Web Services "AWS GetIT Greece Competition" που απευθύνεται σε μαθητές της πρώτης τάξης του γυμνασίου. Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων συμμετείχε στο διαγωνισμό με δέκα ομάδες, καθεμία από τις οποίες σχεδίασε μία εφαρμογή (app).

Στον τελικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ευγενιδείου Ιδρύματος την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, προκρίθηκε από το σχολείο μας η ομάδα «Οι τουρίστες» (Μαρία Γεωργίου, Ευάγγελος Δημητρόπουλος, Αγγελική Κατσαρού, Μαρία Λαμπροπούλου, Παρασκευή Μαρούσκου) με την εφαρμογή ‘Parksessibility’. Το έργο των μαθητών απέσπασε τα θετικά σχόλια του κοινού και της κριτικής επιτροπής.…

Διαβάστε περισσότερα:

3οι Διασχολικοί Αγώνες Δημιουργικού Λόγου Γυμνασίων στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων - Διακρίσεις των μαθητών του σχολείου μας

 

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 φιλοξενήθηκαν στο ΠΓ Αγίων Αναργύρων με επιτυχία, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι 3οι Διασχολικοί Αγώνες Δημιουργικού Λόγου Γυμνασίων, στους οποίους συμμετείχαν δεκαπέντε σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Οι 130 μαθητές και μαθήτριες, που έλαβαν μέρος στους αγώνες, επέδειξαν αξιοζήλευτες ικανότητες στα ρητορικά αγωνίσματα της ομαδικής συζήτησης, του αυτοσχεδιασμού,  του αυθόρμητου λόγου και στον διαγωνισμό ζωγραφικής. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι από τους Αγώνες κερδισμένοι βγήκαν όλοι οι συμμετέχοντες ατομικά ή ως μέλη των ομάδων.…

Διαβάστε περισσότερα:

Διακρίσεις στον μαθηματικό διαγωνισμό "Ο Θαλής" 2021-2022 για τους μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Διακρίσεις στον 82ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά "Ο Θαλής" 2021-2022 (1η φάση), που διεξήχθη την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, πέτυχαν οι μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της Β' Γυμνασίου:…

Διαβάστε περισσότερα: