Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ "Science through Experiment in Europe"

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: "Science through Experiment in Europe" (Επιστήμη μέσω πειράματος στην Ευρώπη). Το πρόγραμμα είναι διετές και, εκτός από το σχολείο μας που εκπροσωπεί την Ελλάδα, συμμετέχουν σχολεία από 5 ακόμη χώρες: Τουρκία, Πολωνία, Ισπανία, Σλοβενία και Ρουμανία. Εκ μέρου του ΠΓ Αγ. Αναργύρων υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Βασίλης Κωστόπουλος.

ErasmusPlusLogo

 

Βραβείο Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας για τη συμμετοχή στο έργο eTwinning: Eratosthenes 2015

Με Ετικέτα Ποιότητας eTwinning βραβεύθηκε πάλι η συμμετοχή του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στο έργο "Eratosthenes 2015".

Στο έργο "Eratosthenes 2015" μαθητές από όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να αναπαράγουν ένα από τα δέκα ομορφότερα πειράματα όλων των εποχών: το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιμέτρου της Γης. Συντονιστής του προγράμματος στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων είναι ο κ. Βασίλης Κωστόπουλος.…

Διαβάστε περισσότερα:

Βραβείο Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας για τη συμμετοχή στο έργο eTwinning: Organic Garden Dream Europe 2015

Για ακόμη μια χρονιά το ΠΓ Αγ. Αναργύρων έλαβε την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας (European Quality Label), αυτή τη φορά για τη συμμετοχή του στο έργο eTwinning "Organic Garden Dream Europe 2015"

 …

Διαβάστε περισσότερα:

Ο "Ερατοσθένης" στον "Ευκλείδη"!

Αναλυτικό άρθρο-παρουσίαση του προγράμματος etwinning "Eratosthenes 2014", στο οποίο συμμετέχει πολύ ενεργά το ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων, φιλοξενεί το τεύχος Απριλίου-Ιουνίου 2015 του Ευκλείδη Β', που εκδίδει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Συγγραφέας του άρθρου είναι ο μαθηματικός του σχολείου μας και υπέυθυνος, εκ μέρους του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων, για το πρόγραμμα "Eratosthenes 2014"  κ. Βασίλης Κωστόπουλος.  Δείτε το άρθρο εδώ.

Συμμετοχή του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Έργου "Inspiring Science Education"

Το ΠΠΓ. Αγ. Αναργύρων, μαζί με ακόμη 229 σχολεία σε όλη τη χώρα, επιλέχθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για να συμμετέχει σε εθνικού επίπεδου δράσεις, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου "Inspiring Science Education", "Large Scale Experimentation Scenarios to Mainstream eLearning in Science, Mathematics and Technology in Primary and Secondary Schools" (Grant agreement no: 325123) "CIP-pilot actions".

Δείτε τη σχετική απόφαση του ΙΕΠ εδώ.