Όμιλος Δημοσιογραφίας ΠΓ Αγ. Αναργύρων: Άνοιξη 2023, στη μετά covid εποχή

Την Τρίτη, 21/3/2023 οι μαθητές/-τριες των τμημάτων Α1 & Α2, σε συνεργασία με τον Όμιλο Δημοσιογραφίας του σχολείου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ζωής Σταμπουλίλη (ΠΕ02), υλοποίησαν μια δράση με θέμα:

Άνοιξη 2023, στη μετά covid εποχή

με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και σε συνδυασμό με τον επίσημο ερχομό της Άνοιξης, καθώς υπήρχε εαρινή ισημερία στις 20/3/2023.

MetaCovid2023-1

Στα πλαίσια της δράσης οι μαθητές/-τριες κλήθηκαν να εκφραστούν δημιουργικά, με τη συγγραφή ποιήματος / διηγήματος ή δημιουργίας ζωγραφιάς. Στη συνέχεια οι ποιητικές δημιουργίες των μαθητών /-τριών αναγνώσθηκαν μέσα στις τάξεις και ακολούθησε «ποιητικός» διάλογος μεταξύ των μαθητών /-τριών και ανταλλαγή απόψεων.

MetaCovid2023-2

Ηλεκτρονικό περιοδικό "Πρότυπος Λόγος" από τους μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων (2ο τεύχος - σχολικό έτος 2022-2023)

Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος του περιοδικού "ΠρόΤυπος Λόγος" που με μεγάλη αγάπη και επιμέλεια  δημιούργησαν  οι μαθητές του ομίλου Ηλεκτρονικού Περιοδικού με υπεύθυνη την κα. Ζωή Σταμπουλίλη, καθηγήτρια φιλόλογο (ΠΕ02).

Τη συντακτική ομάδα του 2ου τεύχους "ΠρόΤυπος Λόγος" αποτέλεσαν οι μαθητές/-τριες του σχολείου: Αλεξάκη Σοφία, Αντωνίου Ουρανία, Αράπη Αγγελική, Βαλσαμίδη Αγγελική, Γιαννακοπούλου Σπυριδούλα, Γκούβα Ευθαλία – Μαρία, Δεσποτάκη Μαρία, Καρβούνη Ζωή, Καρβούνη Μαρία, Κιτσάκης Ιωάννης, Κωνσταντάς Δημήτριος, Μουζακίτη Χρυσάνθη, Νομικού Ηλιάννα, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Παπασωτηρίου Ιωάννης, Τσάτσαρη Ζαφειρούλα, Τσουνιάς Μιχαήλ-Άγγελος, Φραγκιαδάκη Μαρία – Ελισάβετ.…

Διαβάστε περισσότερα:

Εικόνες από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2022 του Ομίλου Γερμανικών

 

Στο πλαίσιο του Ομίλου Γερμανικών διοργανώθηκε για ακόμη μία χρονιά Χριστουγεννιάτικη Αγορά στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου ετοίμασαν την πρόσκληση της εκδήλώσης (δείτε εδώ), έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, κέρασαν χριστουγεννιάτικα γερμανικά γλυκά, παρουσίασαν το ημερολόγιο της νέας χρονιάς (δείτε εδώ) που μόνοι τους δημιούργησαν και μοιράστηκαν με συμμαθητές και καθηγητές τις εμπειρίες τους από το ταξίδι τους στο Βερολίνο και τις γερμανικές χριστουγεννιάτικες αγορές που επισκέφτηκαν.…

Διαβάστε περισσότερα:

Ημερολόγιο 2023 από τον Όμιλο Γερμανικών

Οι μαθητές του ομίλου Γερμανικών του σχολείου μας, με υπεύθυνη την κ. Δήμητρα Ζουριδάκη, δημιούργησαν το ημερολόγιο του 2023 το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα.

Παράταση δηλώσης προτιμήσεων ομίλων σχολικού έτους 2022-2023 (έως Τετάρτη 12/10/2022)

Οι μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων που επιθυμούν να τροποποιήσουν την επιλογή τους ή και να προσθέσουν προτιμήσεις, (υποβάλλοντας νέα δήλώση μέσω της σχετικής φόρμας) καθώς και όσοι άλλοι μαθητές από σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν να συμμετάσχουν στους φετινούς ομίλους του ΠΓ Αγ. Αναργύρων μπορούν να υποβάλουν τις προτιμήσεις τους μέχρι και την Τετάρτη 12/10/2022.

Πληροφορίες για τη θεματολογογία των προσφερόμενων ομίλων αλλά και ο σύνδεσμος προς την φόρμα δήλωσης προτιμήσεων είναι διαθέσιμα εδώ.