Πρόγραμμα Ανταλλαγής με σχολείο της Γαλλίας για το σχολικό έτος 2013-2014

Το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το σχολείο της Γαλλίας Coll?ge Luise Michel de Saint Juste en Chauss?e (δείτε πληροφορίες για το σχολέιο εδώ). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει γίνει παράδοση στο σχολείο μας και λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια.

Οι μαθητές του σχολείου μας προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν και να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των Γάλλων μαθητών. Αντίστοιχα οι Γάλλοι μαθητές αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν και να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των Ελλήνων μαθητών στη Γαλλία.

Φέτος ήταν η χρονιά που το δικό μας το σχολείο ταξίδεψε στη Γαλλία και τα δικά μας παιδιά φιλοξενήθηκαν από Γάλλους μαθητές και τις οικογένειές τους. Οι μαθητές που θα αποφασίσουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους καθηγητές να συναντιούνται και να προετοιμάζονται ως ομάδα για το ταξίδι.

Το ταξίδι στη Γαλλία συνήθως πραγματοποιείται στο διάστημα Μαρτίου ? Μαΐου. Φέτος το ταξίδι στην Γαλλία πραγματοποιήθηκε από 5-11 Απριλίου και ήταν εξαιρετικό. Οι μαθητές γύρισαν πίσω ενθουσιασμένοι από την εξαιρετική φιλοξενία των Γάλλων. Μένοντας δε με οικογένειες μπόρεσαν να δουν τις διαφορές των δύο λαών και να επιστρέψουν γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες από την Γαλλία. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδρομή εδώ.

 

Πρόγραμμα Ανταλλαγής με σχολείο της Γερμανίας για το σχολικό έτος 2013-2014

Το πρόγραμμα ανταλλαγής του σχολείου μας με το Gesamtschule του Gummersbach της Γερμανίας έχει ξεκινήσει το 1994 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Commenius και συνεχίζεται χωρίς διακοπή μέχρι και σήμερα. Την περασμένη χρονιά η ομάδα μας επισκέφθηκε την περιοχή του Gummersbach. Φέτος ήταν η δική μας σειρά να τους φιλοξενήσουμε στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ανταλλαγής οι μαθητές και των δυο χωρών έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό σύστημα και τον τρόπο ζωής των δυο λαών να εξασκηθούν στην ξένη γλώσσα που διδάσκονται (Αγγλική ή Γερμανική) , να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή και γενικότερα την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους , να κατανοήσουν και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα των δυο λαών να αποκτήσουν αυτοπειθαρχία και συνεργασία στην ομάδα..…

Διαβάστε περισσότερα:

Ανταλλαγή Μαθητών

Κατά το σχολικό έτος 2012-13 θα πραγματοποιηθούν δύο προγράμματα ανταλλαγής

 

1) Ελλάδα - Γερμανία: "Παρουσιάζοντας τη χώρα μας: Εκλεκτικές συγγένειες". Υπεύθυνες καθηγήτριες: κ. Κάλφογλου, κ. Πιτρόπου και κ. Δρόσου. Για να δείτε το ιδιωτικό συμφωνητικό της εκδρομής επιλέξτε εδώ

 …

Διαβάστε περισσότερα: