Όμιλος Ανταλλαγής με Γαλλία - Φιλοξενία των Γάλλων Μαθητών (10/2019)

Galloi2019-1

Το χρονικό διάστημα από τις 9 έως τις 17 Οκτωβρίου 2019 μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν γάλλους μαθητές και καθηγητές στα πλαίσια του ομίλου ανταλλαγής με το αδελφοποιημένο Γαλλικό σχολείο Collège Luise Michel de Saint Juste en Chaussée (δικτυακός τόπος του σχολείου εδώ)

Ο θεσμός της ανταλλαγής μαθητών μεταξύ των δύο σχολείων έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο,  ξεκίνησε το 1998 και συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι σήμερα. Να επισημάνουμε ότι τo καλοκαίρι του 2019 πραγματοποιήθηκε και αδελφοποίηση μεταξύ των δήμων του Saint Juste en Chaussée (δικτυακός τόπος εδώ) και των Αγίων Αναργύρων- Καματερού, ως απόρροια του ισχυρού δεσμού των δύο σχολείων.

Galloi2019-2

Οι Γάλλοι φιλοξενούμενοι, με σύμμαχο τον καλό καιρό, επισκέφτηκαν  το φράγμα του Μαραθώνα, τον τύμβο, το περιβαλλοντικό πάρκο του Σχινιά, το μουσείο και το μνημείο της Ακρόπολης, την Επίδαυρο, τις Μυκήνες και το νησί της Αίγινας.

Επίσης, ξεναγήθηκαν στο χώρο του σχολείου και γνώρισαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα με την παρακολούθηση μια σειράς από διδασκαλίες στο χώρο του σχολείου μας.

Galloi2019-3

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας οι συμμετέχοντες  είχαν την ευκαιρία να κάνουν παρέα με συνομήλικούς τους,να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες και  να έρθουν σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα και πολτισμό.

Η διαμονή των Γάλλων φιλοξενούμενων έκλεισε με αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, στο αθλητικό κέντρο Paradise Park, με την συμμετοχή των μαθητών και των οικογένειών τους.

Ηταν μια εβδομάδα πλούσια σε εμπειρίες και συναισθήματα για όλους τους συμμετέχοντες, που θα έχουν την χαρά να συναντηθούν ξανά το Μάρτιο του 2020, στην αντίστοιχη φιλοξενία των ελλήνων μαθητών και καθηγητών στην Γαλλία.

Υπεύθυνοι του ομίλου ανταλλαγής με τη Γαλλία είναι οι καθηγητές του σχολείου μας Μαρία Παναγιωτοπούλου (ΠΕ86-Πληροφορικής) και Βασίλειος Κωστόπουλος (ΠΕ03-Μαθηματικών)

Όμιλος ανταλλαγής μαθητών με Γαλλία - Εκπαιδευτική Εκδρομή-Μετακίνηση στη Γαλλία, 24-30/3/2018

Όμιλος ανταλλαγής μαθητών με Γαλλία - Εκπαιδευτική Εκδρομή-Μετακίνηση στη Γαλλία, 24-30/3/2018

Η επίσκεψη αυτή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Γαλλία ήρθε να συμπληρώσει τη συνεργασία που διατηρεί το σχολείο μας με το αδελφοποιημένο Γαλλικό σχολείο Collège Luise Michel de Saint Juste en Chaussée, καθώς οι Γάλλοι μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί  του σχολείου, είχαν πραγματοποιήσει αντίστοιχη επίσκεψη-ανταλλαγή στη Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Γαλλία οι δώδεκα μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί του Ομίλου μας φιλοξενήθηκαν από τους Γάλλους φίλους τους, ήρθαν σε επαφή με τις συνήθειες ενός άλλου λαού και γνώρισαν την καθημερινότητα και την κουλτούρα μιας διαφορετικής χώρας σε όλες τις εκφάνσεις της.…

Διαβάστε περισσότερα:

Όμιλος Ανταλλαγής μαθητών με Γαλλία - Φιλοξενία των Γάλλων Μαθητών στην Ελλάδα, 6-14/10/2017

Όμιλος Ανταλλαγής μαθητών  με Γαλλία - Φιλοξενία των Γάλλων Μαθητών στην Ελλάδα, 6-14/10/2017

Στο πλαίσιο του Ομίλου Ανταλλαγής μαθητών του σχολείου μας με το αδελφοποιημένο Γαλλικό σχολείο Collège Luise Michel de Saint Juste en Chaussée (δικτυακός τόπος του σχολείου εδώ) τον Οκτώβριο του 2017 και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα  6 έως 14 Οκτωβρίου, φιλοξενήθηκαν δώδεκα Γάλλοι μάθητες από οικογένειες μαθητών του Ομίλου καθώς και δύο Γάλλοι καθηγητές/συνοδοί από τους καθηγητές του Ομίλου Ανταλλαγής αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας, οι Γάλλοι μαθητές ήρθαν σε επαφή και επικοινωνία με τους Έλληνες μαθητές και αντάλλαξαν σκέψεις, ιδέες και γνώρισαν ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού Πολιτισμού. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο μας και να πραγματοποήσουν μια σειρά από επισκέψης σε αξιοθέατα και μουσεία.…

Διαβάστε περισσότερα:

Πρόγραμμα Ανταλλαγής με σχολείο της Γαλλίας για το σχολικό έτος 2013-2014

Το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το σχολείο της Γαλλίας Coll?ge Luise Michel de Saint Juste en Chauss?e (δείτε πληροφορίες για το σχολέιο εδώ). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει γίνει παράδοση στο σχολείο μας και λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια.

Οι μαθητές του σχολείου μας προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν και να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των Γάλλων μαθητών. Αντίστοιχα οι Γάλλοι μαθητές αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν και να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των Ελλήνων μαθητών στη Γαλλία.…

Διαβάστε περισσότερα:

Πρόγραμμα Ανταλλαγής με σχολείο της Γερμανίας για το σχολικό έτος 2013-2014

Το πρόγραμμα ανταλλαγής του σχολείου μας με το Gesamtschule του Gummersbach της Γερμανίας έχει ξεκινήσει το 1994 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Commenius και συνεχίζεται χωρίς διακοπή μέχρι και σήμερα. Την περασμένη χρονιά η ομάδα μας επισκέφθηκε την περιοχή του Gummersbach. Φέτος ήταν η δική μας σειρά να τους φιλοξενήσουμε στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ανταλλαγής οι μαθητές και των δυο χωρών έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό σύστημα και τον τρόπο ζωής των δυο λαών να εξασκηθούν στην ξένη γλώσσα που διδάσκονται (Αγγλική ή Γερμανική) , να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή και γενικότερα την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους , να κατανοήσουν και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα των δυο λαών να αποκτήσουν αυτοπειθαρχία και συνεργασία στην ομάδα..…

Διαβάστε περισσότερα: