Όμιλος ανταλλαγής μαθητών με Γαλλία - Εκπαιδευτική Εκδρομή-Μετακίνηση στη Γαλλία, 24-30/3/2018

France2018 1

Η επίσκεψη αυτή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Γαλλία ήρθε να συμπληρώσει τη συνεργασία που διατηρεί το σχολείο μας με το αδελφοποιημένο Γαλλικό σχολείο Collège Luise Michel de Saint Juste en Chaussée, καθώς οι Γάλλοι μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί  του σχολείου, είχαν πραγματοποιήσει αντίστοιχη επίσκεψη-ανταλλαγή στη Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Γαλλία οι δώδεκα μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί του Ομίλου μας φιλοξενήθηκαν από τους Γάλλους φίλους τους, ήρθαν σε επαφή με τις συνήθειες ενός άλλου λαού και γνώρισαν την καθημερινότητα και την κουλτούρα μιας διαφορετικής χώρας σε όλες τις εκφάνσεις της.

Επιπρόσθετα, η εκπαιδευτική αυτή μετακίνηση πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning «Eratosthenes 2018».

Οι μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν το Παρίσι και συγκεκριμένα τον Πύργο του Άιφελ,την  Place de la Concorde, το μουσείο Ορσέ, τους κήπους του Κεραμεικού, την Παναγία των Παρισίων, την περιοχή της Μονμάρτης και την εκκλησία Sacré Cœur και γνωρίσαν τα αξιοθέατα με την απολαυστική εμπειρία της κρουαζιέρας στο Σηκουάνα.

Επιπλέον, επισκέφτηκαν την υπέροχη Αμιένη, ξεναγήθηκαν στον μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας Καθεδρικό Ναό της πόλης και σε σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία της.

France2018 2

Φυσικά από την εκδρομή δεν θα μπορούσε να λείψει και μια μονοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό Château de Chantilly και τους υπέροχους κήπους του παλατιού.

Στο χώρο του Γαλλικού σχολείου, οι μαθητές συμμετείχαν με τις οικογένειες των Γάλλων σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση. Ενώ η ημέρα πριν την αναχώρηση ήταν γεμάτη συγκινήσεις, διότι οι Έλληνες μαθητές εκτός από την παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο, επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου οι όλοι οι μαθητές της Ανταλλαγής συμμετείχαν σε τελετή που διοργάνωσε ο Δήμαρχος του Saint-Just-en-Chaussée αποκλειστικά για τον Όμιλο.

Τέλος, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning-Eratosthenes 2018, οι Έλληνες και Γάλλοι μαθητές με την στήριξη των εκπαιδευτικών τους, πραγματοποιήσαν μια σειρά από μετρήσεις/πειράματα σε σημαντικά μνημεία-αξιοθέατα.

France2018 3

Κλείνοντας, θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι κύριοι στόχοι του Ομίλου ανταλλαγής επιτεύχθηκαν στον μέγιστο βαθμό. Οι Έλληνες μαθητές είχαν την ευκαιρία να έχουν μια άμεση επαφή με τη γλώσσα, την ιστορία,τον πολιτισμό και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, καθώς επίσης  να διευρύνουν την γνώση και την εμπειρία τους.

Οι μαθητές επέστρεψαν στην Ελλάδα γεμάτοι σημαντικές εμπειρίες και με άριστες εντυπώσεις από την ιδιαίτερα φιλόξενη διαμονή.

Υπεύθυνοι καθηγητές εκ μέρους του ΠΓ Αγ. Αναργύρων ήταν η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου και ο κ. Βασίλειος Κωστόπουλος.

Όμιλος Ανταλλαγής μαθητών με Γαλλία - Φιλοξενία των Γάλλων Μαθητών στην Ελλάδα, 6-14/10/2017

Όμιλος Ανταλλαγής μαθητών  με Γαλλία - Φιλοξενία των Γάλλων Μαθητών στην Ελλάδα, 6-14/10/2017

Στο πλαίσιο του Ομίλου Ανταλλαγής μαθητών του σχολείου μας με το αδελφοποιημένο Γαλλικό σχολείο Collège Luise Michel de Saint Juste en Chaussée (δικτυακός τόπος του σχολείου εδώ) τον Οκτώβριο του 2017 και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα  6 έως 14 Οκτωβρίου, φιλοξενήθηκαν δώδεκα Γάλλοι μάθητες από οικογένειες μαθητών του Ομίλου καθώς και δύο Γάλλοι καθηγητές/συνοδοί από τους καθηγητές του Ομίλου Ανταλλαγής αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας, οι Γάλλοι μαθητές ήρθαν σε επαφή και επικοινωνία με τους Έλληνες μαθητές και αντάλλαξαν σκέψεις, ιδέες και γνώρισαν ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού Πολιτισμού. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο μας και να πραγματοποήσουν μια σειρά από επισκέψης σε αξιοθέατα και μουσεία.…

Διαβάστε περισσότερα:

Πρόγραμμα Ανταλλαγής με σχολείο της Γαλλίας για το σχολικό έτος 2013-2014

Το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το σχολείο της Γαλλίας Coll?ge Luise Michel de Saint Juste en Chauss?e (δείτε πληροφορίες για το σχολέιο εδώ). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει γίνει παράδοση στο σχολείο μας και λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια.

Οι μαθητές του σχολείου μας προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν και να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των Γάλλων μαθητών. Αντίστοιχα οι Γάλλοι μαθητές αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν και να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των Ελλήνων μαθητών στη Γαλλία.…

Διαβάστε περισσότερα:

Πρόγραμμα Ανταλλαγής με σχολείο της Γερμανίας για το σχολικό έτος 2013-2014

Το πρόγραμμα ανταλλαγής του σχολείου μας με το Gesamtschule του Gummersbach της Γερμανίας έχει ξεκινήσει το 1994 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Commenius και συνεχίζεται χωρίς διακοπή μέχρι και σήμερα. Την περασμένη χρονιά η ομάδα μας επισκέφθηκε την περιοχή του Gummersbach. Φέτος ήταν η δική μας σειρά να τους φιλοξενήσουμε στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ανταλλαγής οι μαθητές και των δυο χωρών έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό σύστημα και τον τρόπο ζωής των δυο λαών να εξασκηθούν στην ξένη γλώσσα που διδάσκονται (Αγγλική ή Γερμανική) , να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή και γενικότερα την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους , να κατανοήσουν και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα των δυο λαών να αποκτήσουν αυτοπειθαρχία και συνεργασία στην ομάδα..…

Διαβάστε περισσότερα:

Ανταλλαγή Μαθητών

Κατά το σχολικό έτος 2012-13 θα πραγματοποιηθούν δύο προγράμματα ανταλλαγής

 

1) Ελλάδα - Γερμανία: "Παρουσιάζοντας τη χώρα μας: Εκλεκτικές συγγένειες". Υπεύθυνες καθηγήτριες: κ. Κάλφογλου, κ. Πιτρόπου και κ. Δρόσου. Για να δείτε το ιδιωτικό συμφωνητικό της εκδρομής επιλέξτε εδώ

 …

Διαβάστε περισσότερα: