Πρόγραμμα ανταλλαγής με Γαλλία - Επίσκεψη στη Γαλλία (8-15/10/2022)

Gallia2022-1

Στις 8-10-2022 το σχολείο μας επισκέφθηκε το σχολείο Luise Michel στη Γαλλία στο Saint Just en Chaussee. Η αποστολή αποτελείτο από 24 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς. Η συγκεκριμένη επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο σχολείων εδώ και 25 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1996  ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι από το 2019 αδελφοποιήθηκαν και οι δύο δήμοι που ανήκουν τα σχολεία και συγκεκριμένα οι δήμοι Αγίων Αναργύρων –Καματερού και του Saint Just.

Οι μαθητές καθώς και οι εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν από αντίστοιχους μαθητές και καθηγητές του σχολείου.

Είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μια σειρά από αξιοθέατα στο Παρίσι (Notre Dame, Tour Eiffel, την περιοχή της Montmartre, την Arc de Triomphe), να ξεναγηθούν  στο μουσείο του Orsee και να κάνουν βόλτα με τα bateauxMouches. Επίσης επισκέφθηκαν την  πόλη Amiensμε τον περίφημο καθεδρικό Ναό και περιηγήθηκαν με βαρκούλες στα κανάλια της πόλης. Μετέβησαν επίσης στο παλάτι Chantilly και τους κήπους του καθώς και την Πόλη του SaintJust.

Gallia2022-2

Οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολούθησαν μαθήματα του σχολείου συμμετέχοντας στις τάξεις και είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό για όλους ήταν οι εντυπώσεις που αποκόμισαν από την φιλοξενία στα σπίτια των μαθητών και καθηγητών αποκτώντας ετσι την δυνατότητα να δουν αποκοντα το σύγχρονο Γαλλικό τρόπο ζωής και μετατρέποντας ετσι τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική εκδρομή σε μια καταπληκτική εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ανταποδώσουμε την φιλοξενία τον Απρίλιο του 2023 που οι αντίστοιχοι μαθητές και καθηγητές θα επισκεφθούν το σχολείο μας.

Ακολουθεί ένα δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα με αναφορά στην επίσκεψη:

Gallia2022-3

Μετάφραση:

Σε συνεννόηση με τον σύλλογο Philathéna, είκοσι τέσσερις Έλληνες μαθητές, συνοδευόμενοι από τρεις καθηγητές, είχαν μια αξέχαστη διαμονή στην πόλη μας. H προσέλευσή τους είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2020 αλλά ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Οι νέοι φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες. Επισκέφθηκαν το Παρίσι, το Σαντιγί και την Αμιένη συνοδευόμενοι από τους ομολόγους τους του γυμνασίου Louise-Michel.

Οι μαθητές του Saint Just τον Απρίλιο στην Ελλάδα

Πριν από εικοσιπέντε χρόνια, υποδεχτήκαμε έλληνες μαθητές για πρώτη φορά στο Saint-Just-en-Chaussée. Τα χρόνια περνούν και οι δεσμοί γίνονται όλο και πιο ισχυροί με μαθητές να συναντιούνται κάθε χρόνο είτε στην Γαλλία είτε στην Ελλάδα. Άλλωστε είκοσι τέσσερις μαθητές θα πάνε στους Αγίους Αναργύρους, κοντά στην Αθήνα,  τον Απρίλιο του 2023. Οι πόλεις Saint Just και Άγιοι Ανάργυροι έχουν αδελφοποιηθεί από τον Ιούνιο του 2019. "Αρχίζουν και αναπτύσσονται σχέσεις και στο επίπεδο της δημοτικής εκπαίδευσης".

Όμιλος Ανταλλαγής με Γαλλία - Φιλοξενία των Γάλλων Μαθητών (10/2019)

Το χρονικό διάστημα από τις 9 έως τις 17 Οκτωβρίου 2019 μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν γάλλους μαθητές και καθηγητές στα πλαίσια του ομίλου ανταλλαγής με το αδελφοποιημένο Γαλλικό σχολείο Collège Luise Michel de Saint Juste en Chaussée (δικτυακός τόπος του σχολείου εδώ)

Ο θεσμός της ανταλλαγής μαθητών μεταξύ των δύο σχολείων έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο,  ξεκίνησε το 1998 και συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι σήμερα. Να επισημάνουμε ότι τo καλοκαίρι του 2019 πραγματοποιήθηκε και αδελφοποίηση μεταξύ των δήμων του Saint Juste en Chaussée (δικτυακός τόπος εδώ) και των Αγίων Αναργύρων- Καματερού, ως απόρροια του ισχυρού δεσμού των δύο σχολείων.…

Διαβάστε περισσότερα:

Όμιλος ανταλλαγής μαθητών με Γαλλία - Εκπαιδευτική Εκδρομή-Μετακίνηση στη Γαλλία, 24-30/3/2018

Η επίσκεψη αυτή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Γαλλία ήρθε να συμπληρώσει τη συνεργασία που διατηρεί το σχολείο μας με το αδελφοποιημένο Γαλλικό σχολείο Collège Luise Michel de Saint Juste en Chaussée, καθώς οι Γάλλοι μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί  του σχολείου, είχαν πραγματοποιήσει αντίστοιχη επίσκεψη-ανταλλαγή στη Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Γαλλία οι δώδεκα μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί του Ομίλου μας φιλοξενήθηκαν από τους Γάλλους φίλους τους, ήρθαν σε επαφή με τις συνήθειες ενός άλλου λαού και γνώρισαν την καθημερινότητα και την κουλτούρα μιας διαφορετικής χώρας σε όλες τις εκφάνσεις της.…

Διαβάστε περισσότερα:

Όμιλος Ανταλλαγής μαθητών με Γαλλία - Φιλοξενία των Γάλλων Μαθητών στην Ελλάδα, 6-14/10/2017

Στο πλαίσιο του Ομίλου Ανταλλαγής μαθητών του σχολείου μας με το αδελφοποιημένο Γαλλικό σχολείο Collège Luise Michel de Saint Juste en Chaussée (δικτυακός τόπος του σχολείου εδώ) τον Οκτώβριο του 2017 και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα  6 έως 14 Οκτωβρίου, φιλοξενήθηκαν δώδεκα Γάλλοι μάθητες από οικογένειες μαθητών του Ομίλου καθώς και δύο Γάλλοι καθηγητές/συνοδοί από τους καθηγητές του Ομίλου Ανταλλαγής αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας, οι Γάλλοι μαθητές ήρθαν σε επαφή και επικοινωνία με τους Έλληνες μαθητές και αντάλλαξαν σκέψεις, ιδέες και γνώρισαν ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού Πολιτισμού. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο μας και να πραγματοποήσουν μια σειρά από επισκέψης σε αξιοθέατα και μουσεία.…

Διαβάστε περισσότερα:

Πρόγραμμα Ανταλλαγής με σχολείο της Γαλλίας για το σχολικό έτος 2013-2014

Το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το σχολείο της Γαλλίας Coll?ge Luise Michel de Saint Juste en Chauss?e (δείτε πληροφορίες για το σχολέιο εδώ). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει γίνει παράδοση στο σχολείο μας και λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια.

Οι μαθητές του σχολείου μας προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν και να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των Γάλλων μαθητών. Αντίστοιχα οι Γάλλοι μαθητές αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν και να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των Ελλήνων μαθητών στη Γαλλία.…

Διαβάστε περισσότερα: