Ο Όμιλος Αστρονομίας εξερεύνησε "Τα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων"

MixAntikith2024-1

 

Οι μαθητές του Ομίλου Αστρονομίας του ΠΓ Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο συμμετέχοντας στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

“Τα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων”

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/3/2024 με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου κ. Γεώργιου Χρήστου και κ. Μάρθας Πέτρου.

 

MixAntikith2024-2

Ημερολόγιο 2024 από τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας

Οι μαθητές του ομίλου Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας, με υπεύθυνη την κ. Δήμητρα Ζουριδάκη, δημιούργησαν το ημερολόγιο του 2024 το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα.

Χριστουγεννιάτικο ανταλλακτικό bazaar βιβλίων από τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας

Στις 19 και στις 21 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ανταλλακτικό bazaar βιβλίων από τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου, με την καθοδήγηση της υπέυθυνης του ομίλους κ. Δήμητρας Ζουριδάκη, ξεκίνησαν την προετοιμασία για το bazaar αρκετές εβδομάδες πριν, αρχικά κοινοποιώντας στους συμμαθητές τους την εκδήλωση μέσω ψηφιακής αφίσας, που οι ίδιοι δημιούργησαν και στη συνέχεια συγκεντρώνοντας και καταγράφοντας τα βιβλία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στο κάλεσμα των συμμαθητών τους, έψαξαν στις βιβλιοθήκες τους κι έφεραν στο σχολείο πολύ ενδιαφέροντα βιβλία, τα οποία είχαν ήδη διαβάσει, με σκοπό να τα ανταλλάξουν με άλλα, καινούρια, κυνηγώντας έτσι νέες αναγνωστικές περιπέτειες.

 …

Διαβάστε περισσότερα:

Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην παράσταση "Κοντά στις ράγιες"

Την Τρίτη 12.12.2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση "Κοντά στις ράγιες", στο θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου. Το γνωστό βιβλίο της Άλκης Ζέη, που εκδόθηκε το 1977 και ήταν βασισμένο στο έργο της Α. Μπρουστέιν "Ο δρόμος που ξανοίγεται μπροστά", μεταφέρεται για πρώτη φορά φέτος στο θεατρικό σανίδι σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα και μιλά "για ένα κορίτσι που κοιτούσε από το παράθυρό του τις ράγιες του τρένου, που τράβαγαν πέρα μακριά, ατελείωτα".

 …

Διαβάστε περισσότερα:

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Ομίλου Φιλαναγνωσίας στην έκθεση «Ένα παραμύθι για την Άλκη»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας του ΠΓ Αγίων Αναργύρων είχαν την ευκαιρία, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, να επισκεφτούν την έκθεση «Ένα παραμύθι για την Άλκη».  Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στους εκθεσιακούς χώρους της  Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με αφορμή το λογοτεχνικό έτος Άλκη Ζέη, λόγω των 100 χρόνων από τη γέννησή της και αφορά σε ένα ιστορικό και ψυχογραφικό βλέμμα θέασης στον πυκνό κόσμο της αγαπημένης συγγραφέα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ξενάγηση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, συμμετείχαν σε αυτήν ενεργά, διατύπωσαν απορίες αναφορικά με τη ζωή της συγγραφέα και βυθίστηκαν στο λογοτεχνικό της έργο, μέσω των έργων τέχνης που είχαν δημιουργηθεί ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση αλλά κυρίως μέσω των προσωπικών της αντικειμένων, που παρουσιάζονταν σε αυτή. Έχοντας διαβάσει ήδη βιβλία της Άλκη Ζέη, οι μαθητές και οι μαθήτριες ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν τους διαφορετικούς λογοτεχνικούς συμβολισμούς και να συλλέξουν επιπλέον πληροφορίες για τις ιστορίες των πιο γνωστών βιβλίων της. Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους της Ελληνοαμερικανικής Έκθεσης για την πολύ ενδιαφέρουσα και ζωντανή ξενάγηση στον κόσμο της Άλκης Ζέη.

 …

Διαβάστε περισσότερα: