Ημέρα Αστρονομίας στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Τρίτη 14/5/2024)

HmeraAstronomias2024-1

Την Τρίτη 14/5/2024 πραγματοποιήθηκε η δράση "Ημέρα Αστρονομίας" στο πλαίσιο του ομίλου αστρονομίας. Τοποθετήθηκε στο προαύλιο του σχολείου θόλος μέσα στον οποίο κάθε τμήμα παρακολούθησε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με φαινόμενα του Σύμπαντος ενώ με χρήση τηλεσκοπίου από το προαύλιο του σχολείου έγινε παρατήρηση του Ήλιου.

HmeraAstronomias2024-3

Παράλληλα μαθητές παρουσίασαν τις  εργασίες τους για τον όμιλο της αστρονομίας.

HmeraAstronomias2024-2

Ο Όμιλος Αστρονομίας εξερεύνησε "Τα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων"

 

Οι μαθητές του Ομίλου Αστρονομίας του ΠΓ Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο συμμετέχοντας στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:…

Διαβάστε περισσότερα:

Ημερολόγιο 2024 από τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας

Οι μαθητές του ομίλου Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας, με υπεύθυνη την κ. Δήμητρα Ζουριδάκη, δημιούργησαν το ημερολόγιο του 2024 το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ ή κάνοντας κλικ στην εικόνα.

Χριστουγεννιάτικο ανταλλακτικό bazaar βιβλίων από τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας

Στις 19 και στις 21 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ανταλλακτικό bazaar βιβλίων από τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου, με την καθοδήγηση της υπέυθυνης του ομίλους κ. Δήμητρας Ζουριδάκη, ξεκίνησαν την προετοιμασία για το bazaar αρκετές εβδομάδες πριν, αρχικά κοινοποιώντας στους συμμαθητές τους την εκδήλωση μέσω ψηφιακής αφίσας, που οι ίδιοι δημιούργησαν και στη συνέχεια συγκεντρώνοντας και καταγράφοντας τα βιβλία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στο κάλεσμα των συμμαθητών τους, έψαξαν στις βιβλιοθήκες τους κι έφεραν στο σχολείο πολύ ενδιαφέροντα βιβλία, τα οποία είχαν ήδη διαβάσει, με σκοπό να τα ανταλλάξουν με άλλα, καινούρια, κυνηγώντας έτσι νέες αναγνωστικές περιπέτειες.

 …

Διαβάστε περισσότερα:

Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην παράσταση "Κοντά στις ράγιες"

Την Τρίτη 12.12.2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση "Κοντά στις ράγιες", στο θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου. Το γνωστό βιβλίο της Άλκης Ζέη, που εκδόθηκε το 1977 και ήταν βασισμένο στο έργο της Α. Μπρουστέιν "Ο δρόμος που ξανοίγεται μπροστά", μεταφέρεται για πρώτη φορά φέτος στο θεατρικό σανίδι σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα και μιλά "για ένα κορίτσι που κοιτούσε από το παράθυρό του τις ράγιες του τρένου, που τράβαγαν πέρα μακριά, ατελείωτα".

 …

Διαβάστε περισσότερα: