Συμπληρωματικές δηλώσεις προτιμήσεων ομίλων σχολικού έτους 2023-2024

Όσοι μαθητές/τριες δεν έχουν επιλεγεί σε ομίλους μπορουν να υποβάλουν συμπληρωματικές προτιμήσεις ομίλων για το σχολικό έτος 2023-2024 συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα η οποία είναι διαθέσιμη εδώ.

Συμπληρωματικές προτιμήσεις μπορούν να υποβάλουν και οι μαθητές/τριες που έχουν ήδη επιλεγεί σε κάποιον όμιλο και επιθυμούν να παρακολουθήσουν και δεύτερο.

Σημείωση: Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές που δεν έχουν επιλεγεί σε κάποιον όμιλο.

 

Οι όμιλοι στους οποίους υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις είναι οι:

  • Όμιλος Βιοηθικής και Επιστημών της Ζωής (4 θέσεις), Υπεύθυνος: Ν. Ευαγγελινός, Ημέρα Πέμπτη, Τάξεις: Α’, Β’, Γ’

  • Όμιλος Φιλαναγνωσίας,Υπεύθυνη: Δ. Ζουριδάκη, Ημέρα Τρίτη, Τάξεις: Α’, Β’, Γ’
  • Σινεμά το Ελληνικόν: Εικόνες μιας χώρας που αλλάζει συνεχώς, Υπεύθυνος: Δ. Σκυριανόγλου, Ημέρα: Δευτέρα, Τάξεις: Α', Β', Γ'
  • Όμιλος Σχολικού Ηλεκτρονικού Περιοδικού, Υπεύθυνη: Ζ. Σταμπουλίλη, Ημέρα: Τρίτη, Τάξεις: Α', Β', Γ'
  • Όμιλος Εικαστικής Έκφρασης και Δημιουργίας, Υπεύθυνη: Ο. Χόρτη, Ημέρα Τετάρτη ή Παρασκευή, Τάξεις: Α’, Β’, Γ’
  • Όμιλος Αστρονομίας (4 θέσεις), Υπεύθυνος: Γ. Χρήστου, Ημέρα Τρίτη, Τάξεις: Α’, Β’, Γ’

Μπορείτε να δείτε συνοπτικές περιγραφές της θεματολογίας κάθε ομίλου εδώ.

 

Επιπλέον θα λειτουργήσουν δύο ακόμη όμιλοι:

Όμιλος Στατιστικής

Υπεύθυνη: Χ. Παρίντη, Ημέρα Δευτέρα, Τάξεις: Α', Β', Γ'

Τα περισσότερα ερωτήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα και συχνά οι απαντήσεις που δίνονται είναι υποκειμενικές. Στον Όμιλο Στατιστικής οι μαθητές θα ασχοληθούν με ανάλυση δεδομένων για διάφορα προβλήματα με την βοήθεια των εργαλείων της στατιστικής και θα μάθουν να ερμηνεύουν αντικειμενικά τα αποτελέσματα.

 

Όμιλος Ιστορικής Μελέτης και Έρευνας: «Μικροί Ιστορικοί»

Υπεύθυνος Π. Χιονίδης, Ημέρα Πέμπτη, Τάξεις: Α', Β', Γ'

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ασχοληθούν με δύο πρότζεκτ Ιστορίας. Το πρώτο αφορά την Τοπική Ιστορία˙ στο πλαίσιο του δικτύου σχολείων «έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», θα ερευνηθεί η ιστορία των στούντιο της Φίνος Φιλμς στους Αγίους Αναργύρους και τα πορίσματα θα παρουσιαστούν σε μαθητικό Συνέδριο στο Πειραματικό Γυμνάσιο της Πάτρας. Το δεύτερο θέμα μελέτης είναι οι πανδημίες στην ιστορία - από τον λοιμό στην Αθήνα του Πελοποννησιακού πόλεμου μέχρι το Covid-19 του 21ου αιώνα - σε συνεργασία με το 1ο ΓΕΛ Βριλησσίων.

 

Τέλος ενημερώνουμε τις μαθητές και τις μαθήτριες ότι στο σχολείο θα λειτουργήσει μαθητική χορωδία με υπεύθυνη τη μουσικό κ. Ματίνα Μιχαηλίδου. Οι συναντήσεις της χορωδίας θα γίνονται κάθε Πέμπτη στις 2.10 μ.μ.. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με την κ. Μιχαηλίδου.