Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Βερολίνο (15-18/12/2022)

Berolino2022-1

Από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 28 μαθητές και μαθήτριες και 3 εκπαιδευτικοί του Πρότυπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων ταξίδεψαν στο πλαίσιο του ομίλου Γερμανικών και μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Humboldt zu Berlin στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, προκειμένου να επισκεφτούν τα αξιοθέατα, να βιώσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, να γνωρίσουν τον γερμανικό πολιτισμό και να μιλήσουν τη γερμανική γλώσσα. Αρχηγός της εκδρομής ήταν η καθηγήτρια Γερμανικών Δήμητρα Ζουριδάκη και συνοδοί καθηγητές οι Χρήστος Μουρατίδης και Νίκων Κοτσόβολης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μεταξύ άλλων την Alexanderplatz, τον Fernsehturm, το Weltuhr, το Rotes Rathaus, το Nikolaiviertel, τον Berliner Dom και το Museumsinsel. Οι διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές Weihnachtsmärkte με τα γερμανικά φαγητά, γλυκά και στολίδια άφησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Σημείο αναφοράς υπήρξε το Humboldt Universität zu Berlin, το οποίο επίσης επισκεφτήκαμε. Η Unter den Linden, το Check Point Charlie, το Τείχος του Βερολίνου και φυσικά η Πύλη του Βραδεμβούργου και το Γερμανικό Κοινοβούλιο αποτέλεσαν επίσης χαρακτηριστικά σημεία του ταξιδιού μας. Για όλα τα αξιοθέατα οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν συγκεντρώσει σχετικές πληροφορίες, τις οποίες και παρουσίαζαν στα αντίστοιχα σημεία.

Berolino2022-2

Ξεχωριστή στιγμή του ταξιδιού αποτέλεσε η επίσκεψη στο Τεχνολογικό Μουσείο Βερολίνου, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μυηθούν μέσω βιωματικών και διαδραστικών δραστηριοτήτων στον κόσμο των πλοίων, των αεροπλάνων και άλλων τεχνολογικών επιτευγμάτων του ανθρώπου.

Πραγματοποιήθηκαν δύο ημερίσιες εκδρομές: Μία στο Potsdam, την πρωτεύουσα του κρατιδίου του Βραδεμβούργου και μία στη Δρέσδη, την πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας. Στο Potsdam επισκεφτήκαμε το Ανάκτορο ΣανΣουσί και τους βασιλικούς κήπους, το Νέο Ανάκτορο, το Ανάκτορο Charlottenhof, τον Πορτοκαλεώνα, το Κινεζικό Τεϊοποτείο, τον Ιστορικό Ανεμόμυλο και φυσικά την πανέμορφη πόλη. Το χιονισμένο τοπίο εντυπωσίασε όλη την αποστολή.

Berolino2022-3

Στη Δρέσδη περιηγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στα ανάκτορα, στην Frauenkirche, στο Fürstenzug, στο Zwinger, στη Brühlsche Terrasse και φυσικά στη διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά της Δρέσδης.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί στόχοι της εκδρομής επετεύχθησαν στο απόλυτο σε ένα μοναδικό περιβάλλον στο οποίο μαθητές και μαθήτριες χρησιμοποίησαν τη γερμανική γλώσσα σε αυθεντικές καταστάσεις, γεγονός που προώθησε την επικοινωνιακή τους δεξιότητα στη γερμανική γλώσσα. Εκπαιδευτικοί και μαθητές επέστρεψαν στην Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις και με εμπειρίες που θα θυμούνται για πάντα.

Προσφορές για εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βερολίνο (15-18/12/2022)

Οι τρεις προσφορές που κατατέθηκαν για τη οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Βερολίνο το χρονικό διάστημα 15-18/12/2022 (29 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές) είναι διαθέσιμες σε αρχείο .pdf εδώ.

Προσφορές για εκπαιδευτική επίσκεψη στο Στρασβούργο (6-9/12/2022)

Οι τρεις προσφορές που κατατέθηκαν για τη οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Στρασβούργο το χρονικό διάστημα 6-9/12/2022 (44 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές) είναι διαθέσιμες σε αρχείο .pdf εδώ.

Προσφορές για εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γαλλία (8-14/10/2022)

Οι δύο προσφορές που κατατέθηκαν για τα αεροπορικά εισιτήρια της εκπαιδευτικής επίσκεψης του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Γαλλία το χρονικό διάστημα 8-14/10/2022 (24 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές) είναι διαθέσιμες σε αρχείο .zip εδώ.