Εκπαιδευτική Εκδρομή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων (6-9/12/2022) σε Φρανκφούρτη- Στρασβούργο–Νυρεμβέργη

Strasbourgo2022-1

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησε 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή από 6-9 Δεκεμβρίου 2022, σε Γαλλία και Γερμανία που περιελάμβανε και επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, στα πλαίσια του μαθήματος «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή». Για την έγκριση της επίσκεψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε προηγηθεί ειδική πρόσκληση από τον Ευρωβουλευτή κ. Κωνσταντίνο Αρβανίτη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, προκειμένου να μας χορηγηθεί η σχετική άδεια εισόδου. Οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν στην εκπαιδευτική εκδρομή ήταν η κα. Μαρία Δαμάσκου, ο κ. Δημήτρης Σκυριανόγλου, η κα. Ζωή Σταμπουλίλη και η κα. Παπατρέχα Τασούλα ως αρχηγός της εκδρομής.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας είχαμε την ευκαιρία να δούμε αρχικά τη Χαϊδελβέργη και στη συνέχεια να επισκεφτούμε την πανέμορφη πόλη της Φρανκφούρτης και να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο της, με τις πολύβουες πλατείες, τις υπαίθριες αγορές, τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος, τα μπαρόκ κτίρια και το πανεπιστήμιο.

Την επόμενη ημέρα, ακολούθησε η επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατόπιν η περιήγηση στην πολύ όμορφη και γραφική πόλη του Στρασβούργου, που είναι κτισμένο στη δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλ.

Σημαντικό αξιοθέατο της πόλης αποτελεί ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός, με ύψος 142 μ. - ένας από τους 6 υψηλότερους στον κόσμο - με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Ακολούθησε περιπλάνηση στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι γνωστή ως «Μικρή Γαλλία», με τα ξύλινα σπιτάκια, τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια.

Strasbourgo2022-2

Η όμορφη περιήγησή μας συνεχίστηκε την τρίτη ημέρα στη μεσαιωνική πόλη Βύρτσμπουργκ, όπου είδαμε και θαυμάσαμε από κοντά τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, μεταξύ άλλων το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, το μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των Πριγκίπων και Επισκόπων. Κατόπιν, αργότερα επισκεφτήκαμε το πανέμορφο Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον ρομαντικό δρόμο της Νότιας Γερμανίας.

Την τέταρτη και τελευταία ημέρα ακολούθησε η περιήγηση στην παλιά πόλη της Νυρεμβέργης, στο ιστορικό της κέντρο, με τις νεογοτθικές εκκλησίες, τα μεσαιωνικά κτίρια και τις γραφικές πλατείες με τα συντριβάνια, όπου μεταξύ άλλων είδαμε και το κτίριο στο οποίο έγινε η περίφημη Δίκη της Νυρεμβέργης. Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε την πόλη του Μονάχου, όπου η περιήγηση μας ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς, με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας στην πόλη του Μονάχου είδαμε ακόμη την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία και ακολούθησε η Τεατινερστράσσε, ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου.

Τέλος, ακολούθησε η επιστροφή μας στην Αθήνα, έχοντας ωραίες αναμνήσεις και μοναδικές εμπειρίες.

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Βερολίνο (15-18/12/2022)

Από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 28 μαθητές και μαθήτριες και 3 εκπαιδευτικοί του Πρότυπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων ταξίδεψαν στο πλαίσιο του ομίλου Γερμανικών και μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Humboldt zu Berlin στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, προκειμένου να επισκεφτούν τα αξιοθέατα, να βιώσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, να γνωρίσουν τον γερμανικό πολιτισμό και να μιλήσουν τη γερμανική γλώσσα. Αρχηγός της εκδρομής ήταν η καθηγήτρια Γερμανικών Δήμητρα Ζουριδάκη και συνοδοί καθηγητές οι Χρήστος Μουρατίδης και Νίκων Κοτσόβολης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μεταξύ άλλων την Alexanderplatz, τον Fernsehturm, το Weltuhr, το Rotes Rathaus, το Nikolaiviertel, τον Berliner Dom και το Museumsinsel. Οι διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές Weihnachtsmärkte με τα γερμανικά φαγητά, γλυκά και στολίδια άφησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Σημείο αναφοράς υπήρξε το Humboldt Universität zu Berlin, το οποίο επίσης επισκεφτήκαμε. Η Unter den Linden, το Check Point Charlie, το Τείχος του Βερολίνου και φυσικά η Πύλη του Βραδεμβούργου και το Γερμανικό Κοινοβούλιο αποτέλεσαν επίσης χαρακτηριστικά σημεία του ταξιδιού μας. Για όλα τα αξιοθέατα οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν συγκεντρώσει σχετικές πληροφορίες, τις οποίες και παρουσίαζαν στα αντίστοιχα σημεία.…

Διαβάστε περισσότερα:

Προσφορές για εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βερολίνο (15-18/12/2022)

Οι τρεις προσφορές που κατατέθηκαν για τη οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Βερολίνο το χρονικό διάστημα 15-18/12/2022 (29 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές) είναι διαθέσιμες σε αρχείο .pdf εδώ.

Προσφορές για εκπαιδευτική επίσκεψη στο Στρασβούργο (6-9/12/2022)

Οι τρεις προσφορές που κατατέθηκαν για τη οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Στρασβούργο το χρονικό διάστημα 6-9/12/2022 (44 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές) είναι διαθέσιμες σε αρχείο .pdf εδώ.

Προσφορές για εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γαλλία (8-14/10/2022)

Οι δύο προσφορές που κατατέθηκαν για τα αεροπορικά εισιτήρια της εκπαιδευτικής επίσκεψης του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στη Γαλλία το χρονικό διάστημα 8-14/10/2022 (24 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές) είναι διαθέσιμες σε αρχείο .zip εδώ.