Διακρίσεις για το ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου 2014

Αρκετές διακρίσεις είχαν οι μαθητές του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων, οι οποίοι συμμετείχαν στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου 2014. Πιο συγκεκριμένα, έξι μαθητές του σχολείου ήταν αναμέσα στους πρωτεύσαντες στο διαγωνισμό (οι αριθμοί δηλώνουν τη σειρά κατάταξης):

 

Α' Γυμνασίου:

10. Βλαχοδημητρόπουλος Ιωάννης

58. Βιδάλης Ευάγγελος

97. Βεργέτης Ηλίας

123. Σκουτέρη Ελπίδα

187. Φράγκου Ειρήνη

 

Β' Γυμνασίου:

95. Φουρτίνη Παναγιώτα

 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι διαθέσιμα εδώ ενώ γενικές πληροφορίες για τους διαγωνισμούς Φυσικής υπάρχουν εδώ.

 

Επιτυχίες για τους μαθητές του σχολείου μας στις εξετάσεις του CTY Greece 2014

Αρκετοί ήταν οι επιτυχόντες μαθητές του σχολείου μας στις φετινές εξετάσεις CTY (Test SCAT) που διοργάνωσε το Κολλέγιο Ανατόλια. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές που συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από τη βάση, η οποία τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στα Θερινά Προγράμματα του CTY είναι οι εξής:

1. Σπυρίδων Ανδρούτσος…

Διαβάστε περισσότερα:

Σκακιστικές επιτυχίες για τους μαθητές του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων

Πολύ θετική ήταν η παρουσία των μαθητών του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στη τελική φάση των Σχολικών Σκακιστικών Πρωταθλημάτων της Αττικής που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 22-23 Μαρτίου 2014 στο The Mall Athens.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Μαρτίου, η σκακιστική ομάδα του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετείχε στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Αττικής 2014 (στον όμιλο των γυμνασίων) όπου και κατέλαβε τη 12η θέση (ανάμεσα σε 33 ομάδες) συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς σε 5 αγώνες (3 νίκες, 2 ήττες). Πρόκειται για ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα αν ληφθεί υπ' όψιν ότι τα σχολεία στα οποία καλλιεργείται πλέον συστηματικά το σκάκι είναι πολλά (στην Αττική αλλά και πανελλαδικά) και ο συναγωνισμός ιδιαίτερα μεγάλος. Με την ομάδα του σχολείου μας αγωνίσθηκαν οι: Σπύρος Ανδρούτσος (Α2), Αλέξανδρος Σταύρου (Α2), Στέλιος Πανούσης (Β2) και Σταυρούλα Αγριοπούλου (Γ1) ενώ υπεύθυνος της ομάδας ήταν ο χημικός του σχολείου μας κ. Κων/νος Αγγελόπουλος, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τον όμιλο "Σκάκι: Από τη Θεωρία Παιγνίων στο Παιχνίδι!".

Επιπλέον την Κυριακή 23 Μαρτίου, η Σταυρούλα Αγριοπούλου (Γ1) συμμετείχε στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Αττικής 2014, στην κατηγορία της Γ' Γυμνασίου, πετυχαίνοντας την πρόκρισή της για τη την τελική φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων Σκάκι 2014, τα οποία θα διεξαχθούν στην Ερέτρια το διάστημα 25-27 Απριλίου 2014. Η Σταυρούλα αναδείχθηκε 3ο κορίτσι στην κατηγορία της και στη τελική φάση θα κληθεί να αντιμετωπίσει μερικούς από τους καλύτερους σκακιστές και σκακίστριες της ηλικίας της. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία!…

Διαβάστε περισσότερα:

Απόλυτη επιτυχία και στη Β' Φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής!

Μετά την καθολική επιτυχία των μαθητών μας στην Α' φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (ΠΔΠ) (δείτε σχετική αναφορά εδώ), τα παιδιά συνέχισαν με τον ίδιο ζήλο και στη Β' Φάση πετυχαίνοντας την πρόκρισή τους στη Γ' και τελική φάση του διαγωνισμού!

Πιο συγκεκριμένα, και οι επτά μαθητές του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων που συμμετείχαν στη Β' Φάση του διαγωνισμού ξεπέρασαν άνετα το όριο του 80% της μέγιστης βαθμολογίας (που αποτέλεσε το όριο για την πρόκριση στην τελική φάση) και απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στη Γ' Φάση του 26ου ΠΔΠ, η οποία θα διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου 2014 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των μαθητών γυμνασίου που προκρίθηκαν στην τελική φάση είναι 31, συνεπώς το σχολείο μας κατέλαβε πάνω από το 20% των συνολικών θέσεων.…

Διαβάστε περισσότερα:

Καθολική επιτυχία στην Α? Φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής!

Καθολική ήταν η επιτυχία του σχολείου μας στην Α? Φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής καθώς και οι εννέα μαθητές μας πέρασαν στην επόμενη φάση!

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής (Π.Δ.Π.) είναι ένας καθιερωμένος ετήσιος θεσμός ο οποίος διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ.). Ο Π.Δ.Π. τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) και αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κατ? έτος υπό την αιγίδα της UNESCO. Η διεξαγωγή του γίνεται με τη συνεργασία τμημάτων Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ελληνικών Πανεπιστημίων και τμημάτων Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε.Ι.…

Διαβάστε περισσότερα: