Παρουσίαση του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων

Δείτε το βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ομίλου επαγγελματικού προσανατολισμού για το σχολικό έτος 2013-2014 με υπεύθυνη την κ. Μαριάννα Δρόσου.

Το βίντεο παρουσιάστηκε στη 14η Ευρωπαϊκή Συνάντηση  Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας-CAMERA ZIZANIO (29-12 Δεκεμβρίου 2014) που διεξήχθη στον Πύργο Ηλείας, μαζί με το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και είναι καταχωρημένο στον κατάλογο ταινιών του Φεστιβάλ (σελ. 67) που είναι διαθέσιμος εδώ.

Σύνοψη του βίντεο: Σε μια τηλεοπτική εκπομπή για τους νέους η παρουσιάστρια συνδέεται με την ανταποκρίτρια της εκπομπής στο πλαίσιο μιας έρευνας για το πως βλέπουν οι μαθητές το επαγγελματικό τους μέλλον. Οι μαθητές εκφράζουν τους προβληματισμούς, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους:

  

Bίντεο με τίτλο «Όλα για τους νέους» από τον όμιλο Αγωγής Σταδιοδρομίας

Ο όμιλος Αγωγής Σταδιοδρομίας 2013-14 του σχολείου μας, στο πλαίσιο των δράσεών του, δημιούργησε βίντεο με τίτλο «Όλα για τους νέους». Σε μια τηλεοπτική εκπομπή για τους νέους, η παρουσιάστρια συνδέεται με την ανταποκρίτρια της εκπομπής, στο πλαίσιο μιας έρευνας για το πώς βλέπουν οι μαθητές το επαγγελματικό τους μέλλον. Οι μαθητές εκφράζουν τους προβληματισμούς, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους.

Το βίντεο συμπεριελήφθη και προβλήθηκε στην 15η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio στον Πύργο της Ηλείας, παράλληλα με το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους από τις 28 Νοεμβρίου 2014 ως τις 7 Δεκεμβρίου 2015 και μπορεί κανείς να το αναζητήσει στον κατάλογο της διοργάνωσης (σελ. 67) εδώ.…

Διαβάστε περισσότερα:

Όμιλος Αγωγής Σταδιοδρομίας - Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Στις 26 Ιουνίου 2014 οι μαθητές του Oμίλου Αγωγής Σταδιοδρομίας έλαβαν μέρος σε διεξαγωγή Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού που έγινε διαδικτυακά στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας. Η διαδικασία οργανώθηκε από την κ. Δρόσου, υπεύθυνη του ομίλου, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και με την υποστήριξη του καθηγητή πληροφορικής του σχολείου μας κ. Σκυριανόγλου. Τα αποτελέσματα εστάλησαν στον κάθε μαθητή/τρια που αφού τα μελετήσουν, θα συζητηθούν ομαδικά (το γενικό μέρος) και ατομικά (το ατομικό μέρος) με την κ. Δρόσου το Σεπτέμβριο του 2014.

 

Αποχαιρετιστήρια Γιορτή - Παρουσίαση Προγραμμάτων-Ομίλων 2013-2014, Πέμπτη 19 Ιουνίου, 18.30

Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων σας προσκαλεί στην αποχαιρετιστήρια γιορτή?παρουσίαση των προγραμμάτων και ομίλων του σχολικού έτους 2013-2014, την Πέμπτη, 19 Ιουνίου, ώρα 18.30, στο χώρο του σχολείου (Αγ. Αναργύρων και Ν. Πλαστήρα, Άγ. Ανάργυροι, Τηλ. 210-2691920).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:…

Διαβάστε περισσότερα:

Δραστηριότητες του Ομίλου Αγωγής Σταδιοδρομίας 2013-2014

Στα πλαίσια των δράσεών του για το σχολικό έτος 2013-2014 ο Όμιλος Αγωγής Σταδιοδρομίας με υπέυθυνη την τεχνολόγο του σχολείου μας κ. Μαριάννα Δρόσου συμμετείχε στις ακόλουθες εκδηλώσεις ενώ διοργανώνει και Ημέρα Επαγγελματικού Προσανατολισμού:

1)   Στις 11/03/14 η ομάδα του ομίλου Αγωγής Σταδιοδρομίας μαζί και με τους υπόλοιπους μαθητές της Γ Γυμνασίου παρακολούθησε δίωρη παρουσίαση που έγινε στο σχολείο μας από τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥΠ ΙΛΙΟΥ κ. Νικολαϊδη με θέμα : «Πως επιλέγω επάγγελμα. Δομή Ενιαίου Λυκείου».…

Διαβάστε περισσότερα:

Συμμετοχή των μαθητών του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στην τελική φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

Η τελική φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής διεξήχθη το Σάββατο 20 Μαρτίου 2014 στις εγκαταστάσεις του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. Εκ μέρους τους Π.Π.Γ. Αγίων Αναργύρων συμμετείχαν τέσσερις μαθητές (από τους συνολικά επτά που είχαν αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής από τις προκριματικές φάσεις, δείτε τη σχετική αναφορά εδώ) οι οποίοι, αν και δεν κατάφεραν να διακριθούν, εντούτοις αποκόμισαν πολύ χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον. Οι τέσσερις μαθητές που συμμετείχαν ήταν:

1. Βιδάλης Ευάγγελος (Α2)…

Διαβάστε περισσότερα:

Από το θέατρο στο σχολείο και..αντίστροφα!

Την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014, ο όμιλός μας, Readers? theatre: Δραματοποιημένη λογοτεχνία, πήγε στο θέατρο!! Παρακολουθήσαμε στο Ακροπόλ την παράσταση «Ο έμπορος της Βενετίας», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Κατά τη διάρκεια της παράστασης συνδυάσαμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου: Μπήκαμε στο ρόλο του υποψιασμένου θεατή και?.απολαύσαμε την πλοκή του διάσημου θεατρικού έργου, παρατηρήσαμε με βλέμμα κριτικό την υπόκριση των ηθοποιών, ελέγχοντας το βαθμό που ταυτίστηκαν με το ρόλο τους και τις εκούσιες ή ακούσιες στιγμές αποστασιοποίησης (άδικα τα έλεγε ο Μπρέχτ;;), προβληματιστήκαμε σε θέματα σκηνοθεσίας, εξετάσαμε τη λειτουργικότητα του σκηνικού, την επιτυχία των ενδυματολογικών επιλογών (εκείνα τα γυαλιά ηλίου ήταν κάτι το πρωτότυπο!), το φωτισμό και τη μουσική επένδυση. Το συμπέρασμά μας;; Μας άρεσε πολύ τόσο η παράσταση, όσο και η εμπειρία της πρώτης μας, ομαδικής κριτικής και θέλουμε να ξαναπάμε!! Εις το επανιδείν, λοιπόν?Το έργο το δικό μας τώρα αρχίζει...

 

Σκακιστικές επιτυχίες για τους μαθητές του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων

Πολύ θετική ήταν η παρουσία των μαθητών του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στη τελική φάση των Σχολικών Σκακιστικών Πρωταθλημάτων της Αττικής που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 22-23 Μαρτίου 2014 στο The Mall Athens.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Μαρτίου, η σκακιστική ομάδα του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετείχε στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Αττικής 2014 (στον όμιλο των γυμνασίων) όπου και κατέλαβε τη 12η θέση (ανάμεσα σε 33 ομάδες) συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς σε 5 αγώνες (3 νίκες, 2 ήττες). Πρόκειται για ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα αν ληφθεί υπ' όψιν ότι τα σχολεία στα οποία καλλιεργείται πλέον συστηματικά το σκάκι είναι πολλά (στην Αττική αλλά και πανελλαδικά) και ο συναγωνισμός ιδιαίτερα μεγάλος. Με την ομάδα του σχολείου μας αγωνίσθηκαν οι: Σπύρος Ανδρούτσος (Α2), Αλέξανδρος Σταύρου (Α2), Στέλιος Πανούσης (Β2) και Σταυρούλα Αγριοπούλου (Γ1) ενώ υπεύθυνος της ομάδας ήταν ο χημικός του σχολείου μας κ. Κων/νος Αγγελόπουλος, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τον όμιλο "Σκάκι: Από τη Θεωρία Παιγνίων στο Παιχνίδι!".

Επιπλέον την Κυριακή 23 Μαρτίου, η Σταυρούλα Αγριοπούλου (Γ1) συμμετείχε στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Αττικής 2014, στην κατηγορία της Γ' Γυμνασίου, πετυχαίνοντας την πρόκρισή της για τη την τελική φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων Σκάκι 2014, τα οποία θα διεξαχθούν στην Ερέτρια το διάστημα 25-27 Απριλίου 2014. Η Σταυρούλα αναδείχθηκε 3ο κορίτσι στην κατηγορία της και στη τελική φάση θα κληθεί να αντιμετωπίσει μερικούς από τους καλύτερους σκακιστές και σκακίστριες της ηλικίας της. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία!…

Διαβάστε περισσότερα:

Απόλυτη επιτυχία και στη Β' Φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής!

Μετά την καθολική επιτυχία των μαθητών μας στην Α' φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (ΠΔΠ) (δείτε σχετική αναφορά εδώ), τα παιδιά συνέχισαν με τον ίδιο ζήλο και στη Β' Φάση πετυχαίνοντας την πρόκρισή τους στη Γ' και τελική φάση του διαγωνισμού!

Πιο συγκεκριμένα, και οι επτά μαθητές του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων που συμμετείχαν στη Β' Φάση του διαγωνισμού ξεπέρασαν άνετα το όριο του 80% της μέγιστης βαθμολογίας (που αποτέλεσε το όριο για την πρόκριση στην τελική φάση) και απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στη Γ' Φάση του 26ου ΠΔΠ, η οποία θα διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου 2014 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των μαθητών γυμνασίου που προκρίθηκαν στην τελική φάση είναι 31, συνεπώς το σχολείο μας κατέλαβε πάνω από το 20% των συνολικών θέσεων.…

Διαβάστε περισσότερα: