Σκακιστικές επιτυχίες για τους μαθητές του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων

Πολύ θετική ήταν η παρουσία των μαθητών του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στη τελική φάση των Σχολικών Σκακιστικών Πρωταθλημάτων της Αττικής που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 22-23 Μαρτίου 2014 στο The Mall Athens.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Μαρτίου, η σκακιστική ομάδα του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετείχε στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Αττικής 2014 (στον όμιλο των γυμνασίων) όπου και κατέλαβε τη 12η θέση (ανάμεσα σε 33 ομάδες) συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς σε 5 αγώνες (3 νίκες, 2 ήττες). Πρόκειται για ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα αν ληφθεί υπ' όψιν ότι τα σχολεία στα οποία καλλιεργείται πλέον συστηματικά το σκάκι είναι πολλά (στην Αττική αλλά και πανελλαδικά) και ο συναγωνισμός ιδιαίτερα μεγάλος. Με την ομάδα του σχολείου μας αγωνίσθηκαν οι: Σπύρος Ανδρούτσος (Α2), Αλέξανδρος Σταύρου (Α2), Στέλιος Πανούσης (Β2) και Σταυρούλα Αγριοπούλου (Γ1) ενώ υπεύθυνος της ομάδας ήταν ο χημικός του σχολείου μας κ. Κων/νος Αγγελόπουλος, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τον όμιλο "Σκάκι: Από τη Θεωρία Παιγνίων στο Παιχνίδι!".

Επιπλέον την Κυριακή 23 Μαρτίου, η Σταυρούλα Αγριοπούλου (Γ1) συμμετείχε στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Αττικής 2014, στην κατηγορία της Γ' Γυμνασίου, πετυχαίνοντας την πρόκρισή της για τη την τελική φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων Σκάκι 2014, τα οποία θα διεξαχθούν στην Ερέτρια το διάστημα 25-27 Απριλίου 2014. Η Σταυρούλα αναδείχθηκε 3ο κορίτσι στην κατηγορία της και στη τελική φάση θα κληθεί να αντιμετωπίσει μερικούς από τους καλύτερους σκακιστές και σκακίστριες της ηλικίας της. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Αναλυτικά στοιχεία και αποτελέσματα για τα σχολικά πρωταθλήματα σκάκι της Αττικής υπάρχουν εδώ (ομαδικά γυμνασίων) και εδώ (ατομικά Γ' Γυμνασίου) ενώ πληροφορίες υπάρχουν και στη σελίδα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ) που διοργάνωσε τους αγώνες (εδώ).