Δηλώσεις προτιμήσεων ομίλων σχολικού έτους 2016-2017

Οι μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων καλούνται μέχρι και την Τετάρτη 12/10/2016 να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους για τους ομίλους που θα λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2016-2017 συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα η οποία είναι διαθέσιμη εδώ.

Οι όμιλοι που θα λειτουργήσουν για το σχολικό έτος 2016-2017 είναι οι εξής:

 

1. Αθλητικός Όμιλος

Υπεύθυνος: Ν. Κοτσόβολης, Ημέρα: Τετάρτη, Τάξεις: Α, Β, Γ

Στόχος του ομίλου είναι να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των μαθητών για άθληση -μετά και τη πρόσφατη μείωση των ωρών φυσικής αγωγής από 3 σε 2- και η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του σχολείου.


2. Στο δρόμο για την επιλογή επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Υπεύθυνος: Ν. Κοτσόβολης, Ημέρα: Πέμπτη, Τάξεις: Γ

Μετά τη κατάργηση του αντικειμένου του ΣΕΠ κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία ενός ομίλου για τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου οι οποίοι τον επόμενο χρόνο θα φοιτήσουν στο Λύκειο με σκοπό να τους βοηθήσει να λάβουν την πληροφόρηση που χρειάζονται για να οδηγηθούν αρχικά στη σωστή για αυτούς επιλογή σπουδών και αργότερα επαγγέλματος.


3. Αγωγή Υγείας - Γνωρίζοντας τον εαυτό μας και τους άλλους

Υπεύθυνη: Ε. Ανδρουτσοπούλου, Ημέρα: Τετάρτη ή Παρασκευή, Τάξεις: Α, Β, Γ

Δράσεις και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ψυχική ενδυνάμωση και την επικοινωνία, μέσα από το υλικό του προγράμματος "Στηρίζομαι στα πόδια μου", τη λογοτεχνία, την τέχνη, τη μουσική.


4. Σινεμά το Ελληνικόν: Εικόνες μιας χώρας που αλλάζει συνεχώς

Υπεύθυνοι: Δ. Σκυριανόγλου, Γ. Τσερπές, Ημέρα: Δευτέρα, Τάξεις: Α, Β, Γ

Γνωριμία με τον Ελληνικό Κινηματογράφο μέσα από την προβολή και την ανάλυση γνωστών και αγαπημένων ταινιών. Στόχος είναι οι μαθητές να μην είναι απλοί θεατές των κινηματογραφικών εικόνων αλλά να εμπλακούν ενεργητικά και δημιουργικά στην κατανόηση και την ανάλυση ενός κινηματογραφικού έργου.


5. Μεσαιωνικές πόλεις και κάστρα

Υπεύθυνη: Τ. Παπατρέχα, Ημέρα: Τρίτη, Τάξεις: Α, Β, Γ

Το πρόγραμμα θα ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική, την ναοδομία της μεσαιωνικής εποχής, την κοινωνική και οικονομική ζωή, την παράδοση, την ιστορία τους τους μύθους και τους θρύλους που διέπουν τα κάστρα και τις πόλεις στον μεσαίωνα.


6. Επίλυση Προβλημάτων - Λήψη Αποφάσεων

Υπεύθυνος: Χ. Μουρατίδης, Ημέρα: Τρίτη, Τάξεις: Α, Β, Γ

Ο Όμιλος ΕΠ-ΛΑ θα ασχοληθεί με : Επίλυση ανοιχτών προβλημάτων λογικής, αριθμών, άλγεβρας, γεωμετρίας και πρακτικών της καθημερινότητας. Λήψη αποφάσεων για τη βέλτιστη λύση ενός προβλήματος. Χρήση και εξάσκηση σε μεθόδους και πρακτικές επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων.


7. Πρόγραμμα Ανταλλαγής με Γαλλία

Υπεύθυνοι: Μ. Παναγιωτοπούλου, Β. Κωστόπουλος, Ημέρα: Δευτέρα, Τάξεις: Α, Β

Οι ανταλλαγές του σχολείου μας με το Γαλλικό σχολείο Coll?ge Luise Michel de Saint Juste en Chauss?e άρχισαν το 1996 και συνεχίζονται με επιτυχία! Το πρόγραμμα αφορά μαθητές και μαθήτριες της Α΄και Β΄ Γυμνασίου, που θα αναλάβουν να φιλοξενήσουν τους Γάλλους μαθητές το ερχόμενο Φθινόπωρο, ενώ την Άνοιξη της ίδιας χρονιάς, θα φιλοξενηθούν αντίστοιχα από τους Γάλλους correspondants.


8. Σχολείο - Επιστήμη - Κοινωνία

Υπεύθυνη: Γ. Τραμπίδου, Ημέρα: Τρίτη ή Πέμπτη, Τάξεις: Α, Β, Γ

Η θεματική του Ομίλου αφορά σε θέματα Πυρηνικής Φυσικής και Ραδιενέργειας και διατρέχει πολλά επιστημονικά πεδία καθώς και τις εφαρμογές τους.


9. Η πνευματική και καλλιτεχνική ζωή στη Βιέννη και στην Πράγα κατά τον 18ο και 19ο αιώνα

Υπεύθυνη: Μ. Μιχαηλίδου, Ημέρα: Τρίτη, Τάξεις: Α, Β, Γ

Το πρόγραμμα θα ασχοληθεί με συνθέτες και ζωγράφους που έδρασας στη Βιέννη και στην Πράγα. Θα αναλυθούν έργα των καλλιτεχνών και παράλληλα θα γίνει προσέγγιση των κοινωνικών συνθηκών και των ιστορικών γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τη δημιουργία των συγκεκριμένων έργων.