Διακρίσεις για τους μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Διαγωνισμό "Σκιτσοφρένεια" 2016

Πέρα από τις επιδόσεις τους στα μαθήματα, οι μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων διακρίνονται και για τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους. Έτσι φέτος τέσσερις μαθητές του σχολείου μας βραβεύτηκαν με έπαινο για τη συμμετοχή τους στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Γελειογραφίας και Κόμικς "Σκιτσοφρένεια@Pierce" 2016 που διοργάνωσε το Pierce-Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι:

- Μαρία Κυριατζή (Γ' Γυμνασίου), έπαινος στην κατηγορία "Σκίτσο" για το Γυμνάσιο.

- Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη, Κατερίνα Κούκου, Δημοσθένης Κούκος (Α' Γυμνασίου), έπαινος στην κατηγορία "Κόμικς" για το Γυμνάσιο.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν: "Νερό, πηγή ζωής ? αιτία πολέμου". Ο διαγωνισμούς τελούσε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι διαθέσιμα εδώ. περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό "Σκιτσοφρένεια" είναι διαθέσιμα εδώ.

Διάκριση για το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης" 2016

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε ο μαθητής της Β' Γυμνασίου του ΠΓ Αγ. Αναργύρων Ιάκωβος Σκλάβος καθώς στο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης" 2016 του απονεμήθηκε 3ο Βραβείο Αριστείας.

Ο Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης" 2016 διοργανώθηκε με ευθύνη του Τμήματος Φυσικής και του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και, Σϋμφωνα εμ την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού, η συμμετοχή των μαθητών σε αυτόν δεν στοχεύει στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού (όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες). Γι? αυτό η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή των Διαγωνισμών "Αριστοτέλης" θεωρεί ότι δεν απαιτείται ?ή και αντενδείκνυται? ειδική προετοιμασία των μαθητών για τους Διαγωνισμούς.…

Διαβάστε περισσότερα:

Βράβευση του ΠΓ Αγ. Αναργύρων από τα Education Business Awards 2016

Διάκριση από τα Education Business Awards 2016 παρέλαβε την Τετάρτη 20/4/2016 το ΠΓ Αγ. Αναργύρων σε τελετή που έλαβε χώρα στις 7.00 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Πιο συγκεκριμένα το ΠΓ Αγ. Αναργύρων έλαβε Έπαινο στην κατηγορία Α.1 Καινοτομία στη Διδασκαλία ? Δημόσια Σχολεία για την υποψηφιότητα ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. Τον έπαινο παρέλαβε εκ μέρους του σχολείου ο διευθυντής κ. Χρήστος Μουρατίδης.…

Διαβάστε περισσότερα:

Πρωτιά για τους μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου

Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχαν οι μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων Γιάννης Κοτζιάς-Στάμου (Α1) και Δημήτρης Σχίζας (Α2), οι οποίοι κατέλαβαν την 1η θέση στην κατηγορία Open στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου που διεξήχθη το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις Αφίδνες.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν "Ταξίδι στην Αρχαιότητα" και οι δύο μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων δημιούργησαν μια ρομποτική κατασκευή (ένα ρομποτικό βραχίονα), η οποία ήταν εμπνευσμένη από τις αυτόματες μηχανές στην Αρχαία Ελλάδα, συγκεντρώνοντας τελικά 195 βαθμούς (σε 200 δυνατούς).…

Διαβάστε περισσότερα:

Επιτυχημένη συμμετοχή των μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην Α' Φάση του 28ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

Για ακόμη μια χρονιά η συμμετοχή των μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην Α' Φάση του ετήσιου (28ου) Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31/1/2016. Πιο συγκεκριμένα οι παρακάτω οκτώ (8) μαθητές έλυσαν με επιτυχία το θέμα της Α' φάσης και απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στη Β' Φάση του διαγωνισμού, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 20/3/2016:

1. Γιάννης Δάλλης (Β2)…

Διαβάστε περισσότερα: