Διάκριση για το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης" 2016

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε ο μαθητής της Β' Γυμνασίου του ΠΓ Αγ. Αναργύρων Ιάκωβος Σκλάβος καθώς στο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης" 2016 του απονεμήθηκε 3ο Βραβείο Αριστείας.

Ο Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης" 2016 διοργανώθηκε με ευθύνη του Τμήματος Φυσικής και του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και, Σϋμφωνα εμ την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού, η συμμετοχή των μαθητών σε αυτόν δεν στοχεύει στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού (όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες). Γι? αυτό η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή των Διαγωνισμών "Αριστοτέλης" θεωρεί ότι δεν απαιτείται ?ή και αντενδείκνυται? ειδική προετοιμασία των μαθητών για τους Διαγωνισμούς.

Δείτε την πλήρη ανακοίνωση της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής και τα αναλυτικά αποτελέσματα του Διαγωνισμού Φυσικής "Αριστοτέλης" 2016 εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για του διαγωνισμούς Φυσικής εδώ.