2ο Μαθητικό Συνέδριο: Δημιουργική μάθηση με τη συμβολή των Τεχνών (Δευτέρα 14/5/2018)

Τη Δευτέρα 14/5/2018 θα λάβει χώρα το 2ο μαθητικό συνέδριο με τίτλο "Δημιουργική μάθηση με τη συμβολή των Τεχνών" που διοργανώνουν από κοινού οι Σχολικές Συμβούλοι Χριστίνα Παπαζήση, ΠΕ04, Γ' Αθήνας και Μαρία Κωττούλα ΠΕ02, Β' Αθήνας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας, το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων και την Επιστημονική Μονάδα για τις Τέχνες του ΙΕΠ (Αρ. εγκρ. ΥΠΠΕΘ Φ15.1/65723/Δ2/25-4-2018).

Βασικό θέμα του Συνεδρίου είναι η διδακτική και παιδαγωγική αξία της τέχνης, όπως διατυπώνεται από τους επίσημους φορείς της εκπαίδευσης και όπως προωθείται από εκπαιδευτικά προγράμματα και σχολικούς διαγωνισμούς. Σκοπός του Μαθητικού Συνεδρίου είναι να ενθαρρύνει τους/τις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς να παρουσιάσουν το έργο τους και να συμβάλει στη διάχυση καλών πρακτικών.

Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Μαρία-Έλενα" των Αγίων Αναργύρων (Αγίας Παρασκευής 40, Άγιοι Ανάργυροι) από τις 8.30 μέχρι τις 14:00. Θα παρουσιασθούν εισηγήσεις που ετοίμασαν, με τη βοήθεια και την επίβλεψη των καθηγητών τους, μαθητές από σχολεία της Γ' Αθήνας. Φυσικά θα υπάρξουν και εισηγήσεις από μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ, ενώ η πρόσκληση του συνεδρίου είναι διαθέσιμη εδώ.

TexniEkpaideusi2018 Afissa

Ενημέρωση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το ασφαλές διαδίκτυο στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Την Παρασκευή 2 Φεβρουάριου 2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΓ Αγ. Αναργύρων από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σκοπό την ενημέρωση της Α’ τάξης του Γυμνάσιου σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και το Cyberbullying.

Παρουσιάστηκαν βίντεο σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν γίνεται λανθασμένα χρήση του διαδικτύου αλλά και καταχώριση των προσωπικών μας δεδομένων σε άγνωστες ιστοσελίδες. Δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές για την αποφυγή τέτοιων κινδύνων και ακολούθησαν ερωτήματα. Έγινε ανοιχτή συζήτηση με τους Αστυνομικούς του τμήματος, και οι μαθητές αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις, αλλά και χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με το Διαδίκτυο. Την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια οικιακής οικονομιάς του σχολείου μας κ. 'Αννα Καζαντζόγλου

Δελτίο Τύπου: Μαθητικό Συνέδριο: Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη διδασκαλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Οι Σχολικές Σύμβουλοι Μ. Κωττούλα ΠΕ02 και Χρ. Παπαζήση ΠΕ04,
- η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας,
- το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων

συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Γ΄ Αθήνας, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Μαρία-Έλενα Αγ. Αναργύρων, με τίτλο: «Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη διδασκαλία»

Το Μαθητικό Συνέδριο, που είχε μεγάλη επιτυχία, παρακολούθησαν 180 μαθητές και μαθήτριες, 35 εκπαιδευτικοί από τα Γυμνάσια και ΓΕΛ των Αγ. Αναργύρων, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και Διευθύντριες σχολείων και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Οι μαθητικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πολυτροπικά τα συλλογικά έργα τους, που είχαν υλοποιήσει σε διδακτικές ενότητες, διαθεματικές εργασίες, σχολικά προγράμματα, δίκτυα, ερευνητικές εργασίες και ομίλους με τη συμβολή των τεχνών την προηγούμενη σχολική χρονιά. Στο πλαίσιο της υποστήριξης αυτής της προσπάθειας τη σχολική χρονιά 2016-17, οι Σχολικές Σύμβουλοι διοργάνωσαν εγκεκριμένο από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής διασχολικό σεμινάριο τριών κύκλων για όλες τις ειδικότητες με θέμα: "Σχολικό κλίμα και κίνητρα μάθησης μέσα από την Τέχνη".…

Διαβάστε περισσότερα:

Μαθητικό Συνέδριο: Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη Διδασκαλία (Τρίτη 17/10/2017)

Μαθητικό Συνέδριο: Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη Διδασκαλία (Τρίτη 17/10/2017)

Την Τρίτη 17/10/2017 θα λάβει χώρα το μαθητικό συνέδριο με τίτλο "Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη Διδασκαλία" που διοργανώνουν από κοινού οι Σχολικές Συμβούλοι Μαρία Κωττούλα ΠΕ02, Β' Αθήνας και Χριστίνα Παπαζήση, ΠΕ04, Γ' Αθήνας σε συνεργασία τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας, το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων (Αρ. εγκρ. ΥΠΠΕΘ 69878/Δ2/28-04-2017).

Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Μαρία-Έλενα" των Αγίων Αναργύρων (Αγίας Παρασκευής 40, Άγιοι Ανάργυροι) από τις 8.30 μέχρι τις 13:45. Θα παρουσιασθούν εισηγήσεις που ετοίμασαν, με τη βοήθεια και την επίβλεψη των καθηγητών τους, μαθητές από σχολεία της Γ' Αθήνας. Φυσικά θα υπάρξουν και εισηγήσεις από μαθητές του ΠΓ Αγ. Αναργύρων. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.…

Διαβάστε περισσότερα:

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή Μαθητικού Συνεδρίου: Διδασκαλία μέσα από την Τέχνη

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του πίνακα αποδεκτών (δείτε εδώ) να δηλώσουν συμμετοχή σε Μαθητικό Συνέδριο (Αρ. έγκρισης  ΥΠΠΕΘ 69878/Δ2/28-4-2017) που προγραμματίζεται να διεξαχθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 και ώρες: 8:45-13:30, από τις Σχολικές Συμβούλους Μαρία Κωττούλα ΠΕ02, Β' Αθήνας και Χριστίνα Παπαζήση, ΠΕ04, Γ' Αθήνας σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων, με θέμα:

"Διδασκαλία μέσα από την Τέχνη"

H συγκεκριμένη πρόταση σχετίζεται με τη διδακτική και παιδαγωγική αξία της τέχνης, όπως διατυπώνεται από τους επίσημους φορείς της εκπαίδευσης και όπως προωθείται από εκπαιδευτικά προγράμματα και σχολικούς διαγωνισμούς. Σκοπός του Μαθητικού Συνεδρίου είναι να ενθαρρύνει μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς τους να παρουσιάσουν το έργο τους, καθώς και να υποστηρίξει τη διάχυση καλών πρακτικών.…

Διαβάστε περισσότερα:

More Articles...

  1. Διασχολικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Ενσωμάτωση των Τεχνών στη Διδακτική Πράξη (Τρίτη 14/2/2017 & Δευτέρα 20/2/2017)
  2. 1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης, 11-12 Μαρτίου 2017, Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος" - 1η Ανακοίνωση
  3. Συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Πανελλήνιο Συνέδριο "Διδάσκοντας και εμπνέοντας εφήβους" (Δελφοί, 4-6/3/2016)
  4. Συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning (Πάτρα 13-15/11/2015)
  5. Συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 9ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Παροιμιολογίας στην Ταβίρα της Πορτογαλίας
  6. Επιμορφωτικό Σεμινάριο δύο κύκλων για τις Βιωματικές Δράσεις στo Γυμνάσιο στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Πέμπτη 8/10 και Τρίτη 13/10)
  7. Ημέρα Επαγγελματικής Ευαισθητοποίησης στο ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων (Πέμπτη 30 Απριλίου 2015)
  8. Ημερίδα με θέμα: "Καλλιεργώντας δημιουργικό και θετικό κλίμα στο σχολικό περιβάλλον" με συμμετοχή του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων
  9. Παρουσίαση σχετικά με τις δραστηριότητες του CERN στο ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων (Τρίτη 10/3/2015, 2.00 μ.μ.)
  10. Επιμόρφωση καθηγητών φυσικής αγωγής: Βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας των μαθητών, Παρασκευή 20/2/2015, 12:00