Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2024 (Πολεμικό Μουσείο, Κυριακή 11/2/2024, 5.30 μ.μ.)

Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024, 17.30 - 21.00, στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Το θέμα της εκδήλωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι:

«Ελληνική Γλώσσα και Φιλοσοφία»

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων συμμετέχει και φέτος στην εκδήλωση με τον Όμιλο «μικροί ιστορικοί - Όμιλος ιστορικής μελέτης και έρευνας» που θα παρουσιάσει το θέμα: «Η αλφαβήτα της ελληνικής φιλοσοφίας».

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε εδώ.

Για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, πατήστε εδώ.

Η παρουσία σας θα δώσει δύναμη στους μαθητές και τις μαθήτριές μας! Είσοδος ελεύθερη.

Πρακτικά του 1ου Συνέδριου Τοπικής Ιστορίας (Πάτρα, 2023)

Δημοσιεύτηκαν τα ηλεκτρονικά πρακτικά του 1ου Συνέδριου Τοπικής Ιστορίας (Πάτρα, 2023), στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

Τα πρακτικά του συνεδρίου είναι διαθέσιμα εδώ.…

Διαβάστε περισσότερα:

Από τη συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2023

Ολοκληρώθηκε τo Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 με επιτυχία η εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας», η οποία έγινε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» στο Πολεμικό Μουσείο.

Η φετινή εκδήλωση είχε θέμα: «Το ενιαίο της Ελληνικής Γλώσσας σήμερα».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε για πέμπτη φορά φέτος από τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλασικών Φιλολόγων «Euroclassica», την Ελληνική Γλωσσική Κληρονoμιά (ΕΓΚ) και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Παντελεήμονα Χιονίδη – Φιλόλογο, παρουσίασαν το θέμα: «Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική... με γραμματική και συντακτικό! Η ενότητα της ελληνικής αποτυπωμένη στα γλωσσικά μαθήματα του Γυμνασίου».

Για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ.…

Διαβάστε περισσότερα:

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2023 (Πολεμικό Μουσείο, Σάββατο 11/2/2023, 5.30 μ.μ.)

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας. Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023, 17.30-20.00, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου θα παρουσιάσουν το θέμα:

"Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική..." με γραμματική και συντακτικό! Η ενότητα της ελληνικής αποτυπωμένη στα γλωσσικά μαθήματα του Γυμνασίου.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό.…

Διαβάστε περισσότερα:

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην ημερίδα των Robogirls (28/11/2022)

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ινστιτούτου Παστέρ ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Robogirls.

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων συμμετείχε ως σχολείο εφαρμογής και στα πλαίσια της ημερίδας ο εκπαιδευτικός κ. Ευάγγελος Λυτσιούλης παρουσίασε τα συμπεράσματα από την εφαρμογή του προγράμματος στο σχολείο μας.…

Διαβάστε περισσότερα:

More Articles...

  1. Μαθητική Διαδικτυακή Διημερίδα «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» με συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων (5-6/5/2022)
  2. Η παρουσίαση των μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2022
  3. Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2022 με τη συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Σάββατο 12/2/2022, 5.30 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης)
  4. Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού
  5. Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 6ο Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Ερευνών (Ι.Α.Κ.Ε.)
  6. Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας» 2020
  7. Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (Πολεμικό Μουσείο, Σάββατο 8/2/2020, 5.00 μ.μ.)
  8. 2ο Μαθητικό Συνέδριο: Δημιουργική μάθηση με τη συμβολή των Τεχνών (Δευτέρα 14/5/2018)
  9. Ενημέρωση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το ασφαλές διαδίκτυο στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων
  10. Δελτίο Τύπου: Μαθητικό Συνέδριο: Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη διδασκαλία