Από τη συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2023

HmeraEllhnikhsGlwssas2023

Ολοκληρώθηκε τo Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 με επιτυχία η εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας», η οποία έγινε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» στο Πολεμικό Μουσείο.

Η φετινή εκδήλωση είχε θέμα: «Το ενιαίο της Ελληνικής Γλώσσας σήμερα».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε για πέμπτη φορά φέτος από τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλασικών Φιλολόγων «Euroclassica», την Ελληνική Γλωσσική Κληρονoμιά (ΕΓΚ) και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Παντελεήμονα Χιονίδη – Φιλόλογο, παρουσίασαν το θέμα: «Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική... με γραμματική και συντακτικό! Η ενότητα της ελληνικής αποτυπωμένη στα γλωσσικά μαθήματα του Γυμνασίου».

Για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ.

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση των μαθητών του ΠΓ Αγίων Αναργύρων πατήστε εδώ.

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2023 (Πολεμικό Μουσείο, Σάββατο 11/2/2023, 5.30 μ.μ.)

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2023 (Πολεμικό Μουσείο, Σάββατο 11/2/2023, 5.30 μ.μ.)

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας. Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023, 17.30-20.00, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου θα παρουσιάσουν το θέμα:

"Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική..." με γραμματική και συντακτικό! Η ενότητα της ελληνικής αποτυπωμένη στα γλωσσικά μαθήματα του Γυμνασίου.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό.…

Διαβάστε περισσότερα:

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην ημερίδα των Robogirls (28/11/2022)

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην ημερίδα των Robogirls (28/11/2022)

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ινστιτούτου Παστέρ ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Robogirls.

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων συμμετείχε ως σχολείο εφαρμογής και στα πλαίσια της ημερίδας ο εκπαιδευτικός κ. Ευάγγελος Λυτσιούλης παρουσίασε τα συμπεράσματα από την εφαρμογή του προγράμματος στο σχολείο μας.…

Διαβάστε περισσότερα:

Μαθητική Διαδικτυακή Διημερίδα «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» με συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων (5-6/5/2022)

Μαθητική Διαδικτυακή Διημερίδα «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» με συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων (5-6/5/2022)

Την Πέμπτη 5/5/22 και Παρασκευή 6/5/2022 θα υλοποιηθεί η Μαθητική Διαδικτυακή Διημερίδα «100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» με τη συμμετοχή 32 Σχολείων της χώρας, τα οποία έχουν σχηματίσει αντίστοιχο Δίκτυο Σχολείων υπό τον συντονισμό του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΛΠΠ). Στο αφιερωματικό αυτό εγχείρημα  θα παρουσιαστούν συνολικά 72 εργασίες – εισηγήσεις μαθητών οι οποίοι εργάζονται από την αρχή του σχολικού έτους για αυτό το σκοπό.

 …

Διαβάστε περισσότερα:

Η παρουσίαση των μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2022

Δείτε το βίντεο με την πολύ όμορφη παρουσίαση των μαθητών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2022 και παρουσιάστηκε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα : «1453 – 1821: Η Ελληνική Γλώσσα κιβωτός του Έθνους» που οργάνωσαν ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλασικών Φιλολόγων «Euroclassica», η Διεθνής Ελληνική Ένωση «International Hellenic Association» και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος»

To ΠΓ Αγίων Αναργύρων συμμετείχε στην εκδήλωση με την παρουσίαση με θέμα:…

Διαβάστε περισσότερα:

More Articles...

  1. Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2022 με τη συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Σάββατο 12/2/2022, 5.30 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης)
  2. Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού
  3. Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 6ο Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Ερευνών (Ι.Α.Κ.Ε.)
  4. Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας» 2020
  5. Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (Πολεμικό Μουσείο, Σάββατο 8/2/2020, 5.00 μ.μ.)
  6. 2ο Μαθητικό Συνέδριο: Δημιουργική μάθηση με τη συμβολή των Τεχνών (Δευτέρα 14/5/2018)
  7. Ενημέρωση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το ασφαλές διαδίκτυο στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων
  8. Δελτίο Τύπου: Μαθητικό Συνέδριο: Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη διδασκαλία
  9. Μαθητικό Συνέδριο: Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη Διδασκαλία (Τρίτη 17/10/2017)
  10. Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή Μαθητικού Συνεδρίου: Διδασκαλία μέσα από την Τέχνη