Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας» 2020

HmeraEllhnikhsGlwssas2020

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η τρίτη εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας», με θέμα: «Η Ελληνική Γλώσσα και διανόηση ως θεμέλιο των Επιστημών», που πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:00 – 21:00 στο κατάμεστο Πολεμικό Μουσείο (Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας»), Ριζάρη 2, Αθήνα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλασικών Φιλολόγων «Euroclassica» και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, με υπεύθυνους καθηγητές την κα Αικατερίνη Πιτρόπου - Φιλόλογο και τον κ. Παντελεήμονα Χιονίδη - Φιλόλογο, παρουσίασαν το θέμα: «Με χρονοκάψουλα την Ελληνική Γλώσσα ταξιδεύουμε στην Ιατρική». Η παρουσίασή τους ήταν πολύ πρωτότυπη και οι μαθητές «έπαιξαν» πολύ καλά τους ρόλους αρχαίων και σύγχρονων γιατρών.

Όλες οι ομάδες των μαθητών παρουσίασαν τα θέματά τους με ζωντάνια, απόδειξη ότι  δεν «διάβασαν» απλά το μάθημά τους από υποχρέωση, αλλά είχαν πραγματικά μελετήσει, όσα με τόσο ενθουσιασμό παρουσίασαν!

Όλοι, όσοι παρευρέθηκαν, έμειναν ενθουσιασμένοι και χειροκροτούσαν με θέρμη όλες τις ομάδες μαθητών και Καθηγητών.

Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ.

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (Πολεμικό Μουσείο, Σάββατο 8/2/2020, 5.00 μ.μ.)

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (Πολεμικό Μουσείο, Σάββατο 8/2/2020, 5.00 μ.μ.)

Ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλασικών Φιλολόγων «Euroclassisa» και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα:

«Η Ελληνική Γλώσσα και διανόηση ως θεμέλιο των Επιστημών»,

που θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 17:00-21:00 στο Πολεμικό Μουσείο (Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας»), Ριζάρη 2, Αθήνα.…

Διαβάστε περισσότερα:

2ο Μαθητικό Συνέδριο: Δημιουργική μάθηση με τη συμβολή των Τεχνών (Δευτέρα 14/5/2018)

2ο Μαθητικό Συνέδριο: Δημιουργική μάθηση με τη συμβολή των Τεχνών (Δευτέρα 14/5/2018)

Τη Δευτέρα 14/5/2018 θα λάβει χώρα το 2ο μαθητικό συνέδριο με τίτλο "Δημιουργική μάθηση με τη συμβολή των Τεχνών" που διοργανώνουν από κοινού οι Σχολικές Συμβούλοι Χριστίνα Παπαζήση, ΠΕ04, Γ' Αθήνας και Μαρία Κωττούλα ΠΕ02, Β' Αθήνας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας, το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων και την Επιστημονική Μονάδα για τις Τέχνες του ΙΕΠ (Αρ. εγκρ. ΥΠΠΕΘ Φ15.1/65723/Δ2/25-4-2018).

Βασικό θέμα του Συνεδρίου είναι η διδακτική και παιδαγωγική αξία της τέχνης, όπως διατυπώνεται από τους επίσημους φορείς της εκπαίδευσης και όπως προωθείται από εκπαιδευτικά προγράμματα και σχολικούς διαγωνισμούς. Σκοπός του Μαθητικού Συνεδρίου είναι να ενθαρρύνει τους/τις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς να παρουσιάσουν το έργο τους και να συμβάλει στη διάχυση καλών πρακτικών.…

Διαβάστε περισσότερα:

Ενημέρωση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το ασφαλές διαδίκτυο στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Την Παρασκευή 2 Φεβρουάριου 2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΓ Αγ. Αναργύρων από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σκοπό την ενημέρωση της Α’ τάξης του Γυμνάσιου σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και το Cyberbullying.

Παρουσιάστηκαν βίντεο σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν γίνεται λανθασμένα χρήση του διαδικτύου αλλά και καταχώριση των προσωπικών μας δεδομένων σε άγνωστες ιστοσελίδες. Δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές για την αποφυγή τέτοιων κινδύνων και ακολούθησαν ερωτήματα. Έγινε ανοιχτή συζήτηση με τους Αστυνομικούς του τμήματος, και οι μαθητές αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις, αλλά και χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με το Διαδίκτυο. Την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια οικιακής οικονομιάς του σχολείου μας κ. 'Αννα Καζαντζόγλου

Δελτίο Τύπου: Μαθητικό Συνέδριο: Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη διδασκαλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Οι Σχολικές Σύμβουλοι Μ. Κωττούλα ΠΕ02 και Χρ. Παπαζήση ΠΕ04,
- η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας,
- το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων

συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Γ΄ Αθήνας, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Μαρία-Έλενα Αγ. Αναργύρων, με τίτλο: «Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη διδασκαλία»

Το Μαθητικό Συνέδριο, που είχε μεγάλη επιτυχία, παρακολούθησαν 180 μαθητές και μαθήτριες, 35 εκπαιδευτικοί από τα Γυμνάσια και ΓΕΛ των Αγ. Αναργύρων, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και Διευθύντριες σχολείων και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Οι μαθητικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πολυτροπικά τα συλλογικά έργα τους, που είχαν υλοποιήσει σε διδακτικές ενότητες, διαθεματικές εργασίες, σχολικά προγράμματα, δίκτυα, ερευνητικές εργασίες και ομίλους με τη συμβολή των τεχνών την προηγούμενη σχολική χρονιά. Στο πλαίσιο της υποστήριξης αυτής της προσπάθειας τη σχολική χρονιά 2016-17, οι Σχολικές Σύμβουλοι διοργάνωσαν εγκεκριμένο από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής διασχολικό σεμινάριο τριών κύκλων για όλες τις ειδικότητες με θέμα: "Σχολικό κλίμα και κίνητρα μάθησης μέσα από την Τέχνη".…

Διαβάστε περισσότερα:

More Articles...

  1. Μαθητικό Συνέδριο: Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Τέχνης στη Διδασκαλία (Τρίτη 17/10/2017)
  2. Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή Μαθητικού Συνεδρίου: Διδασκαλία μέσα από την Τέχνη
  3. Διασχολικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Ενσωμάτωση των Τεχνών στη Διδακτική Πράξη (Τρίτη 14/2/2017 & Δευτέρα 20/2/2017)
  4. 1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης, 11-12 Μαρτίου 2017, Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος" - 1η Ανακοίνωση
  5. Συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Πανελλήνιο Συνέδριο "Διδάσκοντας και εμπνέοντας εφήβους" (Δελφοί, 4-6/3/2016)
  6. Συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning (Πάτρα 13-15/11/2015)
  7. Συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 9ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Παροιμιολογίας στην Ταβίρα της Πορτογαλίας
  8. Επιμορφωτικό Σεμινάριο δύο κύκλων για τις Βιωματικές Δράσεις στo Γυμνάσιο στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Πέμπτη 8/10 και Τρίτη 13/10)
  9. Ημέρα Επαγγελματικής Ευαισθητοποίησης στο ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων (Πέμπτη 30 Απριλίου 2015)
  10. Ημερίδα με θέμα: "Καλλιεργώντας δημιουργικό και θετικό κλίμα στο σχολικό περιβάλλον" με συμμετοχή του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων