Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας» 2020

HmeraEllhnikhsGlwssas2020

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η τρίτη εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας», με θέμα: «Η Ελληνική Γλώσσα και διανόηση ως θεμέλιο των Επιστημών», που πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:00 – 21:00 στο κατάμεστο Πολεμικό Μουσείο (Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας»), Ριζάρη 2, Αθήνα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλασικών Φιλολόγων «Euroclassica» και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, με υπεύθυνους καθηγητές την κα Αικατερίνη Πιτρόπου - Φιλόλογο και τον κ. Παντελεήμονα Χιονίδη - Φιλόλογο, παρουσίασαν το θέμα: «Με χρονοκάψουλα την Ελληνική Γλώσσα ταξιδεύουμε στην Ιατρική». Η παρουσίασή τους ήταν πολύ πρωτότυπη και οι μαθητές «έπαιξαν» πολύ καλά τους ρόλους αρχαίων και σύγχρονων γιατρών.

Όλες οι ομάδες των μαθητών παρουσίασαν τα θέματά τους με ζωντάνια, απόδειξη ότι  δεν «διάβασαν» απλά το μάθημά τους από υποχρέωση, αλλά είχαν πραγματικά μελετήσει, όσα με τόσο ενθουσιασμό παρουσίασαν!

Όλοι, όσοι παρευρέθηκαν, έμειναν ενθουσιασμένοι και χειροκροτούσαν με θέρμη όλες τις ομάδες μαθητών και Καθηγητών.

Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ.