Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στα Ιωάννινα (30/3-2/4/2019)

Η  εκπαιδευτική εκδρομή της Γ' τάξης του ΠΓ Αγίων Αναργύρων σε Μέτσοβο και Ιωάννινα  πραγματοποιήθηκε το διάστημα 30 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2019 με ιδιαίτερη επιτυχία και επιτέλεσε σε μεγάλο βαθμό τον εκπαιδευτικό της σκοπό.

Πριν την εκδρομή έγινε γενικός λεπτομερής προγραμματισμός από τους  υπεύθυνους καθηγητές οι οποίοι συνεργάστηκαν  άψογα με το τουριστικό πρακτορείο..Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προγραμματιστούν ακριβώς και λεπτομερώς όλες οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και γενικότερα το πρόγραμμα της εκδρομής. Δύο ημέρες πριν την αναχώρηση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι και ενημερώθηκαν αναλυτικά.

Και οι 50 μαθητές που συμμετείχαν έμειναν ικανοποιημένοι από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και σίγουρα θα τους μείνουν αξέχαστες. Γενικά έδειχναν ενθουσιασμένοι και γεμάτοι από εντυπώσεις, γνώσεις και προπαντός ικανοποιημένοι με την όλη διεξαγωγή της εκδρομής.

Η εκδρομή εκτός από τους προφανείς εκπαιδευτικούς της στόχους απέβλεπε και στην επικοινωνία και στη συναναστροφή των μαθητών με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους σε συνθήκες χαλάρωσης και ξεκούρασης και στη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.

∆εν παρουσιάστηκε κανένα σοβαρό περιστατικό. Μερικά μικροπροβλήματα υγείας και αδιαθεσίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα με την συνδρομή των συνοδών καθηγητών. Ο οδηγός  του  λεωφορείου  ήταν συνεργάσιμος  μαζί μας, συνεπέστατος στα ραντεβού μας, άριστος  επαγγελματίας και δεν παραβίασε  ούτε μία φορά το όριο ταχύτητας.  μάλιστα σε σχετικό έλεγχο που διεξήχθη έξω από την πόλη των Ιωαννίνων δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια του Διοικητή της Τροχαίας ο οποίος εξήρε την συμπεριφορά και των μαθητών και των καθηγητών.

Η συμπεριφορά των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής ήταν άψογη. Υπάκουοι στην αρχηγό και στους συνοδούς, δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα στο λεωφορείο και στους χώρους επίσκεψης. Ακόμα αξίζει να αναφέρουμε ότι με ιδιαίτερο τρόπο μας ευχαρίστησαν για την οργάνωση της εκδρομής και για την παρουσία όλων των συνοδών στην εκδρομή και μας έδειξαν ότι μας σέβονται και μας αγαπούν πάρα πολύ και θα μας θυμούνται πάντα.

Οι συνοδοί της εκδρομής, Κοτσόβολης Νίκων (αρχηγός), Κωστόπουλος Βασίλειος, Αδαμοπούλου Έφη και Παπατρέχα Τασούλα, ο καθένας με τον ξεχωριστό ρόλο του και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους χαρακτηρίζει, συνεργάστηκαν άψογα με τον αρχηγό έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο για την ομαλή έκβαση της εκδρομής.

Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι η εκδρομή είχε απόλυτη επιτυχία. Πιστεύουμε ότι η πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ τάξης είναι μια εμπειρία που δίνει στο μαθητή τη δυνατότητα να μάθει, να διασκεδάσει και να σφυρηλατήσει στενότερες σχέσεις με τους συμμαθητές του και ότι του δίνει κίνητρα για προβληματισμό και πολύτιμα εφόδια για τη μετέπειτα ζωή του.