Ενημέρωση για τις αλλαγές στο Γυμνάσιο και Λύκειο (απουσίες, εγγραφές κ.α.)

Στην επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την οργάνωση και τη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σε αντικατάσταση του έως τώρα ισχύοντος ΠΔ 104/1979 και της σχετικής Υ.Α για τα ΕΠΑΛ.

Η νέα Υπουργική Απόφαση ρυθμίζει διάφορα θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων όπως την κατάργηση της διάκρισης των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες, τη διαδικασία εγγραφής των μαθητών στα σχολεία κ.α.

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας εδώ.

Το ΦΕΚ με την Υπουργική Απόφαση είναι διαθέσιμο εδώ.

Η ερμηνευτική εγκύκλιος της Υπουργικής Απόφασης είναι διαθέσιμη εδώ.

 

Μετάθεση της γιορτής για την επέτειο του Πολυτεχνείου (Δευτέρα 20/11/2017, 12:30 μ.μ.)

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν λειτούργησαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, δύνανται να διαθέσουν 2 διδακτικές ώρες τη Δεύτερα 20 Νοεμβρίου 2017 προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο αυτό η γιορτή για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων τη Δευτέρα 20/11/2017, στις 12:30 μ.μ. (τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες).…

Διαβάστε περισσότερα:

ΕΠΕΙΓΟΝ: Κλειστα όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή 17/11/2017

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο (Παρασκευή 17/11/2017) όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Τις σχετικές αποφάσεις διακοπής μαθημάτων σχολείων α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες υπέγραψαν οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 4 του π.δ/τος 79/2017.…

Διαβάστε περισσότερα:

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά (Δευτέρα 11/9/2017, 9.00 π.μ.)

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, 9.00 π.μ. στο χώρο του σχολείου.

Μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα πάρουν το πρόγραμμα των επόμενων ημερών της εβδομάδας ενώ θα ακολουθήσει διανομή των σχολικών βιβλίων στους μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου και ξενάγηση των μαθητών της Α' Γυμνασίου στους χώρους του σχολείου.

Πρόσκληση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της Α' Γυμνασίου σε ενημερωτική συνάντηση - Διανομή βιβλίων Α' Γυμνασίου (Πέμπτη 7/9/2017, 6.30 μ.μ.)

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς το ΠΓ Αγ. Αναργύρων καλεί τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών της Α' Γυμνασίου σε ενημερωτική συνάντηση, η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 7/9/2017 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Μετά την ενημέρωση θα γίνει η διανομή των βιβλίων για τους μαθητές της Α' Γυμνασίου.…

Διαβάστε περισσότερα: