"Το μεγάλο μας τσίρκο" από το ΠΓ Αγ. Αναργύρων

Τη θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Το μεγάλο μας τσίρκο" παρουσίασε στις 24/3/2016 η θεατρική ομάδα του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η παράσταση δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, παρουσία των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου, των γονέων των μαθητών αλλά και εκπροσώπων του δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού καθώς η παράσταση ήταν ταυτόχρονα και η επίσημη εορταστική εκδήλωση του δήμου για την επέτειο της 25η Μαρτίου.

Η οργάνωση και η σκηνοθεσία της παράστασης έγινε από την καθηγήτρια αγγλικών του ΠΓ Αγ. Αναργύρων κ. Χριστίνα Κάλφογλου.

Δείτε το βίντεο της παράστασης:

 

Το ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στο S-[cool]-life του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Το ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στο S-[cool]-life του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Πολύ επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή των μαθητών του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα S-[cool]-life που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και κορυφώθηκε με την παράσταση που δόθηκε από τους μαθητές την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής.

To πρόγραμμα S-[cool]-life απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και αντλεί περιεχόμενο από την καθημερινή ζωή των παιδιών στο σχολείο, από το χώρο μέσα στον οποίο ζουν και δρουν, από τις καθημερινές τους ενέργειες και ανησυχίες, από την καθημερινή τους έκφραση, που είναι αξιοθαύμαστο πόσο καλλιτεχνική μπορεί να είναι. Οι μαθητές καθοδηγούμενοι από εκπαιδευτικούς συνεργάτες του Μεγάρου, μυούνται στις συνεργασίες και το συνδυασμό των Τεχνών: η Μουσική συνομιλεί με το Λόγο, το Χορό, την Ερμηνεία, το Βίντεο. Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους υλικό, το οποίο παρουσιάζεται με τη μορφή μιας ολοκληρωμένης σκηνικής παραγωγής παρουσία κοινού.…

Διαβάστε περισσότερα:

Το ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στην "Έντιθ Πιάφ"

Στις 8 Μαρτίου 2015, οι θεατρόφιλοι του σχολείου μας τιμήσαμε με έναν πρωτότυπο τρόπο τη γιορτή της γυναίκας: παρακολουθήσαμε την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Η ζωή της Έντιθ Πιάφ» με την Ελεονώρα Ζουγανέλη στον κεντρικό ρόλο και σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Η Έντιθ Πιαφ σφράγισε το γαλλικό αλλά και το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα με τη θρυλική και αισθαντική φωνή της όπου η ερμηνεία της στη γαλλική μπαλάντα αντικατοπτρίζει τις τραγωδίες της προσωπικής της ζωής και της χαρίζει παγκόσμια φήμη. Ξεκινά να τραγουδά από πολύ μικρή στους λασπωμένους δρόμους του Παρισιού την περίοδο του Μεσοπολέμου και με τη φωνή, τη προσωπικότητα και τη μυθιστορηματική ζωή της γίνεται μύθος.…

Διαβάστε περισσότερα:

Το ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στην παράσταση "Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές"

Για την ομάδα των θεατρόφιλων του σχολείου μας, το 2015 ξεκίνησε με την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές» του Ρόμπερτ Μπολτ που παρακολουθήσαμε στις 10 Ιανουαρίου. Το έργο αναφέρεται στα τελευταία χρόνια της ζωής ενός σημαντικού ανθρώπου, του Τόμας Μορ, ο οποίος έζησε στην Αγγλία τον 16ο αιώνα την περίοδο της βασιλείας του Ερρίκου Η΄. Ο πρωταγωνιστής έρχεται σε αντιπαράθεση με τις επιθυμίες του βασιλιά και προτιμά να μείνει πιστός στις απόψεις του και στη συνείδησή του, γνωρίζοντας ότι θα καταδικαστεί. Ο Έρασμος, σημαντικός ανθρωπιστής, έγραψε για τον Μορ «η ψυχή του ήταν πιο αγνή και από το χιόνι και η μεγαλοφυΐα του μοναδική ? ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υπάρξει όμοια, ούτε επρόκειτο να υπάρξει δεύτερη στην Αγγλία».

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Γιώργος Μοσχίδης καθώς και ο Δημήτρης Πιατάς, στους βασικούς ρόλους του έργου, ενθουσίασαν τους μαθητές με τη δεινότητα της υποκριτικής τους.

Το ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στον "Αγαπητικό της Βοσκοπούλας"

Πιστοί στο ραντεβού μας και αυτή τη σχολική χρονιά συνεχίζουμε τις θεατρικές μας αποδράσεις.

Ξεκινήσαμε με την παράσταση ο «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» στο θέατρο Παλλάς όπου και συναντηθήκαμε στις 2/11/2014. Παρακολουθήσαμε μια καλοστημένη παράσταση όπου αναδείχθηκε η διαχρονική ποίηση του κειμένου του Δ. Κορομηλά και το μοναδικό και σπάνιο χαρακτηριστικό του, δηλαδή το ότι αυτή η ιστορία τα περιέχει όλα: έρωτα, ίντριγκα, φόβο, αναγνώριση, κάθαρση και περηφάνια, ενώ οι ήρωές του συνομιλούν κάθε λεπτό με τη ζωή και το θάνατο.