Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2022 με τη συμμετοχή του ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Σάββατο 12/2/2022, 5.30 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης)

ODEG-Prosklisi-2022

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2022 ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλασικών Φιλολόγων «Euroclassica», η Διεθνής Ελληνική Ένωση «International Hellenic Association» και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», για τέταρτη χρονιά διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση μέσῳ της πλατφόρμας "ZOOM", το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17:30 με θέμα : «1453 – 1821: Η Ελληνική Γλώσσα κιβωτός του Έθνους»

To ΠΓ Αγίων Αναργύρων συμμετέχει στην εκδήλωση με την παρουσίαση με θέμα:

«Ὅλοι χωρὶς ἐξαίρεσιν ἔχουν χρέος νὰ ἠξεύρουν γράμματα». Γλῶσσα καὶ παιδεία στὸ ἔργο τοῦ Ρήγα Βελεστινλῆ.

την οποία επιμελήθηκε ομάδα μαθητών του σχολείου υπό την εποπτεία του φιλολόγου του σχολείου κ. Παντελεήμονα Χιονίδη (η παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για τις 6.35 μ.μ.).

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα πρέπει να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (ο σύνδεσμος θα σταλεί 10 λεπτά πριν την έναρξη). Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και από τις σελίδες του Οργανισμού για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και του International Hellenic Association στο Facebook.

Αναλυτικές πληροφορίες για την εκδήλωση υπάρχουν εδώ αλλά και στην πρόσκληση που απέστειλε ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας εδώ.