Απόλυτη επιτυχία και στη Β' Φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής!

Μετά την καθολική επιτυχία των μαθητών μας στην Α' φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (ΠΔΠ) (δείτε σχετική αναφορά εδώ), τα παιδιά συνέχισαν με τον ίδιο ζήλο και στη Β' Φάση πετυχαίνοντας την πρόκρισή τους στη Γ' και τελική φάση του διαγωνισμού!

Πιο συγκεκριμένα, και οι επτά μαθητές του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων που συμμετείχαν στη Β' Φάση του διαγωνισμού ξεπέρασαν άνετα το όριο του 80% της μέγιστης βαθμολογίας (που αποτέλεσε το όριο για την πρόκριση στην τελική φάση) και απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στη Γ' Φάση του 26ου ΠΔΠ, η οποία θα διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου 2014 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των μαθητών γυμνασίου που προκρίθηκαν στην τελική φάση είναι 31, συνεπώς το σχολείο μας κατέλαβε πάνω από το 20% των συνολικών θέσεων.

Οι επτά μαθητές μας που προκρίθηκαν στην τελική φάση είναι:

1. Βηλαράς Κωνσταντίνος (Α2)

2. Βιδάλης Ευάγγελος (Α2)

3. Βλαχοδημητρόπουλος Ιωάννης (Α2)

4. Ελ Μλαγγί-Κοτοπούλης Αλέξανδρος (Α1)

5. Παναγιωτίδης Ιωάννης (Β2)

6. Παπαθεοχάρης Ματθαίος (Α1)

7. Σταύρου Αλέξανδρος (Α2)

(δικαίωμα συμμετοχής στη Β' Φάση είχαν αποκτήσει ακόμη δύο μαθητές του σχολείου, οι οποίοι όμως προτίμησαν τελικά να μην καταθέσουν τις λύσεις τους στο πρόβλημα της Β' Φάσης)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Β' Φάσης του 26ου ΠΔΠ είναι διαθέσιμα εδώ ενώ η ιστοσελίδα του διαγωνισμού με όλες τις πληροφορίες είναι εδώ.

Η συμμετοχή των μαθητών μας στον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής είναι μέρος των δραστηριοτήτων του ομίλου ?Προγραμματισμός ? Η αληθινή Πλευρά της Πληροφορικής?, με υπεύθυνο τον καθηγητή πληροφορικής κ. Δημήτρη Σκυριανόγλου.

Στη Γ' Φάση του Διαγωνισμού τα παιδιά θα κληθούν να επιλύσουν τρία προβλήματα ιδιαίτερα αυξημένης δυσκολίας και να συναγωνιστούν όχι μόνο τους μαθητές γυμνασίου αλλά και αυτούς του λυκείου καθώς τα θέματα είναι κοινά. Ανεξάρτητα από το τελικό τους αποτέλεσμα, η συμμετοχή τους στην τελική φάση είναι επιβράβευση για την προσπάθεια που κατέβαλαν ως τώρα και θα είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη εμπειρία για τις μελλοντικές συμμετοχές τους στο διαγωνισμό. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!