Καθολική επιτυχία στην Α? Φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής!

Καθολική ήταν η επιτυχία του σχολείου μας στην Α? Φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής καθώς και οι εννέα μαθητές μας πέρασαν στην επόμενη φάση!

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής (Π.Δ.Π.) είναι ένας καθιερωμένος ετήσιος θεσμός ο οποίος διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ.). Ο Π.Δ.Π. τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) και αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κατ? έτος υπό την αιγίδα της UNESCO. Η διεξαγωγή του γίνεται με τη συνεργασία τμημάτων Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ελληνικών Πανεπιστημίων και τμημάτων Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε.Ι.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι κυρίως η καλλιέργεια της Πληροφορικής παιδείας των μαθητών και η γνωριμία τους με γνωστικά αντικείμενα και τεχνικές του αντιστοίχου επιστημονικού πεδίου, που δεν παρέχονται από τα υφιστάμενα αναλυτικά προγράμματα καθώς και η παροχή δυνατότητας στους μαθητές, που έλκονται από την Πληροφορική, να εκτιμήσουν τις δυνατότητες τους στην επίλυση αλγοριθμικών προβλημάτων και να διακριθούν.

Ο Π.Δ.Π. αποτελεί βασικό κριτήριο για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής, στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής και σε κάθε άλλο πιθανό διεθνή διαγωνισμό Πληροφορικής.

Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας στον 26ο Π.Δ.Π. υλοποιείται στα πλαίσια του ομίλου ?Προγραμματισμός ? Η αληθινή Πλευρά της Πληροφορικής?, με υπεύθυνο τον καθηγητή πληροφορικής κ. Δημήτρη Σκυριανόγλου. Πέρα από τη συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό ο όμιλος έχει σκοπό να φέρει τους μαθητές σε επαφή με την άλλη, την ?αληθινή?, πλευρά της επιστήμης της Πληροφορικής, αυτή του δημιουργού αλγορίθμων και προγραμμάτων και όχι απλά του χρήστη ή καταναλωτή τεχνολογικών προϊόντων.

Μετά την επιτυχία τους στην Α? Φάση οι συμμετέχοντες του ομίλου έχουν ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία του προβλήματος της Β? Φάσης του Π.Δ.Π., η οποία λήγει στις 23/2/2014. Ευχόμαστε και αυτή τη φορά να τα καταφέρουν το ίδιο καλά ώστε να αποκτήσουν πλέον το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 15/3.

Πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής υπάρχουν στη σελίδα του διαγωνισμού (εδώ) ενώ τα αποτελέσματα της Α? Φάσης του 26ου Π.Δ.Π. έχουν αναρτηθεί εδώ.

Οι εννέα μαθητές που σχολείου μας που πέρασαν με επιτυχία στη Β? Φάση είναι οι:

1. Βηλαράς Κωνσταντίνος (Α2)

2. Βιδάλης Ευάγγελος (Α2)

3. Βλαχοδημητρόπουλος Ιωάννης (Α2)

4. Ελ Μλαγγί-Κοτοπούλης Αλέξανδρος (Α1)

5. Παναγιωτίδης Ιωάννης (Β2)

6. Πανούσης Στυλιανός (Β2)

7. Παπαθεοχάρης Ματθαίος (Α1)

8. Σταύρου Αλέξανδρος (Α2)

9. Τσιρόπουλος Αχιλλέας (Β2)