Πρόγραμμα Ανταλλαγής με σχολείο της Γαλλίας για το σχολικό έτος 2013-2014

Το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το σχολείο της Γαλλίας Coll?ge Luise Michel de Saint Juste en Chauss?e (δείτε πληροφορίες για το σχολέιο εδώ). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει γίνει παράδοση στο σχολείο μας και λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια.

Οι μαθητές του σχολείου μας προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν και να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των Γάλλων μαθητών. Αντίστοιχα οι Γάλλοι μαθητές αναλαμβάνουν να φιλοξενήσουν και να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των Ελλήνων μαθητών στη Γαλλία.

Φέτος ήταν η χρονιά που το δικό μας το σχολείο ταξίδεψε στη Γαλλία και τα δικά μας παιδιά φιλοξενήθηκαν από Γάλλους μαθητές και τις οικογένειές τους. Οι μαθητές που θα αποφασίσουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους καθηγητές να συναντιούνται και να προετοιμάζονται ως ομάδα για το ταξίδι.

Το ταξίδι στη Γαλλία συνήθως πραγματοποιείται στο διάστημα Μαρτίου ? Μαΐου. Φέτος το ταξίδι στην Γαλλία πραγματοποιήθηκε από 5-11 Απριλίου και ήταν εξαιρετικό. Οι μαθητές γύρισαν πίσω ενθουσιασμένοι από την εξαιρετική φιλοξενία των Γάλλων. Μένοντας δε με οικογένειες μπόρεσαν να δουν τις διαφορές των δύο λαών και να επιστρέψουν γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες από την Γαλλία. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδρομή εδώ.