Όμιλος Ανταλλαγής με Γαλλία - Φιλοξενία των Γάλλων Μαθητών (10/2019)

Galloi2019-1

Το χρονικό διάστημα από τις 9 έως τις 17 Οκτωβρίου 2019 μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν γάλλους μαθητές και καθηγητές στα πλαίσια του ομίλου ανταλλαγής με το αδελφοποιημένο Γαλλικό σχολείο Collège Luise Michel de Saint Juste en Chaussée (δικτυακός τόπος του σχολείου εδώ)

Ο θεσμός της ανταλλαγής μαθητών μεταξύ των δύο σχολείων έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο,  ξεκίνησε το 1998 και συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι σήμερα. Να επισημάνουμε ότι τo καλοκαίρι του 2019 πραγματοποιήθηκε και αδελφοποίηση μεταξύ των δήμων του Saint Juste en Chaussée (δικτυακός τόπος εδώ) και των Αγίων Αναργύρων- Καματερού, ως απόρροια του ισχυρού δεσμού των δύο σχολείων.

Galloi2019-2

Οι Γάλλοι φιλοξενούμενοι, με σύμμαχο τον καλό καιρό, επισκέφτηκαν  το φράγμα του Μαραθώνα, τον τύμβο, το περιβαλλοντικό πάρκο του Σχινιά, το μουσείο και το μνημείο της Ακρόπολης, την Επίδαυρο, τις Μυκήνες και το νησί της Αίγινας.

Επίσης, ξεναγήθηκαν στο χώρο του σχολείου και γνώρισαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα με την παρακολούθηση μια σειράς από διδασκαλίες στο χώρο του σχολείου μας.

Galloi2019-3

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας οι συμμετέχοντες  είχαν την ευκαιρία να κάνουν παρέα με συνομήλικούς τους,να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες και  να έρθουν σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα και πολτισμό.

Η διαμονή των Γάλλων φιλοξενούμενων έκλεισε με αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, στο αθλητικό κέντρο Paradise Park, με την συμμετοχή των μαθητών και των οικογένειών τους.

Ηταν μια εβδομάδα πλούσια σε εμπειρίες και συναισθήματα για όλους τους συμμετέχοντες, που θα έχουν την χαρά να συναντηθούν ξανά το Μάρτιο του 2020, στην αντίστοιχη φιλοξενία των ελλήνων μαθητών και καθηγητών στην Γαλλία.

Υπεύθυνοι του ομίλου ανταλλαγής με τη Γαλλία είναι οι καθηγητές του σχολείου μας Μαρία Παναγιωτοπούλου (ΠΕ86-Πληροφορικής) και Βασίλειος Κωστόπουλος (ΠΕ03-Μαθηματικών)