Ξεκίνησε ο 20ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός "Λυσίας" μέσω Διαδικτύου

Ξεκίνησε ο και φέτος ο ετήσιος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός "Λυσίας". Ο διαγωνισμός, ο οποίος οργανώνεται για 20η συνεχή χρονιά από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, διεξάγεται μέσω Διαδικτύου και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Η αρχική φάση του φετινού "Λυσία" θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και την 31η Μαρτίου 2016.

Σκοποί του διαγωνισμού, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Γ΄ Γενικού Λυκείου), είναι οι εξής:

  • Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.
  • Η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από το τρίπτυχο: "Αναζητώ ? Βρίσκω ? Επιλύω/Απαντώ".
  • Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών.
  • Η εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και η αξιοποίηση των εφαρμογών τους, με την απόκτηση εμπειρίας σχετικά με το διαδίκτυο.
  • Η χαρά από τη διαδικασία της συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αναζήτησης και στρατηγικής.

Επιπλέον, ο "Λυσίας" έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού προωθεί τη σημαντική ιδέα «Παίζω και Βοηθάω»! Για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές καταβάλλουν χρηματικό ποσό σε ίδρυμα που βοηθάει παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής ? συμμετοχής, το χρόνο και τους κανόνες διεξαγωγής, καθώς και τα βραβεία-δώρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον δικτυακό τόπο: http://www.lysiasedu.org/ ή να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-6186000 (κα Μαρία Αλβέρτη, εσ. 0523)