Ενημέρωση μαθητών της Γ' Γυμνασίου του ΠΓ Αγ. Αναργύρων για τη διαδικασία εισαγωγής τους στο Πειραματικό ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων

Ενημερώνουμε τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου του ΠΓ Αγ. Αναργύρων, οι οποίοι επιθυμούν την εγγραφή τους στο Πειραματικό ΓΕΛ των Αγ. Αναργύρων (ως συνδεδεμένο με το σχολείο μας ΓΕΛ), ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ που καθορίζει τη διαδικασία εισαγωγής στα πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2016-2017 (διαθέσιμο εδώ, οι διαδικασίες για την εισαγωγή στα πειραματικά λύκεια ορίζονται στην ενότητα Δ (σελ. 9842-9843)):

Δ. Εισαγωγή μαθητών (μη συνδεδεμένα)/Πλήρωση κενών θέσεων (συνδεδεμένα) και σχετικές ρυθμίσεις στα Πειραματικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2016?2017.

Για τα υφιστάμενα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, οι απόφοιτοι του Γυμνασίου έχουν δικαίωμα εγγραφής στη Α΄ τάξη του συνδεδεμένου Λυκείου, εφόσον υποβληθεί σχετική αίτηση?δήλωση από τους γονείς και κηδεμόνες αυτών μέχρι την 13η Μαΐου 2016. Στην περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων αποφοίτων υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, τότε ο τελευταίος αυξάνεται αναλόγως.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για την εισαγωγή των μαθητών στο Πειραματικό Λύκειο, ήτοι και οι γονείς και κηδεμόνες των αποφοίτων τυχόν συνδεδεμένου Γυμνασίου οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στη διεύθυνση https://iep.edu.gr/pps/, στην οποία θα δηλώνουν το Πειραματικό Λύκειο που επιθυμούν, κατά το χρονικό διάστημα από 11 Απριλίου έως και 13 Μαΐου 2016.

Οι καταστάσεις των υποψηφίων μαθητών/τριών θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στο Πειραματικό ΓΕΛ Αγ. Αναργύρων στα τηλέφωνα: 210-2380001 και 210-2388114.