Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019

Το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠ.Ε.Σ.) του Πειραματικού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, ως αρμόδιο όργανο, προβαίνει στην παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για απόσπαση στα Π.& Π.Σ., σύμφωνα με τα κενά που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα (δείτε εδώ τον πίνακα για τη Β/βάθμια εκπαίδευση). Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν μέχρι πέντε προτιμήσεις σε Π.&Π.Σ. που υπάρχουν κενές θέσεις του κλάδου τους και μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία εφ’ όσον έχουν διδακτική προϋπηρεσία τέσσερα έτη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά σχετική αίτηση στη διαδικτυακή πλατφόρμα e-IEP του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://iep.edu.gr/services/mitroo/

μέχρι Παρασκευή 22-6-2018 ώρα 14.00. Η Δ.Ε.Π.Π.Σ. είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη διαχείριση και την επεξεργασία των δεδομένων τα οποία θα φιλοξενούνται στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Ι.Ε.Π.

Τα ΕΠ.Ε.Σ. θα αξιολογήσουν τα βιογραφικά τους στοιχεία με βάση την μοριοδότηση των κριτηρίων της ανωτέρω Υ.Α. Για τη διευκόλυνση της επαλήθευσης των στοιχείων του βιογραφικού σημειώματος και των δικαιολογητικών του, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να ακολουθήσουν την ταξινόμηση ανά κριτήριο, όπως αυτή αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση και να αναρτηθούν στην ίδια παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση σε μορφή PDF με μέγεθος έως 3 MB/δικαιολογητικό.

Τα ΕΠ.Ε.Σ. των σχολείων θα προχωρήσουν στη σύνταξη αξιολογικού πίνακα των υποψηφίων εκπαιδευτικών μέχρι την Τρίτη 26/6/2018 ώρα 14.00.

Η Δ.Ε.Π.Π.Σ. θα ανακοινώσει τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών που έχουν καταρτίσει τα ΕΠ.Ε.Σ., στην ιστοσελίδα της (http://depps.minedu.gov.gr/).

Οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης στο ΕΠ.Ε.Σ. της πρώτης προτίμησής τους, μέχρι την Πέμπτη 28.6.2018.

Τo ΕΠ.Ε.Σ. της πρώτης προτίμησης θα ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για την εξέταση των ενστάσεών τους και παράλληλα θα ενημερώσει τη Δ.Ε.Π.Π.Σ. για την τελική διαμόρφωση του προσωρινού πίνακα κατάταξης εφόσον υπάρξουν αλλαγές.

Η Δ.Ε.Π.Π.Σ. συντάσσει τον τελικό αξιολογικό πίνακα και τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων εκπαιδευτικών έως την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018. Οι επιλεγέντες εκπαιδευτικοί τοποθετούνται στις θέσεις για το σχολικό έτος 2018-2019 με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διευκρινίζεται επίσης ότι όσοι εκπαιδευτικοί δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο στο σχολείο που θα επιλεγούν, θα διατεθούν σε άλλο Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο, με απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ., εφόσον υπάρχουν λειτουργικά κενά της ειδικότητας τους ή θα τεθούν στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ / ΠΥΣΠΕ στα οποία ανήκει το σχολείο της τοποθέτησής τους, προκειμένου να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο.

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος (περιλαμβάνεται και ο τρόπος μοριοδότησης) εδώ.

Δείτε τις διαθέσιμες θέσεις σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019 εδώ.