Ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2019-2020

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δημοσιοποίησε την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 144869/Δ2/26-09-2019 με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2019-2020».

Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2019-2020, η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Δείτε την Υπουργική Απόφαση εδώ.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που ενδιαφέρονται για την ενισχυτική διδασκαλία θα πρέπει, μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 να υποβάλλουν προς το σχολείο υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δηλώνουν τα μαθήματα που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει ο κάθε μαθητής. Το σχετικό έντυπο υπεύθυνης δήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ (σε μορφή .doc) και εδώ (σε μορφή .pdf).

Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στην ενισχυτική διδασκαλία αποτελεί η επίδοσή τους στο αντίστοιχο μάθημα. Η εισήγηση για το ποιοί μαθητές έχουν ανάγκη ενισχυτική διδασκαλίας γίνεται από το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.