Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Life Skills

Το Π.Π.Γ. Αγίων Αναργύρων συμμετέχει στο πρόγραμμα LifeSkills,το οποίο είναι ένα νέο πρόγραμμα πολιτειακής παιδείας του Βρετανικού Συμβουλίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας  και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 10-15 ετών. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο σχολείο μας πιλοτικά.

Το πρόγραμμα LifeSkills έχει στόχο να συμβάλει προκειμένου οι νέοι:

  • να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να κατανοήσουν τα θέματα ιδιότητας του πολίτη, όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα
  • να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους ως προς την κριτική σκέψη , την έκφραση απόψεων, την παρακολούθηση συζητήσεων και διαλέξεων, τη διαπραγμάτευση, την επίλυση συγκρούσεων
  • να συμμετέχουν σε δράσεις για την κοινότητα
  • να εξερευνήσουν και να υιοθετήσουν αξίες και συμπεριφορές, όπως ο σεβασμός και η ευρύτητα πνεύματος, το θάρρος να υπερασπίζεται κανείς την άποψή του και την προθυμία να ακούει, να συνεργάζεται και να υπερασπίζεται τους άλλους.

Τα θέματα αυτά διερευνώνται μέσα από μια σειρά έξι συμμετοχικών εργαστηρίων, διάρκειας μιας διδακτικής ώρας, τα οποία  πραγματοποιούνται στο σχολείο μία φορά ανά έξι συνεχόμενες εβδομάδες.

Το πρόγραμμα παραδίδεται από έμπειρους εκπαιδευτές σε συνεργασία με το σχολείο, και παρουσία του συντονιστή εκπαιδευτικού.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήριο κατάρτισης που τους βοήθησε να εξοικειωθούν με το πρόγραμμα μέσω στοχευμένων  δραστηριοτήτων και να το συνδέσουν με το καθημερινό τους μάθημα. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 28/1/2014 και θα ολοκληρωθεί στις 7/3/2014.

Υπεύθυνες καθηγήτριες για την υλοποίηση του προγράμματος είναι οι:

Παπατρέχα Τασούλα (ΠΕ01)

Μιχαηλίδου Ματίνα (ΠΕ16.01)