Το ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής "Η ΜΗΤΕΡΑ"

Δύο επισκέψεις στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής "Η ΜΗΤΕΡΑ" πραγματοποίησαν οι μαθητές του ΠΠΓ Αγ. Αναργύρων κατά τη διάρεκια της σχολικής χρονιάς 2013-2014:

- 1η επίσκεψη την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 με το τμήμα Γ2.

- 2η επίσκεψη την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 με το τμήμα Γ1.

Οι μαθητές και των δύο τμημάτων είχαν συγκεντρώσει τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία και άλλα είδη και τα πρόσφεραν στα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο "Η ΜΗΤΕΡΑ"

Οι δύο επισκέψεις μας στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής "Η ΜΗΤΕΡΑ" ήταν για τους μαθητές και των δύο τμημάτων μια πολύ συγκινητική και συνταρακτική εμπειρία. Οι υπεύθυνοι του Κέντρου μας ξενάγησαν στο τμήμα υποδοχής βρεφών, στα περίπτερα βρεφών και νηπίων, στη στέγη δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. Επίσης, συζήτησαν και ενημέρωσαν τα παιδιά για τον τρόπο λειτουργίας και δράσης του Κέντρου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, (οικονομικά κ.ά.) ποια παιδιά φιλοξενούνται στο Κέντρο, πώς γίνονται οι υιοθεσίες, η αναδοχή των παιδιών κ.ά. Τα παιδιά άκουγαν με αμείωτο ενδιαφέρον και έκαναν καίριες ερωτήσεις κάτι που υποδηλώνει το ενδιαφέρον τους και την ευαισθησία τους στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Οι μαθητές μοίρασαν στα παιδάκια παιχνίδια και γλυκά και είχαν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν και να παίξουν μαζί τους.

Φύγαμε από το Κέντρο όλοι συγκλονισμένοι και συγκινημένοι έχοντας αποκομίσει μια καταπληκτική εμπειρία ζωής.