Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Πετρούπολη, Παρασκευή 2/12/2016, 7.00 μ.μ.)

HmeraAnapirwn2016

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία 2016 το ΠΓ Αγίων Αναργύρων θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνει το τμήμα Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) του Δήμου Πετρούπολης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 49 και Αθ. Διάκου, κοντά στη στρογγυλή πλατεία της Πετρούπολης) την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ.

Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1992 ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τον ΟΗΕ με σκοπό να αποτελεί μια υπενθύμιση και μια αφορμή προβληματισμού πάνω στα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία. Καθώς υπολογίζεται ότι το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κάποιας μορφής αναπηρία η επαφή και, κυρίως, η ευαισθητοποίηση όλων με το θέμα της διαφορετικότητας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Σε αυτό το πλαίσιο το τμήμα ΑΜΕΑ του δήμου Πετρούπολης διοργανώνει και φέτος την εκδήλωσή του με σκοπό να αναδείξει θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

- Προβολή της  διακεκριμένης ταινίας μικρού μήκους ?Ο τυφλός και ο κυνηγός? του τμήματος ΑΜΕΑ Πετρούπολης σε συνεργασία με το 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης και σκηνοθεσία Θανάση Χαλκία.

- Προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους ?Τα Γενέθλια? σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσιμήρη.

- Προβολή βίντεο με συνεντεύξεις μελών του τμήματος ΑΜΕΑ που επιμελήθηκαν οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων.

- Τραγούδια από το τμήμα ΑΜΕΑ και τη χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου Αγίων Ανάργυρων. Θα συνοδεύσουν ο μουσικοσυνθέτης Σ. Μαιστρέλης και ο μουσικός Χ. Καρνάβας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκίτσο που κοσμεί την πρόσκληση της εκδήλωσης είναι δημιουργία της μαθήτριας του ΠΓ Αγ. Αναργύρων Αλεξάνδρας Γαμπιεράκη.

Η είσοδός είναι ελεύθερη. Πληροφορίες για την εκδήλωση είναι διαθέσιμες εδώ.