Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο "EPT Report" της ΕΡΤ1

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων ήταν ένα από τα σχολεία τα οποία παρουσιάσθηκαν μέσα από την εκπομπή "ΕΡΤ Report" της ΕΡΤ1, η οποία μεταδόθηκε το Σάββατο 14/1/2016. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκπομπής:

"Η Μάχη Νικολάρα, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Εμμανουέλλα Αργείτη εξετάζουν την πολιτική αντιπαράθεση για την αριστεία που επανέρχεται συνεχώς στο δημόσιο διάλογο, στην εκπομπή «ΕΡΤ report», το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00, από τη συχνότητα της ΕΡΤ1. 

«Μέτρον άριστον; ή Πώς μετρούν τον άριστο;» 

Με πρωταγωνιστές εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και θεωρητικούς της εκπαίδευσης, οι τρεις ρεπόρτερ καταγράφουν τη σημερινή πραγματικότητα στα Πειραματικά σχολεία μετά την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων, τον ξεχωριστό κόσμο των μουσικών ? καλλιτεχνικών σχολείων, τα κριτήρια επιλογής των μαθητών, καθώς και τη σκληρή -αλλά ταυτόχρονα- και ελπιδοφόρα πραγματικότητα στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Τέσσερα σχολεία, τέσσερις κόσμοι διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι, μέσα στη δημόσια εκπαίδευση."

Για το ΠΓ Αγ. Αναργύρων και τις δράσεις που υλοποιούνται σε αυτό μίλησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και μέλη του ΕΠΕΣ του σχολείου.

Η παρουσίαση και αρχισυνταξία της εκπομπής γίνεται από τις τρεις δημοσιογράφους:Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν και Μάχη Νικολάρα, η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Ρεμούνδου ενώ τη διεύθυνση παραγωγής έχει ο Περικλής Παπαδημητρίου.

Η πλήρης ανακοίνωση της εκπομπής είναι διαθέσιμη εδώ ενώ η εκπομπή είναι διαθέσιμη από το WebTV της ΕΡΤ εδώ.