Η χορωδία του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία του τμήματος ΑΜΕΑ του Δήμου Πετρούπολης

HmeraAnapirwn2017

Με μια λιτή αλλά, συνάμα, ζεστή και όμορφη εκδήλωση το τμήμα ΑΜΕΑ του Δήμου Πετρούπολης τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η εκδήλωση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 4/12/2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης και σε αυτή συμμετείχε, όπως και πέρυσι, η χορωδία του ΠΓ Αγ. Αναργύρων αποτελούμενη από μαθητές του τμήματος Β1. Η χορωδία, μαζί με τους παρευρισκόμενους, τραγούδησε τραγούδια που έχουν σχέση με τα παιδιά. Τη χορωδία διεύθυνε η μουσικός κ. Ματίνα Μιχαηλίδου και συνόδευσε στο πιάνο ο πληροφορικός κ. Δημήτρης Σκυριανόγλου.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ΠΓ Αγ. Αναργύρων συμμετείχε σε δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν τα άτομα με αναπηρία. Η κοινωνική ευαισθητοποίηση αλλά και η βιωματική επαφή με τα άτομα αυτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές στην πράξη τη βασική αρχή της διαφορετικότητας: Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι.