Σεμινάριο Α' Βοηθειών στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων (Τετάρτη 15/5/2019, 5.00 μ.μ.)

Σεμινάριο Α' Βοηθειών την Τετάρτη 15/5/2019 και ώρα 5:00 μ.μ. στο χώρο του σχολείου από την ομάδα εθελοντών ιατρών "First Aid Athens" διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Πειραματικού Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων.
 
Το σεμινάριο είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή καθόσον μπορούν να το παρακολουθήσουν μέχρι 50 άτομα. Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και μαθητές, καθώς θα τους προσφέρει ποικίλες γνώσεις και θα μπορέσουν μετά από αυτό, εφόσον απαιτηθεί, να προσφέρουν Α' Βοήθειες.
 
Το μάθημα αφορά επείγουσες καταστάσεις (μερικές εξ αυτών άμεσα απειλητικές για τη ζωή του παιδιού αλλά και κατ’ επέκταση του ενήλικα).
 
Θα αποσαφηνιστεί ο ρόλος του μη ιατρού και της άμεσης βοήθειας που μπορεί να παράσχει σε τέτοιες καταστάσεις. Επίσης θα καταρριφθούν αστικοί μύθοι σχετικά με την αντιμετώπιση τους. Το μάθημα είναι διαδραστικό και απαιτεί τη συμμετοχή των παρευρισκομένων (θα γίνει προβολή βίντεο και εκπαίδευση του προσωπικού σε πρόπλασμα).

Ενότητες:
- Καρδιοαναπνευστική ανακοπή - Αναζωογόνηση
- Επιληπτική κρίση
- Σοβαρή Αιμορραγία
- Αναπνευστική απόφραξη - Πνιγμονή
- Λιποθυμικό επεισόδιο
- Σοβαρή αλλεργική αντίδραση - Αναφυλαξία

Τo μάθημα έχει διάρκεια 3,5 ωρών, είναι δωρεάν και δεν αποτελεί πιστοποίηση Βασικής Υποστήριξης Ζωής.

Δείτε την ανακοίνωση του σεμιναρίου εδώ και τη φόρμα συμμετοχής εδώ.