Δελτίο Τύπου - Ηλεκτρονική ψηφοφορία στο ΠΓ Αγ. Αναργύρων για την ανάδειξη του 15μελούς συμβουλίου

Μπορούν οι βασικές αρχές της ψηφοφορίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων – αμεσότητα, μυστικότητα, καθολικότητα – να διασφαλιστούν την περίοδο των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία Covid-19;

Ένα ενδιαφέρον εκλογικό πείραμα με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, κατά τη διάρκεια των εκλογών για την ανάδειξη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου. Οι μαθητές-εκλογείς, χρησιμοποιώντας μοναδικούς-τυχαίους κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους έπαιρναν από την εφορευτική επιτροπή την ώρα της ψηφοφορίας, συνδέονταν με ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου βρισκόταν το ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των υποψηφίων και εκεί σημείωναν την επιλογή τους. Η διαδικασία διεξήχθη στο Εργαστήριο Πληροφορικής χωρίς προβλήματα και ολοκληρώθηκε με την άμεση εξαγωγή των τελικών αποτελεσμάτων.

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την ελληνική πλατφόρμα Electobox / Online Voting Solutions (εδώ) για τη δωρεάν διάθεση του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και για την εποικοδομητική συνεργασία των στελεχών της με τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Δημήτρη Σκυριανόγλου.