Αξιόλογη εμφάνιση για τις σκακιστικές ομάδες του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών 2021

Chess-Knight

Αξιόλoγη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι σκακιστικές ομάδες του ΠΓ Αγ. Αναργύρων στο 1ο Διδαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών για το 2021 που πραγματοποιήθηκε τελικά το διήμερο 27-28/3 (ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για το διήμερο 13-14/3 όμως σοβαρά προβλήματα της πλατφόρμας που φιλοξένησε του αγώνες οδήγησε στην αναβολή τους).

Το ΠΓ Αγ. Αναργύρων, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών με σταθερή συμμετοχή στις μαθητικές σκακιστικές διοργανώσεις, συμμετείχε με δύο ομάδες, μία αποτελούμενη από μαθητές με περισσότερη σκακιστική εμπειρία και μία από μαθητές με αγάπη για το σκάκι που ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Η Α’ ομάδα πήγε αρκετά καλά. Κατέλαβε αήττητη (!!) την 12η θέση σε 32 ομάδες έχοντας 6 ισοπαλίες (2-2!) και μία νίκη στον τελευταίο γύρο. Σύνολο 8 βαθμοί σε 7 αγώνες. Άξια ειδικής μνείας η εξαιρετική απόδοση του Σπύρου Μουρελάτου (Α1), ο οποίος πέτυχε απόλυτο σκορ 7/7 (7 νίκες σε 7 αγώνες), ενώ πολύ καλό αποτέλεσμα πέτυχε και η Άννα Πήλιουρα (Β1) με σκορ 5,5/7. Με την Α' ομάδα αγωνίστηκαν επίσης οι Γιάννης Χρήστου (Β2), Νίκος Σοφικίτης (Α2) και Παναγιώτης Τσακαρδάνος (Α2) ενώ, λόγω της αναβολής των αγώνων, δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ο Νίκος Μητρόπουλος (Α2) ο οποίος είχε δηλωθεί στην ομάδα.

Η Β' ομάδα επίσης πάλεψε όλους τους γύρους και τελικά τερμάτισε στη 31η θέση. Με την ομάδα συμμετείχαν οι Βασιλική Βάλβη (Γ1), Νίκος Γαμπιεράκης (Γ2), Κατερίνα Γιαννούλη (Γ2) και Βασίλης Κυριακόπουλος (Β1), ενώ, λόγω της αναβολής των αγώνων, δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, αν και είχαν δηλωθεί, οι Βασίλης Κλίτσας (Β1) και Συμεών Καραγιάννης (Β1).

Πέρα πάντως από τα αποτελέσματα, τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλη όρεξη. Παρά τα προβλήματα και την αναβολή των αγώνων το διήμερο 13-14/3 όλοι οι μαθητές (ακόμη και όσοι δεν μπόρεσαν τελικά να συμμετάσχουν) έδειξαν εξαιρετική διάθεση και κυρίως συνέπεια.

Υπεύθυνος για την οργάνωση και συμμετοχή των ομάδων στη διοργάνωση ήταν ο πληροφορικός του σχολείου κ. Δημήτρης Σκυριανόγλου.