Έφηβοι και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Ενημέρωση από το ΠΓ Αγ. Αναργύρων και τον ISC2 (Τρίτη 7/12/2021, 7-8 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης)

Ενημέρωση με θέμα "Έφηβοι και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" διοργανώνει το ΠΓ Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία με τo Ελληνικό Παράρτημα του (ISC)2 την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, 7-8 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης.

ISC2-Greece-Logo

Ο (ISC)2 (International Information System Security Certification Consortium) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ασχολείται με την επιμόρφωση και την πιστοποίηση επαγγελματιών σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Η παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη του Ελληνικού Παραρτήματος του (ISC)2 τον κ. Παναγιώτη Σούλο και τον κ. Αργύρη Μακρυγεώργου, θα εστιάσει σε θέματα όπως τα Κοινωνικά Δίκτυα, ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός, η Ανταλλαγή Δεδομένων στο Διαδίκτυο, το Sexting, η Γεωσήμανση, τα Παιχνίδια, η Ασφάλεια Δικτύων και Υπολογιστών και ο Κίνδυνος από Αγνώστους.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Teams (ο σύνδεσμος θα αποσταλεί με e-mail στους μαθητές και γονείς του ΠΓ Αγ. Αναργύρων, όσοι άλλοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το σχολείο). Η παρακολούθηση της ενημέρωσης μπορεί να γίνει είτε με χρήση της εφαρμογής Teams είτε μέσω φυλλομετρητή (κατά προτίμηση του Edge).

Η συνεργασία του ΠΓ Αγίων Αναργύρων με τον (ISC)2 θα συνεχιστεί τον Φεβρουάριο του 2022, οπότε, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, προγραμματίζεται η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών σε θέματα που αφορούν τις δικές τους ενέργειες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους.

Περισσότερα για τις δράσεις του Ελληνικού Παραρτήματος του (ISC)2 στην ιστοσελίδα του σωματείου εδώ.