Αγώνας μπάσκετ ενάντια στη σχολική βία μεταξύ του ΠΓ Αγ. Αναργύρων και του 1ου Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων

BasketPGAA-1oGAA-2022

Τη Δευτέρα 23/5/2022,  κατά τη διάρκεια της 3ης και 4ης ώρας του ωρολογίου προγράμματος, διεξήχθη αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ του Πρότυπου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων και του 1ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, με το οποίο συστεγαζόμαστε.

Το παιχνίδι εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται και σκοπό έχουν την καταπολέμηση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Όπως είναι γνωστό από τη διεθνή αλλά και την ελληνική βιβλιογραφία που αφορά σε θέματα σχολικού εκφοβισμού και σχολικής βίας, η φοίτηση μαθητών σε σχολεία τα οποία συστεγάζονται είναι επιβαρυντικός παράγοντας για την εμφάνιση των παραπάνω φαινομένων. Συνεπώς απαιτούνται δράσεις οι οποίες θα αμβλύνουν τις όποιες διαφορές και αντιθέσεις μεταξύ των μαθητών των σχολείων και θα οδηγήσουν σε μια αρμονική συνύπαρξη και κατάκτηση των κοινών εκπαιδευτικών στόχων.

Οι μαθητές, πριν την έναρξη τού αγώνα, ενημερώθηκαν για τα παραπάνω και κλήθηκαν με τη συμπεριφορά τους, να περάσουν ένα μήνυμα στους θεατές-συμμαθητές τους, οι οποίοι παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Ολοι οι αθλητές, (μαθητές και μαθήτριες), ανταποκρίθηκαν με το καλύτερο τρόπο στους στόχους οι οποίοι είχαν τεθεί, με αποτέλεσμα να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι το οποίο ευχαριστήθηκαν όλοι, συμμετέχοντες και μη.

Στο τέλος του παιχνιδιού οι αθλητές αντάλλαξαν ευχές και συγχαρητήρια , ενώ από όλους ζητήθηκε, δράσεις  μεταξύ των δύο σχολείων σαν και τη σημερινή, να έχουν συνέχεια και σε άλλα αθλήματα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το 1ο Γυμνάσιο επικράτησε με σκόρ 42-36, ενώ το παιχνίδι διεξήχθη υπό την εποπτεία και ευθύνη των καθηγητών φυσικής αγωγής των δύο σχολείων Αγγελικής Κούκη και Νίκωνα Κοτσόβολη.

Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.